• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP DeskJet 3630, 4720 printers - De foutmelding 'E4' wordt weergegeven (papierstoring)

Dit document is van toepassing op HP DeskJet 3630, 3631, 3632, 3633, 3634, 3635, 3636, 3637, 3638, 3639, DeskJet Ink Advantage 3635, 3636, 3638 en DeskJet Ink Advantage Ultra 4729 All-in-One printers.
Tijdens het afdrukken stopt de printer met het invoeren van papier, het bedieningspaneel geeft afwisselend een E en 4 weer en de pictogrammen Fout (), Papierfout () en het lampje Inktwaarschuwing knipperen. Dit kan betekenen dat er papier in de printer vastzit.
opmerking:
Een bericht over een papierstoring is niet altijd terecht. De printer meldt mogelijk een papierstoring terwijl er geen papier is vastgelopen. De volgende stappen zijn van toepassing op zowel echte als onterechte papierstoringen.

Video-overzicht

Deze video laat zien hoe u een papierstoring oplost op de HP DeskJet 3634 printer.

Stap 1: Controleren op vastgelopen papier

Papierstoringen kunnen in meerdere gedeelten van de printer optreden. Als u geen vastgelopen papier kunt vinden in het ene gedeelte, gaat u door naar het volgende gedeelte tot u het vastgelopen papier hebt gevonden.
Als u alle gedeelten van de printer hebt gecontroleerd op vastgelopen papier, u het vastgelopen papier hebt verwijderd en de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 2: Controleren of de wagen vrij kan bewegen

Controleer of de wagen vrij kan bewegen over de breedte van de printer.
  1. Als de printer is uitgeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  2. Open de klep aan de buitenkant.
    Afbeelding: De klep aan de buitenkant openen
  3. Open de toegangsklep voor inktcartridges.
    De wagen gaat naar het midden van de printer.
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen
  4. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  5. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te schakelen.
  6. Ontkoppel het netsnoer van het stopcontact of de voedingsbron.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer ontkoppelen zodat u de wagen handmatig kunt verschuiven en het papierinvoermechanisme opnieuw kunt instellen zonder het risico van een elektrische schok.
  7. Controleer met een zaklamp of de wagen wordt geblokkeerd door papier of voorwerpen en verwijder alle papierresten of voorwerpen die u vindt.
      let op:
    Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in de printer zijn achtergebleven. Als er papierresten in de printer achterblijven, kunnen er meer papierstoringen optreden.
  8. Reik in de printer via de toegangsklep voor inktcartridges en verplaats de wagen met de hand.
    • Als de wagen met cartridges vastzit aan de rechterkant van de printer, verplaatst u de wagen naar de linkerkant van de printer.
    • Als de wagen met cartridges vastzit aan de linkerkant van de printer, verplaatst u de wagen naar de rechterkant van de printer.
    • Als de wagen met cartridges vastzit in het midden van de printer, verplaatst u de wagen naar de rechterkant van de printer.
  9. Verwijder alle losse vellen papier of obstakels die u kunt vinden.
  10. Controleer of de wagen vrij kan bewegen over de breedte van de printer. Duw de wagen stevig naar de linkerkant van de printer en duw de wagen vervolgens naar de rechterkant.
  11. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
  12. Sluit de klep aan de buitenkant.
    Afbeelding: De klep aan de buitenkant sluiten
  13. Koppel het netsnoer weer aan achterkant van de printer en steek de stekker vervolgens weer in stopcontact of de voedingsbron.
  14. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 3: De papierrollen reinigen

Gebruik een automatisch hulpprogramma om de papierinvoerrollen in de printer te reinigen.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  2. Verwijder papier uit de invoerlade.
  3. Houd de aan/uit-knop ingedrukt, druk drie keer op de knop Annuleren , druk zeven keer op de knop Start kopiëren, kleur en laat vervolgens de aan/uit-knop los.
    De printer zal gedurende circa een minuut geluid maken.
  4. Ga pas verder wanneer de printer geen geluid meer maakt.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 4: Inktvlekken verwijderen

Gebruik een automatisch hulpprogramma om inktvlekken te verwijderen, wat papierstoringen kan verhelpen en afdrukkwaliteit kan optimaliseren.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  2. Plaats papier in de invoerlade.
  3. Houd de aan/uit-knop ingedrukt, druk drie keer op de knop Annuleren , druk acht keer op de knop Start kopiëren, kleur en laat vervolgens de aan/uit-knop los.
    De printer voert langzaam één pagina in. Mogelijk maakt de printer gedurende circa een minuut wat geluid. Wacht tot de pagina is uitgevoerd voordat u deze verwijdert.
  4. Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 5: Handmatig de papierrollen in de invoerlade reinigen

Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Maak de rollen in de printer schoon en probeer opnieuw af te drukken.
  1. Schakel de printer uit en koppel het netsnoer en alle andere kabels los.
  2. Til de invoerlade omhoog.
    De invoerlade omhoog tillen
  3. Til en houd de bescherming van de invoerlade omhoog.
    opmerking:
    Verwijder de bescherming van de invoerlade niet. De bescherming van de invoerlade voorkomt dat vreemde voorwerpen en vuil op de papierbaan kunnen vallen en papierstoringen veroorzaken.
  4. Kijk door de open invoerlade naar beneden en zoek de grijze invoerrollen. Mogelijk moet u een zaklamp gebruiken om het beter te kunnen zien.
    Papieroppakrollen
  5. Maak het reinigingsstaafje enigszins vochtig met water en wring overtollige vloeistof eruit.
  6. Druk het wattenstaafje tegen de rollen en draai de rollen met uw vingers omhoog. Druk matig hard om opgehoopt stof of vuil te verwijderen.
  7. Laat de bescherming van de invoerlade zakken.
  8. Laat de rollen helemaal drogen (ongeveer 10 minuten).
  9. Sluit het netsnoer en alle andere kabels weer aan en schakel de printer in.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 6: De printer resetten

Soms blijft een papierstoring optreden, ook al is er geen papier vastgelopen (ogenschijnlijke papierstoring). Reset de printer, waardoor een foutieve papierstoringsfout kan worden verholpen, en probeer dan opnieuw af te drukken.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
    opmerking:
    U wordt aangeraden het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het stopcontact.
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer af te drukken. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 7: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.
Ga naar Contact opnemen met HP klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgestuurd naar een lokaal servicecenter in uw regio.
Ga naar Controle van de garantiestatus van het HP product om uw garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.