• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP LaserJet Enterprise MFP - Waarschuwingen configureren in de geïntegreerde webserver van HP

Inleiding
Configureer het product zo dat u bij verschillende gebeurtenissen automatisch wordt gewaarschuwd, bijvoorbeeld wanneer benodigdheden bijna moeten worden vervangen of bij een papierstoring. De waarschuwing kan als e-mail of sms-bericht naar uw mobiele telefoon naar u worden verzonden of op een website worden weergegeven.
Stap één: Toegang tot de geïntegreerde webserver van HP (EWS)
  1. Raak de knop Network (Netwerk) aan vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van het product om het IP-adres of de hostnaam weer te geven.
  2. Open een internetbrowser en voer in de adresregel het IP-adres of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het product. Druk op de toets Enter op het toetsenbord van de pc. De geïntegreerde webserver wordt geopend.
    Afbeelding : Voorbeeld van een IP-adres in een browservenster
    Als uw internetbrowser het bericht Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website weergeeft als u de EWS probeer te openen, klikt u op Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen).
      opmerking:
    Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen) is niet schadelijk voor de computer terwijl u navigeert in de EWS van het HP-apparaat.
    Afbeelding : Voorbeeld van het beginscherm van de geïntegreerde webserver van HP
Een server voor uitgaande e-mail configureren
SMTP-server toevoegen voor het verzenden van e-mail:
  1. Klik op de knop Toevoegen in het gedeelte Servers voor uitgaande e-mail (SMTP) om de wizard te starten.
  2. Voer in het dialoogvenster Uitgaande e-mailservers (SMTP) de volgende handelingen uit:
    • Optie één: Een server gebruiken die al door een andere functie wordt gebruikt:
        opmerking:
      Gebruik deze optie als de SMTP al door een andere toepassing is geconfigureerd en niet de optie Automatische e-mail bevat.
      1. Selecteer Een server gebruiken die al door een andere functie wordt gebruikt en klik vervolgens op Volgende.
      2. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Voltooien.
    • Optie twee: Op het netwerk zoeken naar een server voor uitgaande e-mail:
        opmerking:
      Deze optie vindt alleen uitgaande SMTP-servers binnen uw firewall.
      1. Selecteer Op het netwerk zoeken naar een server voor uitgaande e-mail en klik vervolgens op Volgende
      2. Selecteer de juiste server in de lijst SMTP-servers zoeken en klik vervolgens op Volgende.
      3. Stel de noodzakelijke basisinformatie voor verbinding met de server in en klik vervolgens op Volgende.
      4. De optie selecteren die de verificatievereisten van de server beschrijft:
        • Server vraagt niet om verificatie en klik vervolgens op Volgende.
        • Server vraagt om verificatie
          • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gebruik gebruikersgegevens om verbinding te maken na aanmelding op het bedieningspaneel en klik vervolgens op Volgende (alleen voor MFP-producten en netwerkscanners).
          • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Altijd deze aanmeldgegevens gebruiken, voer de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in en klik vervolgens op Volgende.
    • Optie drie: SMTP-server toevoegen:
      1. Selecteer SMTP-server toevoegen
      2. Voer de Servernaam en het Poortnummer in en klik vervolgens op Volgende.
          opmerking:
        In de meeste gevallen hoeft het standaardpoortnummer niet te worden gewijzigd.
          opmerking:
        Als u een gehoste SMTP-service zoals Gmail gebruikt, controleert u het SMTP-adres, poortnummer en de SSL-instellingen op de website van de serviceprovider of andere bronnen. Voor Gmail is het SMTP-adres standaard smtp.gmail.com, het poortnummer 465 en is SSL ingeschakeld. Raadpleeg online bronnen om te controleren of deze serverinstellingen actueel zijn als u uw product configureert
      3. De optie selecteren die de verificatievereisten van de server beschrijft:
        • Server vraagt niet om verificatie en klik vervolgens op Volgende.
        • Server vraagt om verificatie
          • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gebruik gebruikersgegevens om verbinding te maken na aanmelding op het bedieningspaneel en klik vervolgens op Volgende (alleen voor MFP-producten en netwerkscanners).
          • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Altijd deze aanmeldgegevens gebruiken, voer de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in en klik vervolgens op Volgende.
  3. Selecteer in het dialoogvenster Servergebruik welke functies e-mails via deze server kunnen verzenden en klik vervolgens op Volgende.
  4. Als Gebruik gebruikersgegevens om verbinding te maken na aanmelding op het bedieningspaneel in het dialoogvenster Verificatievereisten voor server is geselecteerd, voert u in het dialoogvenster Servergebruik een standaardgebruikersnaam en -wachtwoord in voor het verzenden van automatische waarschuwingen en rapporten en klikt u vervolgens op Volgende.
  5. Om de SMTP-server te testen, voert u een e-mailadres in het veld Test-e-mail verzenden naar: in en klikt u vervolgens op de knop Testen.
  6. Klik op de knop Voltooien om de configuratie te voltooien.
Een waarschuwingsabonnement configureren
Een waarschuwingsabonnement is een groep van een of meer ontvangers die op de hoogte worden gesteld van apparaatgebeurtenissen. Configureer verschillende abonnementen, bijvoorbeeld met verschillende ontvangers of voor verschillende apparaatgebeurtenissen.
  1. Klik in het gedeelte Waarschuwingsabonnementen op de knop Nieuw abonnement om het configuratiescherm voor waarschuwingen te openen. Volg de stappen op deze pagina in de aangegeven volgorde.
  2. Voer een naam voor het abonnement in het veld Naam waarschuwingsabonnement in.
  3. Maak een lijst met alle ontvangers voor dit abonnement. Gebruik e-mailadressen, mobiele telefoonnummers, webadressen of een combinatie daarvan. Ontvangers moeten worden gescheiden door een komma of puntkomma.
  4. Selecteer de waarschuwingen die deze ontvangers moeten krijgen. Stel waarschuwingen voor verschillende gebeurtenissen in onder hetzelfde abonnement.
  5. Als u wilt dat de foutberichten voor deze gebeurtenissen niet op het bedieningspaneel van het product worden weergegeven, selecteert u deze in de lijst met beschikbare berichten. Op die manier is er geen actie van gebruikers op het apparaat vereist wanneer de gebeurtenis zich voordoet.
      opmerking:
    Deze functie wordt niet door netwerkscanners ondersteund.
  6. Selecteer interne apparaatrapporten om bij de waarschuwing te voegen. Het bijvoegen van rapporten is optioneel.
  7. Als u klaar bent met het configureren van het abonnement, klikt u op de knop OK.
E-mailadres van het product configureren
Gebruik het gedeelte E-mailadres van het product op de pagina Waarschuwingen om het e-mailadres in te stellen dat wordt weergegeven in het veld Van: in e-mailwaarschuwingen die vanaf het product worden verzonden.
Selecteer Standaardadres gebruiken of selecteer Adres opgeven om een specifiek e-mailadres toe te voegen en klik vervolgens op Toepassen.