• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP computers - De browser Microsoft Edge gebruiken (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met de browser Microsoft Edge en Windows 10.
Microsoft Edge is de standaardbrowser voor computers en mobiele apparaten met Windows 10. Deze browser is geïntegreerd met andere Microsoft-services, zoals de Personal Digital Assistant Cortana en OneDrive, en beschikt over functies voor aantekeningen en een leesmodus.
opmerking:
Sommige websites worden niet geladen of soms wordt een van de volgende meldingen weergegeven: Deze website heeft Internet Explorer nodig of Deze website maakt gebruik van technologie die het beste in Internet Explorer zal werken. Klik op het pictogram Meer in Microsoft Edge als u websites in Internet Explorer 11 te bekijken. Als u dit soort websites regelmatig gebruikt, kunt u de standaardbrowser wijzigen. Voor meer informatie raadpleegt u De standaardbrowser wijzigen in dit document.
Sommige websites kunnen niet worden geladen omdat ze zijn gemaakt met Adobe Flash. Als het pictogram Adobe Flash geblokkeerd wordt weergegeven op de adresbalk, klikt u hierop om toe te staan dat Adobe Flash op de website wordt uitgevoerd.

Microsoft Edge openen

Als u Microsoft Edge wilt openen, zoekt u in Windows, klikt u op het pictogram op de taakbalk of opent u het menu Start.
Zoek en open Edge in de Windows-zoekbalk, klik vervolgens op Microsoft Edge.
U kunt ook op het pictogram van Microsoft Edge op de taakbalk klikken of op klikken en daarna op de tegel Microsoft Edge in het menu Start klikken.
Tegel Microsoft Edge in het menu Start
De eerste keer dat u Microsoft Edge opent, wordt de startpagina geopend.
opmerking:
Voor het wijzigen van de pagina die wordt weergegeven wanneer u Microsoft Edge opent, raadpleegt u De openingspagina wijzigen in dit document.
Startpagina

Een website toevoegen aan Favorieten

Gebruik de functie Favorieten om een website aan uw Favorieten toe te voegen en uw favoriete websites te openen.
  1. Open de website die u aan uw Favorieten wilt toevoegen en klik op het pictogram Favorieten, aan de rechterkant van de adresbalk.
    Pictogram Favorieten is gemarkeerd
  2. Wijzig de naam in het vak Naam (optioneel) en klik op Toevoegen.
    opmerking:
    Als u de website wilt opslaan in de balk Favorieten of op een andere locatie, selecteert u de gewenste locatie in het vervolgkeuzemenu Opslaan in.
    Op de knop Toevoegen klikken
  3. Als u een van uw favoriete websites wilt openen, klikt u op het pictogram Hub aan de rechterkant van de adresbalk, dan op het pictogram Favorieten en vervolgens op de website die u wilt openen.
    Een favoriete website kiezen om te openen

Een website toevoegen aan de Leeslijst

Gebruik de functie Favorieten om een website toe te voegen aan uw Leeslijst.
  1. Open de website die u aan uw leeslijst wilt toevoegen en klik op het pictogram Favorieten , aan de rechterkant van de adresbalk.
    Op het pictogram Favorieten klikken
  2. Als u een website aan uw leeslijst wilt toevoegen, klikt u op het pictogram Leeslijst , wijzigt u de naam in het vak Naam (optioneel) en klikt u op Toevoegen.
    Op de knop Toevoegen klikken
  3. Klik op het pictogram Hub aan de rechterkant van de adresbalk, klik op het pictogram Leeslijst en klik op de website die u wilt openen om een website uit de Leeslijst te openen.
    Een website openen vanaf uw leeslijst

