• Informatie

HP printers - Inktcartridges vervangen

Dit document is van toepassing op de volgende printers.
HP DeskJet Ink Advantage 4535 All-in-One printer
HP ENVY 4523 All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4536 All-in-One printer
HP ENVY 4524 All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4538 All-in-One printer
HP ENVY 4525 All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4675 All-in-One printer
HP ENVY 4526 All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4676 All-in-One printer
HP ENVY 4527 All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4678 All-in-One printer
HP ENVY 4528 All-in-One printer
HP ENVY 4511 All-in-One printer
HP OfficeJet 4650 All-in-One printer
HP ENVY 4512 All-in-One printer
HP OfficeJet 4652 All-in-One printer
HP ENVY 4513 All-in-One printer
HP OfficeJet 4654 All-in-One printer
HP ENVY 4516 All-in-One printer
HP OfficeJet 4655 All-in-One printer
HP ENVY 4520 All-in-One printer
HP OfficeJet 4656 All-in-One printer
HP ENVY 4521 All-in-One printer
HP OfficeJet 4657 All-in-One printer
HP ENVY 4522 All-in-One printer
HP OfficeJet 4658 All-in-One printer
Vervang inktcartridges die leeg of bijna leeg zijn door nieuwe, originele HP inktcartridges.

Video-overzicht

Deze video laat zien hoe de inktcartridge op de hierboven vermelde printers gewisseld moet worden. De printer gebruikt in de video is de HP Officejet 4650.
opmerking:
Als u zich hebt aangemeld voor het HP Instant Ink programma, ontvangt u speciale HP Instant Ink cartridges. Sommige HP Instant Ink cartridges zijn groter dan standaardcartridges, maar passen op dezelfde manier in de wagen. *HP Instant Ink is niet beschikbaar in alle landen/regio's of voor alle printermodellen. Raadpleeg HP Instant Ink voor meer informatie.
    HP Instant Ink en standaard inktcartridges
  1. Standaard inktcartridge
  2. HP Instant Ink cartridge
Vervang een of beide inktcartridges die worden aangegeven op het bedieningspaneel van de printer.
  1. Zet de printer aan.
  2. Let erop dat u gewoon, wit papier in de printer plaatst.
  3. Pak de grepen voorzichtig aan beide zijden van de printer vast en til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot hij op zijn plaats klikt.
    De wagen verplaatst zich naar het midden van de printer.
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen.
  4. Wacht totdat de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
  5. Ontgrendel de inktcartridge door de klep op de inktcartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  6. Til de inktcartridge op om deze uit de sleuf te verwijderen.
      Afbeelding: De inktcartridge verwijderen.
    1. De klep optillen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De inktcartridge optillen
  7. Haal een van de nieuwe inktcartridges uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
  8. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. U hoeft de beschermende tape op de contactpunten niet terug te plaatsen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding: De plastic tape verwijderen
  9. Pak de inktcartridge aan de zijkanten vast, met de inktsproeiers naar de printer gericht. Plaats de inktcartridge vervolgens in de houder.
  10. Sluit het deksel op de inktcartridgehouder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
      Afbeelding: De inktcartridges plaatsen
    1. De inktcartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links en de zwarte cartridge rechts
  11. Herhaal indien nodig de voorgaande stappen om de andere inktcartridge te installeren.
  12. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Nadat u nieuwe inktcartridges hebt geïnstalleerd, drukt de printer automatisch een uitlijningspagina af.
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten.
  13. Wacht totdat de printer de uitlijningspagina volledig heeft afgedrukt.
    opmerking:
    Voordat u een afdruktaak uitvoert, verlengt de printer automatisch de uitvoerlade. Duw het verlengstuk pas terug in de printer wanneer de afdruktaak voltooid is.
  14. Open de scannerklep.
  15. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde omlaag op de glasplaat van de scanner. Plaats de pagina volgens de gedrukte richtlijnen nabij de rand van de glasplaat.
    Afbeelding: De uitlijningspagina op de glasplaat leggen
  16. Sluit de scannerklep en raak OK aan.
    De printer lijnt de cartridges uit.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over het vervangen van inktcartridges.