• Informatie

HP JetAdvantage On Demand - HP JetAdvantage On Demand installeren als bedrijfsbeheerder

Lever, gebruik en beheer webapplicaties voor afdrukken en scannen via één bron met HP JetAdvantage On Demand. Verbeter de ervaring van gebruikers en beheer apps heel gemakkelijk vanaf een centraal dashboard.
Zorg ervoor dat de juiste documenten bij de juiste mensen terechtkomen. HP JetAdvantage Private Print-documenten worden in een beveiligde afdrukwachtrij bewaard tot een gebruiker op het apparaat is geverifieerd en de documenten vrijgeeft. Taken die niet worden vrijgegeven, worden drie dagen na indiening automatisch verwijderd. Bespaar tijd en beperk de afval ten gevolge van niet-opgehaalde documenten door gebruikers zich te laten verifiëren, ze taken te laten vrijgeven en alleen de gewenste afdruktaken te laten ophalen.
HP JetAdvantage On Demand biedt geavanceerd beheer, waaronder zichtbaarheid van de persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij van gebruikers, via één website.
Klik op onderstaande koppelingen om naar een specifiek onderwerp in dit artikel te gaan:

Het HP JetAdvantage On Demand-beheerdersaccount voor het bedrijf activeren

Om gebruik te kunnen maken van HP JetAdvantage On Demand, moet u een bedrijfsaccount maken. De maker van het bedrijfsaccount wordt automatisch de HP JetAdvantage On Demand-beheerder voor het bedrijf. Zorg er dus voor dat de maker van het account bekend is met het uitvoeren van beheertaken.
Nadat het bedrijfsaccount is gemaakt, ontvangt de contactpersoon/beheerder van het bedrijf een e-mail met de gebruikersnaam en een koppeling om een wachtwoord in te stellen. De activeringse-mail ziet er ongeveer zo uit als in het volgende voorbeeld:
Activeringse-mail
Afbeelding : Activeringse-mail
  1. Klik op de koppeling Het nieuwe account activeren om de HP JetAdvantage On Demand-website te openen en het beheerderswachtwoord in te stellen. Het wachtwoord:
    • Moet ten minste 8 tekens lang zijn
    • Moet ten minste 1 HOOFDLETTER bevatten
    • Moet ten minste 1 kleine letter bevatten
    • Moet ten minste 1 cijfer of speciaal teken bevatten
    • Mag geen spaties bevatten

Aanmelden bij het HP JetAdvantage On Demand-beheerdersaccount voor het bedrijf

Nadat het beheerderswachtwoord is ingesteld, kunt u op elk gewenst moment teruggaan naar de HP JetAdvantage On Demand-website op www.hpondemand.com.
Aanmeldingspagina
Afbeelding : Aanmeldingspagina
  1. Ga met een ondersteunde webbrowser naar de HP JetAdvantage On Demand-website. Er wordt een venster 'Aanmelden' weergegeven.
    opmerking:
    Geef een lijst met ondersteunde webbrowsers weer door hier te klikken en vervolgens naar het gedeelte 'Ondersteunde webbrowsers' te gaan.
  2. Typ de gebruikersnaam van de beheerder. De gebruikersnaam van de beheerder is het e-mailadres waarmee het HP JetAdvantage On Demand-account voor het bedrijf is geactiveerd.
  3. Typ het wachtwoord van de beheerder en klik vervolgens op de knop Aanmelden. U bent bij een HP JetAdvantage On Demand-account voor een bedrijfsbeheerder aangemeld en er wordt een welkomstpagina weergegeven.
  4. Klik op de koppeling Beheerdashboard: HP JetAdvantage On Demand om naar het dashboard te gaan. Of klik op Setup-wizard starten: Private Print om de HP JetAdvantage Private Print-app te installeren en het apparaat in uw netwerk te activeren. U kunt de HP JetAdvantage Private Print-app gebruiken om documenten naar een persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij te verzenden, waar ze veilig worden bewaard totdat ze kunnen worden afgedrukt. Afdruktaken in de wachtrij kunnen vanaf het bedieningspaneel op een ondersteunde printer op aanvraag worden afgedrukt

HP JetAdvantage On Demand-gebruikers aan het bedrijfsaccount toevoegen

Beheerders kunnen gebruikers beheren via het HP JetAdvantage On Demand-account van het bedrijf. Beheerders kunnen gebruikers toevoegen en verwijderen, gebruikers inactief maken door ze "op te schorten", de rol van gebruikers wijzigen en gebruikersdetails, zoals de weergavenaam, het e-mailadres en het telefoonnummer, weergeven of bewerken.
Klik hier voor informatie over het importeren van meerdere gebruikers in HP JetAdvantage On Demand met behulp van een CSV-bestand. Voer de volgende stappen uit om gebruikers één voor één toe te voegen:
  1. Nadat u zich bij het HP JetAdvantage On Demand-bedrijfsaccount hebt aangemeld, wordt er een welkomstpagina weergegeven. Klik op Beheerdashboard: HP JetAdvantage On Demand om naar het dashboard te gaan.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Gebruikers beheren.
  3. Klik op Gebruikers toevoegen.
  4. Klik op Eén gebruiker.
  5. Klik in een tekstveld om gegevens toe te voegen. De voornaam, de achternaam en het e-mailadres van de gebruiker zijn verplicht. De invoer in E-mailadres controleren moet overeenkomen met het e-mailadres dat voor de gebruiker is opgegeven. Het telefoonnummer van de gebruiker is optioneel.
  6. Controleer of de landaanduiding juist is of selecteer de juiste taaloptie in het vervolgkeuzemenu.
  7. In het gedeelte 'Rollen' kunt u desgewenst het selectievakje Bedrijfsbeheerder inschakelen om de gebruiker beheerrechten te verlenen. Bedrijfsbeheerders kunnen gebruikers toevoegen en verwijderen, gebruikersdetails bewerken, gebruikers opschorten en ze weer actief maken, en de rol van een gebruiker wijzigen van Gebruiker in Bedrijfsbeheerder. Gebruikers hebben deze machtigingen niet.
  8. Klik op de knop Opslaan. De nieuwe gebruiker wordt toegevoegd aan de lijst met huidige gebruikers en de gebruiker ontvangt een e-mail met activeringsinstructies.

