• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Een Microsoft USB-herstelstation maken en gebruiken (Windows 10)

Dit document is van toepassing op alle HP en Compaq computers met Windows 10.
U kunt een USB-herstelstation gebruiken om uw computer op te starten in geval van problemen. Het station bevat ook Windows-systeemherstelprogramma's die u kunnen helpen om Windows van een ernstige fout te laten herstellen of uw computer met een systeemkopie te herstellen.
Een Microsoft USB-herstelstation maken
Een herstelstation kan problemen met uw computer oplossen, zelfs wanneer het besturingssysteem niet wordt gestart. U kunt ook de HP herstelpartitie naar het station kopiëren. Voer deze stappen uit om een USB-herstelstation te maken:
  1. Sluit het USB-station aan op de computer.
      let op:
    Alles op het station wordt verwijderd wanneer u het herstelstation maakt.
      opmerking:
    Voor het kopiëren van de herstelpartitie hebt u 16 GB nodig en is een USB-station met een grote capaciteit vereist.
  2. Typ in Windows een herstelstation maken als zoekopdracht en selecteer vervolgens Een herstelstation maken in de lijst met zoekresultaten.
  3. Selecteer Maak een back-up van de systeembestanden naar het herstelstation als u de herstelpartitie naar het USB-station wilt kopiëren. Voor het kopiëren van de herstelpartitie hebt u 16 GB nodig en is een USB-station met een grote capaciteit vereist.
    Afbeelding : Een herstelstation maken
    Het venster Herstelstation waarin Een herstelstation maken wordt weergegeven
  4. Klik op Volgende.
    Het programma voor het maken van het herstelstation bepaalt hoeveel ruimte nodig is om het herstelstation te kunnen maken.
  5. Selecteer het USB-station dat u wilt gebruiken en klik op Volgende.
    Afbeelding : USB-flashstation selecteren
    Selecteer het scherm van het USB-flashstation waarin een USB-station is geselecteerd
  6. Klik op Maken.
    Het herstelstation wordt gemaakt.
  7. Klik op Voltooien wanneer het station gereed is.
    Afbeelding : Herstelstation is gereed
    Het venster Herstelstation waarin Het herstelstation is gereed wordt weergegeven
  8. Bewaar het herstelstation op een veilige plaats.
Het USB-herstelstation gebruiken in Windows 10
Volg deze stappen om het USB-herstelstation te gebruiken:
  1. Schakel de computer uit.
  2. Sluit het USB-herstelstation aan op een USB-poort van de computer en schakel de computer weer in.
  3. Druk op F11 zodra uw computer inschakelt totdat uw systeem Systeemherstel laadt.
  4. Klik op de taal voor uw toetsenbord.
    Probeer computerproblemen op te lossen aan de hand van de volgende gedeelten:
Systeemherstel
U kunt een herstelpunt dat op uw pc is vastgelegd gebruiken om Microsoft Systeemherstel te openen en uw computer in een vorige staat te herstellen. Volg deze stappen om Systeemherstel te openen.
  1. Klik op Problemen oplossen.
  2. Klik in het scherm Problemen oplossen op Geavanceerde opties en klik op Systeemherstel.
  3. Klik op het besturingssysteem (Windows 10).
    Systeemherstel wordt geopend.
  4. Klik op Volgende.
    Selecteer een herstelpunt en klik op Volgende.
  5. Klik op Voltooien om uw computer naar het geselecteerde herstelpunt te herstellen.
    Voor hulp bij het gebruik van Systeemherstel raadpleegt u het HP Support document Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 10, 8).