Tabbladen beheren

Met Microsoft Edge kunt u de tabbladen Start en Home weergeven, nieuwe tabbladen maken, snel een voorbeeld van actieve tabbladen bekijken, tabbladen apart zetten en apart gezette tabbladen herstellen.
Microsoft Edge-tabbalken
  • Een nieuw tabblad maken: Klik op het plusteken op de tabbalk.
  • Het tabblad Start weergeven: Klik op het pictogram van het tabblad Start op de tabbalk.
  • Uw begintabblad weergeven: Klik op het pictogram Home op de adresbalk.
  • Een voorbeeld van actieve tabbladen weergeven: Klik op de pijl-omlaag op de tabbalk.
  • Actieve tabbladen apart zetten: Klik op het pictogram Tabbladen apart zetten op de tabbalk.
  • Eerder apart gezette tabbladen weergeven, beheren en herstellen: Klik op het pictogram Tabbladen die u apart hebt gezet op de tabbalk. Klik in het venster Tabbladen die u apart hebt gezet op Tabbladen herstellen om de tabbladen te herstellen. Als u de tabbladen wilt toevoegen aan uw favorieten of wilt delen, klikt u op het pictogram Meer .
    Op Tabbladen herstellen klikken
  • Een tabblad dempen dat audio afspeelt: Klik op met de rechtermuisknop op het pictogram Volume op het tabblad. Selecteer Tabblad dempen in het vervolgkeuzemenu.

Boeken lezen in Microsoft Edge

Gebruik het menu Hub als u eBooks wilt lezen in Microsoft Edge.
  1. Klik op het pictogram Hub , aan de rechterkant van de adresbalk en vervolgens op het pictogram Boeken .
    Er wordt een lijst weergegeven met de boeken die u bezit.
    opmerking:
    Om een boek aan het menu Start vast te maken, klikt u met de rechtermuisknop op het boek en selecteert u vervolgens Aan Start vastmaken.
    Op het pictogram Boeken klikken
  2. Selecteer het boek dat u wilt lezen.
    opmerking:
    Als u een nieuw boek wilt kopen, klikt u op Boeken kopen en volgt u de instructies op het scherm om boeken te kopen in de Microsoft Store.
  3. Wanneer het boek is geopend, klikt u rechts in het browservenster om de pagina om te slaan. Klik links in het browservenster als u naar de vorige pagina wilt gaan. Klik boven de tekst om een leesmenu met de volgende opties te openen:
    • Inhoud
    • Bladwijzers beheren
    • Zoeken
    • Lettergrootte
    • Hardop voorlezen
    • Een bladwijzer toevoegen

De leesweergave gebruiken

In Microsoft Edge kunt u de leesweergave gebruiken om de weergave te vereenvoudigen. U kunt ook de helderheid van het beeldscherm en de grootte van de tekst wijzigen.
Voorbeeld van de normale webweergave
Voorbeeld van de leesweergave
  1. Open de website die u wilt lezen in de leesweergave.
  2. Als u de lettergrootte wilt aanpassen (optioneel), klikt u op het pictogram Meer en vervolgens op het plus- of mintekenen in het gebied Zoomen.
    De lettergrootte aanpassen
  3. Klik in de adresbalk op het pictogram Leesweergave .
    De webpagina wordt geopend in de leesweergave.
    Op het pictogram Leesweergave klikken

Webnotities toevoegen aan een webpagina

Met het hulpmiddel Een webnotitie maken kunt u items omcirkelen en markeren, vormen tekenen en notities toevoegen. Vervolgens kunt u een schermafbeelding van de webpagina met aantekeningen opslaan in OneNote of in uw leeslijst.
Voorbeeld van een webpagina met webnotities
Klik op het pictogram Webnotitie maken rechts van de adresbalk.
De werkbalk Een webnotitie maken wordt weergegeven.
Werkbalk Een webnotitie maken
  • Als u een kleur en dikte aan het hulpmiddel Pen wilt toewijzen, klikt u op het pictogram Pen , kiest u een lijnkleur en wijzigt u de lijndikte met behulp van de schuifregelaar.
    Opties voor penkleur en lijndikte kiezen
  • Als u een kleur en vorm aan het hulpmiddel Markeerstift wilt toewijzen, klikt u op het pictogram Markeerstift , kiest u een markeerkleur en gebruikt u de schuifregelaar om de dikte van de markering aan te passen.
    Opties voor markeerkleur en -dikte kiezen
  • Als u aantekeningen of markeringen wilt verwijderen, klikt u op het pictogram Gum en vervolgens op de aantekening of markering die u wilt verwijderen.
  • Een getypte notitie aan een webpagina toevoegen:
    1. Klik op het pictogram Getypte notitie toevoegen en klik op de plaats waar u de notitie wilt weergeven.
    2. Typ uw notitie in het tekstvak.
      Een notitie in het tekstvak typen
    3. Als u de notitie wilt verwijderen, klikt u op het pictogram Prullenbak.
  • Een pagina opslaan in uw favorieten, leeslijst of OneNote:
    1. Klik op het pictogram Webnotitie opslaan en selecteer OneNote, Favorieten of Leeslijst.
    2. Klik op Opslaan.
      Wijzigingen in webnotities opslaan
  • Als u de pagina met aantekeningen wilt delen, klikt u op het pictogram Delen , selecteert u de methode die u voor het delen wilt gebruiken, bijvoorbeeld Cortana-herinneringen en volgt u de instructies op het scherm om de webpagina te delen.
    opmerking:
    Als u maar een gedeelte van de webpagina wilt delen, klikt u op het pictogram Knippen om het gedeelte te selecteren dat u wilt delen.

