• Informatie

HP JetAdvantage On Demand - Gebruikers beheren als een HP JetAdvantage On Demand-beheerder

Bedrijfsbeheerders kunnen gebruikers met HP JetAdvantage On Demand beheren. Beheerders kunnen gebruikers toevoegen en verwijderen, gebruikersaccounts opschorten en gebruikersdetails, zoals de weergavenaam, het e-mailadres en het telefoonnummer, weergeven of bewerken.
In de volgende video ziet u hoe met een CSV-bestand meerdere gebruikers tegelijk aan een HP JetAdvantage On Demand-account kunnen worden toegevoegd en hoe u de gebruikers één voor één toevoegt.

Gebruikersdetails weergeven of bewerken

1. Meld u aan bij de HP JetAdvantage On Demand-website met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bedrijfsbeheerder.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren. Er wordt een lijst met alle gebruikers weergegeven.
  3. Klik op de knop Details weergeven in de rij voor de gebruiker over wie u informatie wilt weergeven. De gebruikersgegevens worden weergegeven.
  4. Klik in een tekstveld om de gegevens te bewerken. Er wordt een cursor weergegeven. Bewerk de voornaam, de achternaam, het e-mailadres, het telefoonnummer en/of de landaanduiding van de gebruiker. Schort het account van de gebruiker op door op Opgeschort te klikken. U kunt het account van de gebruiker op elk moment weer opnieuw activeren door op Actief te klikken.
  5. Wanneer u klaar bent met bewerken, klikt u op de knop Opslaan in de linkerbenedenhoek van de pagina. De wijzigingen worden opgeslagen en de nieuwe gebruikersgegevens voor het HP JetAdvantage On Demand-account worden weergegeven.

Een gebruiker toevoegen

In de volgende video ziet u hoe met een CSV-bestand meerdere gebruikers tegelijk aan een HP JetAdvantage On Demand-account kunnen worden toegevoegd en hoe u de gebruikers één voor één toevoegt.
Klik hier voor informatie over het importeren van meerdere gebruikers in HP JetAdvantage On Demand met behulp van een CSV-bestand. Voer de volgende stappen uit om gebruikers één voor één toe te voegen:
  1. Nadat u zich bij het HP JetAdvantage On Demand-bedrijfsaccount hebt aangemeld, wordt er een welkomstpagina weergegeven. Klik op Beheerdashboard: HP JetAdvantage On Demand om naar het dashboard te gaan.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren.
  3. Klik op Gebruikers toevoegen.
  4. Klik op Eén gebruiker.
  5. Klik in een tekstveld om gegevens toe te voegen. De voornaam, de achternaam en het e-mailadres van de gebruiker zijn verplicht. De invoer in E-mailadres controleren moet overeenkomen met het e-mailadres dat voor de gebruiker is opgegeven. Het telefoonnummer van de gebruiker is optioneel.
  6. Controleer of de landaanduiding juist is of selecteer de juiste taaloptie in het vervolgkeuzemenu.
  7. Schakel in het gedeelte Rollen het selectievakje Bedrijfsbeheerder in om van de gebruiker een bedrijfsbeheerder te maken of laat het vakje uitgeschakeld om te voorkomen dat de gebruiker over beheermachtigingen beschikt. Bedrijfsbeheerders kunnen gebruikers toevoegen en verwijderen, gebruikersdetails bewerken, gebruikers opschorten en ze weer actief maken, en de rol van een gebruiker wijzigen van Gebruiker in Bedrijfsbeheerder. Gebruikers hebben deze machtigingen niet.
  8. Klik op de knop Opslaan. De nieuwe gebruiker wordt toegevoegd aan de lijst met huidige gebruikers en de gebruiker ontvangt een e-mail met activeringsinstructies.

Een gebruiker verwijderen

Wanneer een bedrijfsbeheerder een gebruiker verwijdert, worden ook de afdruktaken in de wachtrij van die gebruiker verwijderd.
  1. Meld u aan bij de HP JetAdvantage On Demand-website met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bedrijfsbeheerder.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren. Er wordt een lijst met alle gebruikers weergegeven.
  3. Klik op de knop Details weergeven in de rij voor de gebruiker die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Klik op Bevestigen om verder te gaan. Er wordt een bericht weergegeven dat de bewerking uitgevoerd is. De gebruiker is uit de lijst met gebruikers verwijderd en alle afdruktaken in de wachtrij van de gebruiker zijn verwijderd.

Een gebruiker opschorten en inactief maken

1. Meld u aan bij de HP JetAdvantage On Demand-website met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bedrijfsbeheerder.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren. Er wordt een lijst met alle gebruikers weergegeven.
  3. Klik op de knop Details weergeven in de rij voor de gebruiker die u wilt opschorten of inactief wilt maken.
  4. Klik op Opgeschort en vervolgens op Opslaan. De status van de gebruiker verandert van Actief in Opgeschort. Een opgeschorte gebruiker kan zich niet aanmelden bij HP JetAdvantage On Demand en kan de HP JetAdvantage On Demand-apps niet gebruiken.

Een gebruiker actief maken of de opschorting van een gebruiker ongedaan maken

1. Meld u aan bij de HP JetAdvantage On Demand-website met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bedrijfsbeheerder.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren. Er wordt een lijst met alle gebruikers weergegeven.
  3. Klik op de knop Details weergeven in de rij voor de gebruiker van wie u de opschorting ongedaan wilt maken of die u weer actief wilt maken.
  4. Klik op Actief en vervolgens op Opslaan. De status van de gebruiker verandert van Opgeschort in Actief. De gebruiker kan zich nu aanmelden bij HP JetAdvantage On Demand en de HP JetAdvantage On Demand-apps gebruiken.

De rol van een gebruiker wijzigen

1. Meld u aan bij de HP JetAdvantage On Demand-website met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de bedrijfsbeheerder.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren. Er wordt een lijst met alle gebruikers weergegeven.
  3. Klik op de knop Details weergeven in de rij voor de gebruiker van wie u de rol wilt wijzigen.
  4. Schakel in het gedeelte Rollen het selectievakje Bedrijfsbeheerder in om van de gebruiker een bedrijfsbeheerder te maken of laat het vakje uitgeschakeld om te voorkomen dat de gebruiker over beheermachtigingen beschikt. Bedrijfsbeheerders kunnen gebruikers toevoegen en verwijderen, gebruikersdetails bewerken, gebruikers opschorten en ze weer actief maken, en de rol van een gebruiker wijzigen van Gebruiker in Bedrijfsbeheerder. Gebruikers hebben deze machtigingen niet.