• Informatie

HP Designjet T3500 Production eMFP - Een 'on hold for paper'-bericht (in de wacht voor papier)

Op basis van een reeks criteria die u kunt instellen wanneer u een taak naar de printer verzendt (zie Paper mismatch action (Papier komt niet overeen met actie)Paper mismatch action (Papier komt niet overeen met actie)), bepaalt de printer welke rollen papier die in de printer zijn geladen het meest geschikt zijn om de taak af te drukken. Als er geen rol papier beschikbaar is die aan alle voorwaarden voldoet, plaatst de printer de taak in de wacht tot het juiste papier is geplaatst. U kunt de taak handmatig hervatten door te forceren om op ander papier af te drukken dan wat in eerste instantie gespecificeerd is, anders blijft het in de wacht staan.

Welke criteria worden gebruikt om te bepalen op welke rol een taak wordt afgedrukt?

Wanneer een gebruiker een taak verstuurt, kan de gewenste papiersoort worden ingesteld (in de driver of de geïntegreerde webserver). De printer drukt deze taak af op een rol papier van het gekozen papier dat breed genoeg is om de tekening af te drukken zonder dat deze moet worden bijgesneden. Als er meer rollen zijn waarop de taak kan worden afgedrukt en die aan alle criteria voldoen, wordt de rol gekozen die aan uw voorkeuren voldoet. U kunt de selectie van foto's opheffen vanaf het voorpaneel, zie RolwisseloptiesRolwisselopties.

Wanneer wordt voor een taak gewacht op papier?

Als het papier niet overeen komt met de actie die is ingesteld op Put job on hold (Taak in de wacht zetten) (zie Paper mismatch action (Papier komt niet overeen met actie)Paper mismatch action (Papier komt niet overeen met actie)), wordt een taak in de wacht gezet in de volgende gevallen:
  • De papiersoort die de gebruiker heeft geselecteerd is momenteel niet geladen op de opgegeven rol, of op één van de rollen, als er geen rol is opgegeven.
  • De papiersoort die de gebruiker heeft geselecteerd, is in de printer geladen, maar de tekening is te breed voor de rol, of voor beide rollen als de rol nog niet is opgegeven.

Als ik een nieuwe rol papier laad, worden de taken die op papier wachten dan automatisch afgedrukt?

Ja. Telkens wanneer een nieuwe rol papier wordt geladen, controleert de printer of er nog taken zijn die op papier wachten en die op de geladen rol kunnen worden afgedrukt.

Ik vind het niet prettig dat taken moeten wachten op papier. Kan ik dat voorkomen?

Ja, dit kunt u doen vanaf het voorpaneel, zie Paper mismatch action (Papier komt niet overeen met actie)Paper mismatch action (Papier komt niet overeen met actie).

Ik heb de optie 'Paper mismatch action' (Papier komt niet overeen met actie) veranderd naar 'Print anyway' (Toch printen), maar sommige taken worden alsnog in de wacht geplaatst (enkel Windows driver)

Als de optie Show print preview (Afdrukweergave tonen) in het stuurprogramma of de geïntegreerde webserver is ingeschakeld, worden taken in de wacht geplaatst tot u het afdrukvoorbeeld hebt gecontroleerd en de taak hebt hervat. Ga na of de optie Show print preview (Afdrukweergave tonen) in het stuurprogramma misschien is ingeschakeld, en of er geen voorbeeldvensters wachten op bevestiging om verder af te drukken.

Mijn taak is precies even breed als de rol papier die in de printer is geladen, maar de taak moet toch wachten op papier

Marges worden afhankelijk van het bestandstype op verschillende manieren afgehandeld:
  • Voor HP-GL/2 en HP RTL-bestanden, zijn standaard marges ingevoegd in de tekening, dus een HP-GL/2- en een HP RTL-bestand van 914 mm kan worden afgedrukt op een rol papier van 914 mm en wordt niet voor papier in de wachtrij gezet.
  • Voor andere bestandsindelingen, bijvoorbeeld voor PostScript, PDF, TIFF of JPEG, moet de ruimte van de marges aan de tekening worden toegevoegd. Deze indelingen worden dikwijls gebruikt voor foto's en andere inhoud waarin geen marges worden opgenomen. Dit betekent dat om een TIFF van 914 mm af te drukken, de printer marges moet toevoegen en dat de tekening 925 mm papier nodig heeft om te worden afgedrukt; Dit zou de taak in de wacht zetten omdat het papier dat is geladen op de printer 914 mm breed is.
    Als u deze bestandsindelingen wilt afdrukken zonder dat extra marges rond de tekeningen worden toegevoegd, kunt u de optie Clip contents by margins (Inhoud afsnijden op marges) gebruiken. Met deze optie worden de marges in de tekening opgenomen. Een TIFF van 914 mm kan dus worden afgedrukt op een rol papier van 914 mm en hoeft dus niet te wachten op papier. Inhoud kan vanwege de marges worden bijgeknipt als er geen witruimte in de randen van de tekening is opgenomen.
opmerking:
Als u de optie Match exact size (Omvang moet exact overeenkomen) kiest, wordt uw taak alleen afgedrukt op papier waarvan de breedte precies overeenkomt met de breedte van de taak.