• Informatie

HP 4500, 4600 inktjetprinters - Eerste printerinstallatie

Dit document is van toepassing op de volgende printers:
  • HP DeskJet Ink Advantage 4535, 4536, 4538, 4675, 4676 en 4678 All-in-One printers
  • HP ENVY 4510 (serie), 4511, 4512, 4513, 4516, 4520, 4521, 4522, 4523, 4524, 4525, 4526, 4527 en 4528 All-in-One printers
  • HP OfficeJet 4650, 4652, 4654, 4655, 4656, 4657 en 4658 All-in-One printers
Als u een printer de eerste keer instelt, haalt u de printer en al het verpakkingsmateriaal uit de doos, sluit u het netsnoer aan, stelt u voorkeuren in op het bedieningspaneel, plaatst u papier in de invoerlade, installeert u inktcartridges en installeert u de software.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar 123.hp.com, typt u uw printermodelnummer, klikt u op Start en vervolgens op Downloaden.

Stap 1: De printer uit de doos halen

De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.
Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer.
    Afbeelding : Tape verwijderen van de HP DeskJet 4530, ENVY 4510, en 4520 printers
    Afbeelding: Tape verwijderen van de HP DeskJet 4530, ENVY 4510, en 4520 printers.
    Afbeelding : Tape verwijderen van de HP DeskJet 4670 en OfficeJet 4650 printers
    Afbeelding: Tape verwijderen van de HP DeskJet 4670 en OfficeJet 4650 printers.
  3. Verwijder de sticker van het bedieningspaneel van de printer.
  4. Pak de grepen aan beide zijden van de printer voorzichtig vast, til de toegangsklep voor inktcartridges omhoog tot deze op zijn plaats klikt en verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal uit de printer.
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    Afbeelding: Verwijder het verpakkingsmateriaal uit de printer.
  5. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    Afbeelding : Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
  6. Open de klep van de invoerlade, trek de papierlade naar u toe en verwijder de tape.
    Afbeelding : De invoerlade openen en de tape verwijderen
    Afbeelding: Openen de invoerlade en verwijder de tape.
  7. Duw de papierlade naar voren totdat deze op zijn plaats vastklikt en sluit de klep van de invoerlade.
    Afbeelding : De invoerlade sluiten
    Afbeelding: De invoerlade sluiten.
  8. Recycle het verpakkingsmateriaal.

Stap 2: Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Steek de stekker van de printer in een stopcontact, schakel de printer in en stel uw voorkeuren in.
opmerking:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt gemaakt tijdens de softwareinstallatie.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer en de voedingsbron aansluiten
    Afbeelding: Het netsnoer en de voedingsbron aansluiten
  2. Zet de printer aan.
  3. Raak op het bedieningspaneel van de printer de gewenste taal en land/regio aan en raak vervolgens Ja aan om uw keuze te bevestigen om uw voorkeuren in te stellen.
  4. Selecteer de datum en tijd als u hierom wordt gevraagd en raak Ja aan om uw keuze te bevestigen.

Stap 3: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon U.S. Letter- of A4-papier in de invoerlade.
  1. Open de klep van de invoerlade en trek de papierlade naar u toe.
    Afbeelding : De invoerlade openen
    Afbeelding: De invoerlade openen.
  2. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders aanpassen
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders aanpassen
  3. Plaats een stapel papier van U.S. Letter- of A4-formaat in de papierlade met de korte kant naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Afbeelding: Papier in de invoerlade plaatsen
  4. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
  5. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot ze tegen de randen van het papier rusten en duw de invoerlade naar voren totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven de invoerlade sluiten
    Afbeelding: Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen en sluit de invoerlade.

Stap 4: De inktcartridges installeren

Installeer de HP inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.
  1. Open de klep voor de inktcartridges tot deze in op zijn plaats vastklikt.
    De wagen met cartridges beweegt iets naar links.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    Afbeelding: Open de toegangsklep voor inktcartridges.
  2. Wacht totdat de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
  3. Verwijder een van de inktcartridges uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    Afbeelding : De nieuwe inktcartridge uit de verpakking halen
    Afbeelding: De nieuwe inktcartridge uit de verpakking halen
  4. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: De plastic tape verwijderen
  5. Til de klep van de cartridgehouder op.
    Afbeelding : De klep van de inktcartridgehouder optillen
    Afbeelding: De klep van de cartridgehouder optillen
  6. Pak de inktcartridge aan de zijkanten vast, met de inktsproeiers naar de printer gericht en druk de inktcartridge naar voren totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De inktcartridge plaatsen
    Afbeelding: Plaats de inktcartridge.
  7. Sluit het deksel op de inktcartridgehouder om de inktcartridge op zijn plaats te drukken.
    Afbeelding : De klep van de inktcartridgehouder sluiten
    Afbeelding: De klep van de inktcartridgehouder sluiten
  8. Herhaal de voorgaande stappen om de andere inktcartridge te installeren.
      Afbeelding : De inktcartridges plaatsen
      Afbeelding: De inktcartridges plaatsen
    1. De inktcartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleureninktcartridge zit links en de zwarte inktcartridge rechts
  9. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    • Als de printer een uitlijningspagina afdrukt, gaat u door naar de volgende stap.
    • Als de printer geen uitlijningspagina afdrukt, tikt u op het bedieningspaneel van de printer op Installatie. Selecteer Extra en tik vervolgens op Printer uitlijnen. Als de uitlijningspagina goed wordt afgedrukt, gaat u naar de volgende stap.
    Afbeelding : Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.

Stap 5: De inktcartridges uitlijnen

Voor een optimale afdrukkwaliteit moeten de inktcartridges worden uitgelijnd. Gebruik de uitlijningspagina van de vorige stap om de inktcartridges uit te lijnen.
  1. Til de scannerklep omhoog.
  2. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde omlaag op de scannerglasplaat. Plaats de uitlijningspagina volgens de markeringen rond het glas.
    Afbeelding : Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
    Afbeelding:
  3. Sluit de scannerklep en raak OK aan op het bedieningspaneel van de printer.
    De printer lijnt nu de cartridges uit.

Stap 6: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren. Probeer niet om de printer te verbinden met een computer totdat dit wordt gevraagd in de afdruksoftware.
Download de nieuwste versie van de printersoftware. Ga naar 123.hp.com, typ het modelnummer van de printer, klik op Start en vervolgens op Downloaden.