HP JetAdvantage On Demand-apps installeren

Druk vertrouwelijke documenten op een veilige manier af en minimaliseer afval met de HP JetAdvantage Private Print-app (Private Print). Documenten kunnen met Private Print naar een persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij worden verzonden, waar ze veilig worden bewaard totdat ze via het bedieningspaneel van de printer worden afgedrukt.
Voordat de HP Private Print-app voor Windows® wordt geïnstalleerd, moet een beheerder de HP Private Print-app op de printer installeren en moet het apparaat worden geactiveerd.
opmerking:
Klik hier voor informatie over de installatie en het gebruik van de HP Private Print-app voor OS X.
Voer de volgende stappen uit om de HP Private Print-app voor Windows® te installeren en het apparaat te activeren:
  1. Zorg ervoor dat de HP Private Print-app door een beheerder op een ondersteunde printer is geïnstalleerd. Klik hier voor informatie over het installeren van de HP Private Print-app op een ondersteunde printer.
  2. Meld u aan bij het HP JetAdvantage On Demand-bedrijfsaccount. Er wordt een welkomstpagina weergegeven.
  3. Klik op de welkomstpagina op Setup-wizard starten: HP Private Print of klik op Setup-wizard voortzetten: HP Private Print om de setup-wizard voor de HP Private Print-app te starten. Of klik op het dashboard op HP JetAdvantage Private Print: uw Private Print-wachtrij weergeven en klik vervolgens op Setup om de setup-wizard te starten. Er wordt een pagina 'Apparaat activeren' weergegeven.
  4. Selecteer een apparaat in de vervolgkeuzelijst.
  5. Voer het IP-adres van de printer of de hostnaam in en klik vervolgens op EWS openen. De EWS (de geïntegreerde webserver van HP) voor de printer wordt in een nieuw browservenster weergegeven.
  6. Volg in het browservenster met de setup-wizard de instructies op het scherm om, afhankelijk van het geselecteerde apparaat, ofwel Meer apps of Webservices met de EWS te activeren.
    opmerking:
    Als u Meer apps wilt activeren, moet de nieuwste firmware op de printer zijn geïnstalleerd. Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van de firmware op een ondersteunde Enterprise MFP.
  7. Klik op Doorgaan. Er wordt een pagina 'De driver downloaden' weergegeven.
  8. Klik op De driver downloaden en installeren. Er wordt een venster met een downloadbaar EXE-bestand geopend.
    opmerking:
    De HP ePrint + JetAdvantage-driver kan alleen worden geïnstalleerd op Windows® 7- en Windows® 8-computers.
  9. Sla het EXE-bestand op een locatie op waar het gemakkelijk kan worden gevonden, en open het bestand.
  10. Nadat het EXE-bestand is geopend, volgt u de aanwijzingen om het downloaden te voltooien.
  11. Ga terug naar het browservenster met de setup-wizard en klik op Doorgaan. Er wordt een pagina 'HP Private Print testen' weergegeven.
  12. Volg de instructies op het scherm om een testdocument met de HP Private Print-wachtrij af te drukken.
  13. Nadat de HP ePrint + JetAdvantage-driver op de computer is geïnstalleerd, gaat u terug naar de HP JetAdvantage On Demand-website waar u de HP JetAdvantage Private Print-app op het dashboard ziet.
    Vertrouwelijke documenten kunnen nu naar de persoonlijke HP JetAdvantage Private Print-wachtrij van de bedrijfsbeheerder worden verzonden en vervolgens op aanvraag met het bedieningspaneel van de printer worden afgedrukt.
    opmerking:
    Bedrijfsbeheerders hebben geen toegang tot de afdrukwachtrijen van eindgebruikers.
    Als u informatie wenst over het toevoegen van documenten aan de HP JetAdvantage Private Print-wachtrij voor Windows®, klikt u hier.
    opmerking:
    Klik op HP JetAdvantage Private Print: uw Private Print-wachtrij weergeven op het HP JetAdvantage On Demand-dashboard om weer te geven welke HP JetAdvantage Private Print-documenten in de wachtrij staan om te worden afgedrukt.
    opmerking:
    Documenten in een HP Private Print-wachtrij verlopen 3 dagen nadat ze zijn toegevoegd.

Ondersteuning vragen

Vraag online ondersteuning aan voor HP JetAdvantage On Demand en alle gerelateerde apps via de HP JetAdvantage On Demand-website.
  1. Meld u zo nodig aan bij de HP JetAdvantage On Demand-website.
  2. Klik op Help in het linkernavigatiemenu. Er wordt een pagina 'HP JetAdvantage On Demand-ondersteuning' weergegeven.
  3. Zoek in populaire Help-artikelen door op de diverse ondersteuningscategorieën te klikken.
    opmerking:
    Klik hier om naar het discussiebord van de HP JetAdvantage On Demand-community te gaan.
    Als u informatie wenst over hoe u met een medewerker van de Klantenondersteuning over HP JetAdvantage On Demand kunt chatten, klikt u hier en gaat u vervolgens naar het gedeelte Chatten met een medewerker van de Klantenondersteuning.