De browsegeschiedenis bekijken

Gebruik de Hub om uw browsegeschiedenispagina's weer te geven.
  1. Klik op het pictogram Hub , aan de rechterkant van de adresbalk en vervolgens op het pictogram Geschiedenis .
    Er wordt een lijst met tijdsperioden weergegeven.
    Op het pictogram Geschiedenis klikken
  2. Selecteer de gewenste tijdsperiode om uw browsegeschiedenis te bekijken.
    De browsegeschiedenis voor de tijdsperiode wordt weergegeven.
    Voorbeeld van de browsegeschiedenis van het afgelopen uur
  3. Klik op Geschiedenis wissen om uw gehele geschiedenis te wissen.

Downloads bekijken

Gebruik de Hub om de huidige en vorige downloads weer te geven.
  1. Klik op het pictogram Hub , aan de rechterkant van de adresbalk en vervolgens op het pictogram Downloaden .
    Een lijst met uw downloads wordt weergegeven.
    Op het pictogram Downloads klikken
  2. Klik op Alles wissen om alle downloads te wissen.

De openingspagina wijzigen

U kunt de instellingen van Microsoft Edge aanpassen om de pagina te wijzigen die als eerste wordt weergegeven wanneer u Microsoft Edge opent.
  1. Klik op het pictogram Meer in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
    Het venster Instellingen wordt geopend.
    Voorbeeld van het venster Instellingen
  2. Selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu Microsoft Edge openen met.
    • Startpagina: Hiermee wordt de startpagina van Microsoft Edge geopend.
    • Nieuwe tabbladpagina: Hiermee wordt een nieuwe tabbladpagina geopend.
    • Vorige pagina's: Hiermee wordt de pagina geopend die actief was toen u Microsoft Edge de vorige keer sloot.
    • Specifieke pagina of pagina's: Hiermee wordt een pagina geopend die u zelf kiest. Typ de URL van de webpagina die u in Edge wilt openen in het vak Een URL invoeren en klik op het pictogram Opslaan.
      Een URL typen en op het pictogram Opslaan klikken
  3. Als u wilt opgeven hoe u nieuwe tabbladen wilt openen, selecteert u Populaire websites en suggesties voor inhoud, Populaire websites of Een lege pagina in het vervolgkeuzemenu Nieuwe tabbladen openen met.

Extensies installeren

Gebruik het menu Meer als u extensies wilt installeren.
  1. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Meer en selecteer Extensies.
    Locatie van Extensies in het menu Meer
    Het venster Extensies wordt geopend.
  2. Klik op Meer extensies verkennen onderaan de lijst van voorgestelde extensies.
    De Store wordt geopend in een nieuw venster.
    Het menu Extensies met Meer extensies verkennen in de winkel gemarkeerd
  3. Selecteer de gewenste extensies in de Microsoft Store; daarna kunt u ze installeren en starten.
  4. Sluit de Store en keer terug naar Microsoft Edge.
  5. Lees de mededeling over machtigingen voor extensies en klik op Inschakelen.
    De geïnstalleerde extensies worden weergegeven in het menu Meer van Microsoft Edge.
    Het menu Extensies waarin een mededeling voor extensiemachtigingen wordt weergegeven en de knop Inschakelen is gemarkeerd

De standaardzoekmachine wijzigen

Gebruik het menu Meer om het standaardzoekprogramma te wijzigen.
  1. Blader naar de URL van het zoekprogramma dat u als standaardzoekprogramma wilt gebruiken.
  2. Klik op het pictogram Meer in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
    Locatie van Instellingen in het menu Meer
  3. Selecteer in het menu Instellingen de optie Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gebied Zoeken in de adresbalk met op Zoekprogramma wijzigen.
    Er wordt een lijst met ontdekte zoekprogramma's weergegeven.
    Op Zoekprogramma wijzigen klikken
  5. Selecteer het gewenste zoekprogramma en klik op Als standaard instellen.

