• Informatie

HP DeskJet 2130, 2300 printers - Eerste configuratie van de printer

Dit document is van toepassing op DeskJet 2130, 2132, 2134, 2136, 2320, 2330, 2331, 2332, 2333, DeskJet Ink Advantage 2134, 2135, 2136, 2138, 2335, 2336, 2337, 2374, 2375,2376 All-in-One printers.
Uw printer de eerste keer installeren, al het verpakkingsmateriaal verwijderen, de voedingskabel aansluiten, de inktcartridges installeren en vervolgens papier in de invoerlade plaatsen.
opmerking:
Ga naar http://123.hp.com/DJ2130 om de printersoftware te zoeken.

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder tape en verpakkingsmaterialen van de buitenzijde van de printer.
  3. Laat de uitvoerlade zakken, pak de hendel in de printer vast en laat de toegangsklep van de inktcartridges zakken om deze te openen.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen
  4. Verwijder alle plakband en verpakkingsmateriaal uit de binnenkant van de printer.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal verwijderen
    Afbeelding: De tape en het verpakkingsmateriaal verwijderen
  5. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
  6. Controleer of u alle onderdelen en materialen uit de doos hebt verwijderd voordat u de doos en het verpakkingsmateriaal weggooit of recyclet.

Stap 2: Het netsnoer aansluiten en de printer inschakelen

Sluit de printer aan op het netstroom en zet de printer aan.
opmerking:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt ingesteld tijdens de installatie van het stuurprogramma en de software.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Afbeelding: Het netsnoer aansluiten
  2. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.

Stap 3: De inktcartridges installeren

Installeer de HP inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.
  1. Pak de hendel vast en verlaag de toegangsklep van de inktcartridges om ze te openen.
    De wagen verplaatst zich naar het midden van de printer.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Verwijder een van de inktcartridges uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    Afbeelding : De inktcartridge uit de verpakking halen
    Afbeelding: De inktcartridge uit de verpakking halen
  4. Verwijder de plastic tape.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: De plastic tape verwijderen
  5. Pak de inktcartridge aan de zijkanten vast, met de spuitmondjes naar de printer gericht, en plaats de inktcartridge in de juiste houder.
    • Plaats de zwarte inktcartridge in de rechterhouder.
    • Plaats de driekleureninktcartridge in de linkerhouder.
  6. Plaats de nieuwe inktcartridge licht opwaarts gekanteld in de lege houder en druk voorzichtig op de inktcartridge totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De inktcartridge vastklikken
    Afbeelding: De inktcartridge vastklikken
  7. Herhaal deze stappen om de andere inktcartridge te installeren.
  8. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten

Stap 4: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon U.S. letter- of A4-papier in de invoerlade nadat u de cartridges hebt geplaatst.
  1. Til de invoerlade omhoog.
    Afbeelding : De invoerlade omhoog tillen
    Afbeelding: De invoerlade omhoog tillen
  2. Verwijder eventueel papier uit de invoerlade dat afwijkt van het soort papier dat u wilt plaatsen en schuif de breedtegeleiders voor het papier zo ver mogelijk naar links.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider naar links schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleider naar links schuiven
  3. Plaats papier van U.S. Letter- of A4-formaat in de invoerlade met de korte kant naar voren en de afdrukzijde naar u toe gericht. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
    Afbeelding : Plaats het papier in de invoerlade
    Afbeelding: Plaats het papier in de invoerlade
  4. Schuif de breedtegeleider voor het papier naar rechts tot deze tegen de rand van het papier ligt.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider naar rechts schuiven
    Afbeelding: Schuif de breedtegeleider voor het papier naar rechts.
  5. Laat de uitvoerlade zakken en trek het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.
    Afbeelding : De uitvoerlade laten zakken en aan het verlengstuk van de uitvoerlade trekken
    Afbeelding: Laat de uitvoerlade zakken en trek het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.

Stap 5: De inktcartridges uitlijnen

Voor een optimale afdrukkwaliteit moeten de inktcartridges worden uitgelijnd.
  1. De printer drukt automatisch een uitlijningspagina af nadat het papier is bijgevuld.
    opmerking:
    De printer drukt alleen automatisch een uitlijningspagina af wanneer er een nieuwe inktcartridges zijn geïnstalleerd.
  2. Til de scannerklep omhoog.
  3. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde naar beneden op de glasplaat van de scanner en positioneer deze aan de hand van de markeringen op de glasplaat.
    Afbeelding : De uitlijningspagina op de glasplaat leggen
    Afbeelding: Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
  4. Sluit de scannerklep.
  5. Druk op de knop Kopie starten, zwart () of de knop Kopie starten, kleur () op het bedieningspaneel van de printer.
    De printer lijnt nu de inktcartridges uit.

Stap 6: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren. Probeer niet om de printer te verbinden met een computer totdat dit wordt gevraagd in de afdruksoftware.
U kunt de nieuwste versie van de printsoftware downloaden van de volgende HP website: http://123.hp.com/DJ2130.