HP pc's - Standaardapplicaties wijzigen (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met Windows 10.
In dit document leest u hoe u kunt aanpassen welke applicaties Windows automatisch gebruikt voor het openen van afbeeldingen, webpagina's, muziek en andere bestandstypen.
Voor zakelijke computers kunnen de applicatie-instellingen worden beheerd op IT-niveau en zijn ze mogelijk niet beschikbaar om in Windows te configureren. Neem contact op met uw IT-afdeling of uw lokale IT-service om dit te controleren.

Deze video toont hoe u de standaard-apps kunt wijzigen in Windows 10

Uw standaardapplicaties wijzigen in Windows 10

Voer de volgende stappen uit om te wijzigen welke applicaties uw systeem gebruikt om bepaalde bestandstypen te openen:
  1. Druk op de toetsen Windows + I om de applicatie Instellingen te openen.
  2. Klik op Apps om uw App-instellingen te openen.
    Afbeelding : De App-instellingen openen
    Instellingen openen
  3. Klik op Standaard-apps in het menu aan de linkerkant.
    Afbeelding : Standaard-apps
  4. Kies een applicatie die u wilt wijzigen in de lijst, klik erop, en klik op de gewenste app in het menu dat verschijnt.
  5. Instellingen sluiten.