Standaardbrowser wijzigen

Wijzig de standaardwebbrowser in Windows-instellingen.
  1. Controleer of de browser die u als standaardbrowser wilt gebruiken op uw pc is geïnstalleerd (optioneel).
  2. Gebruik het zoekvak in de Windows-zoekbalk om Een standaardwebbrowser selecteren te zoeken en te openen.
  3. Klik in het gebied Webbrowser op de huidige webbrowser.
    Op de huidige standaardwebbrowser klikken
  4. Selecteer in het venster Kies een app de browser die u als standaardbrowser wilt gebruiken.
    opmerking:
    Als de browser die u als standaardbrowser wilt gebruiken niet wordt weergegeven, klikt u op Een app in Windows Store zoeken om een nieuwe browser te downloaden die u als standaardbrowser wilt gebruiken.

Favorieten uit andere browsers importeren in Microsoft Edge

Gebruik de Hub om uw favorieten uit andere browsers te importeren.
  1. Klik op het pictogram Meer in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
    Het venster Instellingen wordt geopend.
    Voorbeeld van het venster Instellingen
  2. Klik in het gebied Favorieten importeren en andere informatie op Importeren uit een andere browser.
  3. Vink het selectievakje naast de browsernaam aan en klik op Importeren.
    Een Gereed!-bericht wordt weergegeven zodra het importproces is voltooid.

Hulpprogramma's van Microsoft Edge gebruiken

Gebruik de hulpprogramma's van Microsoft Edge voor het uitvoeren van taken, zoals openen in een nieuw venster, in-en uitzoomen en afdrukken.
Klik op het pictogram Meer in de rechterbovenhoek om hulpprogramma's van Microsoft Edge te openen.
Het menu Hulpprogramma's van Microsoft Edge wordt weergegeven.
Menu Extra weergegeven
  • Als u een nieuw browservenster wilt openen, klikt u op Nieuw venster. Er wordt een nieuw browservenster geopend.
  • Als u een nieuw privébrowservenster wilt openen, klikt u op Nieuw InPrivate-venster. Met InPrivate kunt u vertrouwelijk surfen op internet. Deze functie is ontworpen om te zorgen dat persoonlijke gegevens, zoals aanmeldingsgegevens en browserinstellingen, verborgen blijven voor andere gebruikers van dezelfde computer.
  • Klik op het plus- of minteken (+ of -) in het gebied Zoomen als u de weergavegrootte wilt wijzigen.
    • Als u de weergave kleiner wilt maken, klikt u herhaaldelijk op het minteken totdat het percentage overeenkomt met uw behoeften. De weergavegrootte verandert telkens wanneer u op het pictogram klikt.
    • Als u de weergave groter wilt maken, klikt u herhaaldelijk op het plusteken totdat het percentage overeenkomt met uw behoeften. De weergavegrootte verandert telkens wanneer u op het pictogram klikt.
  • Als u video's, foto's en audio wilt weergeven, klikt u op Media op apparaat weergeven. Met deze functie kunt u vanaf uw browser draadloos media naar een compatibel apparaat (Miracast of DLNA) in uw netwerk streamen.
  • Als u tekst wilt zoeken op een pagina, klikt u op Zoeken op pagina. Het vak Zoeken op pagina wordt aan de linkerkant van het scherm geopend. Typ de tekst die u zoekt.
  • Om een pagina hardop voor te laten lezen, klikt u op Hardop voorlezen. Cortana begint de webpagina die momenteel wordt weergegeven voor te lezen.
  • Als u een pagina wilt afdrukken, klikt u op Afdrukken. Er wordt een voorbeeldvenster geopend. Selecteer de printer en de gewenste instellingen en klik op Afdrukken.
  • Als u de huidige webpagina wilt vastmaken aan het menu Start, klikt u op Deze pagina vastmaken aan startscherm.
  • Als u een pagina wilt openen met Internet Explorer, klikt u op Openen met Internet Explorer. De pagina wordt geopend in Internet Explorer.
    opmerking:
    Sommige oudere of bedrijfswebsites zijn mogelijk niet compatibel met Microsoft Edge. Als u een incompatibele oudere site probeert te openen, vraagt Microsoft Edge u om de pagina te openen in Internet Explorer 11.
  • Als u feedback over Edge naar Microsoft wilt verzenden, klikt u op feedback verzenden.
  • Als u een extensie wilt toevoegen, klikt u op Extensies.
  • Voor informatie over recente updates, klikt u op Nieuwe onderdelen en tips.
  • Als u Edge-instellingen wilt wijzigen, klikt u op Instellingen.

