• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - installeren van de in Windows 10 ingebouwde driver mislukt

Dit document is van toepassing op HP printers en computers met Windows 10.
Als u de printer draadloos op uw computer hebt aangesloten, met een USB-kabel of een Ethernet-kabel, heeft Windows 10 de ingebouwde driver niet automatisch geïnstalleerd.
Stap 1: De printer uit Apparaten en printers verwijderen
Verwijder alle pictogrammen voor uw printer in de map Apparaten en printers.
  1. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  2. Zet de printer uit en weer aan en controleer of de printer gereed is voor gebruik.
  3. Zoek in Windows op apparaten en klik op Apparaten en printersin de lijst met resultaten.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram () van uw printer en klik op Apparaat verwijderen. Volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.
  5. Als er meerdere pictogrammen voor de printer zijn, verwijder deze dan allemaal.
Stap 2: De printer met de computer verbinden
Voordat u het ingebouwde stuurprogramma installeert, sluit u de printer op de computer of uw bekabelde of draadloze netwerk aan. Raadpleeg het gedeelte dat overeenkomt met uw verbindingstype voor stappen om de printer te verbinden.
Stap 3: Windows Update zo instellen dat de driversoftware automatisch wordt gedownload
Open Instellingen voor apparaatinstallatie in Windows en controleer of uw computer is ingesteld om automatisch drivers te downloaden.
  1. Zoek in Windows naar apparaatinstallatie wijzigen en klik in de lijst met resultaten op de bedieningspaneelinstelling Instellingen voor apparaatinstallatie wijzigen in de lijst met resultaten.
    Het venster Instellingen voor apparaatinstallatie wordt weergegeven.
  2. Selecteer de optie Ja en klik op Wijzigingen opslaan.
    Afbeelding : Voorbeeld van de optie Ja selecteren
    Voorbeeld van de optie Ja selecteren
Stap 4: De printerdriver installeren met de wizard Printer toevoegen
Gebruik het hulpprogramma Printer toevoegen in Windows om het ingebouwde stuurprogramma te installeren.
  opmerking:
Als u de printer al met een USB-kabel op de computer hebt aangesloten en kunt afdrukken, is het stuurprogramma geïnstalleerd. Als u problemen ondervindt met afdrukken, ga dan verder met de volgende stappen.
  1. Zoek in Windows naar Apparaten en klik op Apparaten en printers in de lijst met zoekresultaten.
  2. Klik op Een printer toevoegen.
    Afbeelding : Klikken op Een printer toevoegen
    Klikken op Een printer toevoegen
    Een venster Kies een apparaat of printer om aan deze computer toe te voegen wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van gevonden printers in het venster Kies een apparaat of printer om aan deze computer toe te voegen
    Voorbeeld van gevonden printers in het venster Kies een apparaat of printer om aan deze computer toe te voegen
    • Als uw printer zich in de lijst bevindt, selecteert u deze, klikt u op Volgende en volgt u de instructies op het scherm om het stuurprogramma te installeren. U kunt de printer nu gebruiken.
    • Als uw printer zich niet in de lijst bevindt, gaat u verder met de volgende stap.
  3. Klik op De printer die ik wil staat niet in de lijst en selecteer Een lokale printer of netwerkprinter met handmatige instellingen toevoegen.
    Afbeelding : Een printer toevoegen met een lokale of netwerkprinter met handmatige instellingen selecteren
    Een printer toevoegen met een lokale of netwerkprinter met handmatige instellingen selecteren
  4. Klik op Volgende.
  5. Selecteer de poort die voor uw printer wordt gebruikt, zoals 'USB001' voor een printer met USB-verbinding en klik op Volgende.
  6. Klik op Windows Update en wacht tot de printerstuurprogramma's gaan bijwerken.
  7. Klik op HP, Hewlett-Packard of Hewlett Packard in het deelvenster Fabrikant en klik op de naam van uw printer in het paneel Printers.
    • Als uw printer zich in de lijst bevindt, selecteert u deze, klikt u op Volgende en volgt u de instructies op het scherm om het stuurprogramma te installeren. U kunt de printer nu gebruiken.
    • Als uw printer zich niet in de lijst bevindt, klikt u op de tweemaal pijl-terug in de linkerbovenhoek van het venster om terug te keren naar de stap Een printer zoeken via andere opties en gaat u verder met de volgende stap.
  8. Selecteer Voeg een printer toe met behulp van het TCP/IP-adres of de hostnaam en klik op Volgende.
    Afbeelding : Een printer selecteren met behulp van het TCP/IP-adres of de hostnaam
    Een printer selecteren met behulp van het TCP/IP-adres of de hostnaam
  9. Selecteer Autodirect in de vervolgkeuzelijst Soort apparaat.
    Afbeelding : Autodirect selecteren
    Autodirect selecteren
  10. Typ het IP-adres van de printer in het tekstvak en klik op Volgende.
    U kunt het IP-adres vinden door het rapport met testresultaten voor het draadloze netwerk of een netwerkconfiguratiepagina af te drukken. Voor printers met beeldschermen wordt het IP-adres weergegeven op het bedieningspaneel van de printer via het pictogram of de knop draadloos .
  11. Wacht tot de computer verbinding heeft gemaakt met de printer en klik op Volgende om het printerstuurprogramma te installeren.
Wanneer u klaar bent met de wizard Printer toevoegen, is de printerdriver ingesteld en gereed voor gebruik.