HP pc's - Uw computer resetten (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10.
Windows 10 heeft een resetfunctie waarmee uw computer wordt hersteld door het besturingssysteem opnieuw te installeren. Bij het gebruik van deze functie kunt u ervoor kiezen alle persoonlijke gegevens en aanpassingen te behouden of alle persoonlijke gegevens te verwijderen.

Video over het uitvoeren van een computerreset in Windows

Een systeemreset uitvoeren via Instellingen

Gebruik resetten via Instellingen als uw computer normaal opstart. Als uw computer niet normaal opstart, raadpleegt u Resetten via de Windows Herstelomgeving in dit document.
  1. Zoek in Windows naar Deze pc opnieuw instellen en open deze functie.
  2. Klik op het tabblad Systeemgherstel en klik vervolgens op Aan de slag onder Deze pc opnieuw instellen.
    Op de knop Aan de slag klikken
    Er wordt een prompt weergegeven.
    • Als u alle persoonlijke bestanden, apps en aanpassingen wilt behouden, klikt u op Mijn bestanden behouden en vervolgens op Opnieuw instellen.
      Opties Mijn bestanden behouden of Alles verwijderen
      opmerking:
      Tijdens het resetten worden uw apps verwijderd. Veel van de apps kunnen opnieuw worden geïnstalleerd via de Store. Als u echter apps hebt die niet beschikbaar zijn via de Store, wordt er een bericht weergegeven met een lijst van deze apps. U moet deze apps opnieuw installeren via het web of met installatieschijven. Deze lijst wordt weergegeven op uw bureaublad nadat u de computer hebt gereset.
      Bericht Uw apps worden verwijderd
    • Als u alle persoonlijk bestanden, apps en instellingen wilt verwijderen, klikt u op Alles verwijderen en gaat u verder met de volgende stap.
  3. Als u alleen alles wilt verwijderen van het station waarop Windows is geïnstalleerd, klikt u op Alleen het station waarop Windows is geïnstalleerd. Als u alle bestanden van de computer wilt verwijderen, klikt u op Alle stations.
    Opties voor het verwijderen van bestanden
  4. Als u uw bestanden wilt verwijderen, klikt u op Alleen mijn bestanden verwijderen. Als u het station wilt opschonen, klikt u op Bestanden verwijderen en het station opschonen.
    Bericht Wilt u de stations ook opschonen?
  5. Klik op Opnieuw instellen om uw selectie te bevestigen en het resetten te starten.
    Op de knop Opnieuw instellen klikken
    Windows installeert het besturingssysteem opnieuw en de computer wordt opnieuw opgestart.

Resetten via de Windows Herstelomgeving

Gebruik Reset via Windows Herstelomgeving als uw computer niet normaal opstart. Als uw computer wel normaal opstart, raadpleegt u Een systeemreset uitvoeren via Instellingen in dit document.

Video-overzicht

1. Gebruik een van de volgende methoden om de Windows Herstelomgeving te openen.
    • Start de computer opnieuw op en druk meteen herhaaldelijk op de toets F11. Het scherm Kies een optie wordt geopend.
    • Klik op Start. Houd de Shift-toets ingedrukt, klik op Aan/Uit en selecteer Opnieuw opstarten. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl de computer opnieuw opstart, tot het scherm Kies een optie wordt geopend.
  2. Klik op Problemen oplossen in het scherm Kies een optie.
    Op de knop Problemen oplossen klikken
  3. Klik op Deze pc opnieuw instellen.
    Op de knop Deze pc opnieuw instellen klikken
  4. Als u alle persoonlijke bestanden en aanpassingen wilt behouden, klikt u op Mijn bestanden behouden en vervolgens op Opnieuw instellen. Uw computer installeert het besturingssysteem opnieuw en uw computer wordt opnieuw opgestart. U bent nu klaar.
    Als u alle bestanden wilt verwijderen, klikt u op Alles verwijderen en gaat u verder met de volgende stap.
    Opties Mijn bestanden behouden en Alles verwijderen
  5. Als u alleen alles wilt verwijderen van het station waarop Windows is geïnstalleerd, klikt u op Alleen het station waarop Windows is geïnstalleerd. Als u alle bestanden van de computer wilt verwijderen, klikt u op Alle stations.
    Alle bestanden verwijderen van het station waar Windows is geïnstalleerd of van alle stations
  6. U kunt het station volledig opschonen zodat er geen bestanden hersteld kunnen worden, of u kunt uw bestanden verwijderen.
    Opties voor het verwijderen van alleen mijn bestanden of het volledig opschonen van het station
    • Als u de bestanden wilt verwijderen, klikt u op Alleen bestanden verwijderen.
    • Als u het station wilt opschonen, klikt u op Het station volledig opschonen.
  7. Klik op Opnieuw instellen.
    Op de knop Opnieuw instellen klikken
    Windows installeert het besturingssysteem opnieuw en de computer wordt opnieuw opgestart.