Browsergegevens wissen

Gebruik het menu Instellingen om de browsergegevens te wissen.
  1. Klik op het pictogram Meer in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen.
    Het venster Instellingen wordt geopend.
    Voorbeeld van het venster Instellingen
  2. Klik op Kies wat u wilt wissen in de sectie Browsegegevens wissen.
  3. Selecteer de items die u wilt wissen en klik op Wissen.
    Locatie van de knop Wissen

Instellingen wijzigen

Met de instellingen van Microsoft Edge kunt u functies zoals Adobe Flash Player en bladeren met navigatietoetsen in- of uitschakelen. Met geavanceerde instellingen kunt u ook uw privacy- en service-instellingen wijzigen.

De persoonlijke assistent Cortana gebruiken in Microsoft Edge

Wanneer u een zoekopdracht uitvoert in de adresbalk van Microsoft Edge, maakt Microsoft Edge gebruik van persoonlijke informatie die u hebt opgegeven aan Cortana om relevantere zoekresultaten voor u op te halen. Als u bijvoorbeeld lokaal weer typt in de adresbalk, wordt in de zoekresultaten weerinformatie voor uw locatie weergegeven. Als u uw locatie wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen naast de locatie die op het scherm wordt weergegeven.
Voorbeeld van Cortana die het lokale weer weergeeft
Bovendien, als u een onderwerp vindt waarover u meer wilt weten, markeert u het woord of fragment in de webpagina, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u wat Cortana moet doen:
Een woord markeren en er met de rechtermuisknop op klikken
  • Om een venster met meer informatie en koppelingen naar verwante onderwerpen te openen, klikt u op Vraag Cortana over '...', waar '...' staat voor het gemarkeerde woord of de gemarkeerde zin.
    Voorbeeld van Cortana waarin koppelingen naar verwante onderwerpen worden weergegeven
  • Om Cortana de pagina te laten voorlezen, klikt u op Hardop voorlezen.
    Cortana leest de pagina.
    U kunt afsluiten, pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen of de stem van Cortana wijzigen met de werkbalk Hardop voorlezen.
    Werkbalk Hardop voorlezen van Cortana
  • Om de volledige webpagina te selecteren, klikt u op Alles selecteren.
  • Om het gemarkeerde woord of de zin te kopiëren, klikt u op Kopie.

Delen in de buurt gebruiken in Microsoft Edge

Met de functie Delen in de buurt kunt u webpagina's delen via Bluetooth met dichtbijzijnde Windows 10-pc's.
  1. Om de functie Delen in de buurt in te schakelen, klikt u rechtsonder op het pictogram Actiecentrum en vervolgens op de knop Delen in de buurt te klikken. Doe dit op alle pc's waarop u Delen in de buurt wilt gebruiken.
    Op het pictogram Delen in de buurt klikken
  2. Als u een koppeling naar een webpagina in Microsoft Edge wilt delen, klikt op u de knop Delen in de rechterbovenhoek van Edge. Wanneer het venster Delen wordt geopend, selecteert u de pc waarmee u wilt delen.
    Wanneer de ontvangende pc de gedeelde koppeling accepteert, opent Microsoft Edge die pagina.
    De pc selecteren om de koppeling mee te delen
Zie Bestanden verzenden naar Bluetooth-apparaten in de buurt met Delen in de buurt voor meer informatie over de functie Delen in de buurt.