Het foutbericht 'Cartridge ontbreekt', 'Cartridgeprobleem' of 'Incompatibele cartridge' wordt weergegeven voor de HP Officejet 4630 of de HP Deskjet Ink Advantage 4640 e-All-in-One printerseries

Probleem
Nadat u een cartridge hebt geïnstalleerd, drukt de printer niet af en wordt een van de volgende foutberichten weergegeven op het bedieningspaneel van de printer:
  • 'Cartridge(s) ontbreken'
  • 'Incompatibele cartridge'
Deze fouten kunnen onder bepaalde omstandigheden optreden met de correcte HP cartridges. De cartridge moet mogelijk opnieuw worden geplaatst, de elektrische contactpunten kunnen vuil zijn of is er een probleem met de cartridge of printer.
Oplossing één: Controleren of de cartridges compatibel zijn
Controleer of de zojuist geplaatste cartridges compatibel zijn met uw printer en of het originele HP cartridges zijn.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Oplossing twee: De cartridges verwijderen, controleren en terugplaatsen
Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de cartridges correct zijn geplaatst.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding : De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
    Afbeelding: Zoek de uitsparingen aan de zijkanten van de printer.
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de cartridgeklep te openen. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  5. Til de cartridge op om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De contactpunten of het spuitmondje niet aanraken
    Afbeelding: Raak de contactpunten of het spuitmondje niet aan.
  6. Verwijder alle beschermtape die mogelijk nog op de spuitmondjes zit.
    Afbeelding : De doorzichtige beschermende tape van de spuitmondjes verwijderen
    Afbeelding: Verwijder eventueel de doorzichtige beschermende tape van de spuitmondjes.
      let op:
    Probeer niet de koperkleurige elektrische strook te verwijderen.
  7. Houd de cartridge onder een lichte opwaartse hoek met de contactpunten gericht naar de achterzijde van de printer, schuif de cartridge in de lege houder en sluit vervolgens het deksel op de cartridgehouder totdat de cartridge op zijn plaats klikt.
      opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte cartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : De cartridge plaatsen
      Afbeelding: Plaats de cartridge.
    1. De cartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links, de zwarte cartridge zit rechts
  8. Gebruik deze stappen om de andere cartridge te verwijderen en vervolgens terug te plaatsen.
  9. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
  1. Verzamel de volgende materialen:
    • Droge, schuimrubberen reinigingsstaafjes, een pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt of vezels achterlaat (koffiefilters werken prima)
    • Gedistilleerd water, gefilterd water of flessenwater (leidingwater kan verontreinigingen bevatten die de cartridges kunnen beschadigen)
        let op:
      Maak de contactpunten van cartridges niet schoon met alcohol of met allesreiniger. Hierdoor kan de cartridge of de printer beschadigd raken.
  2. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  3. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding : De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
    Afbeelding: Zoek de uitsparingen aan de zijkanten van de printer.
  4. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de cartridgeklep te openen. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  5. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  6. Ontkoppel de USB-kabel als de printer met een USB-kabel op uw computer is aangesloten.
  7. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  8. Til de cartridge op om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
      let op:
    Verwijder de twee cartridges niet tegelijkertijd. Verwijder en reinig de cartridges één voor één. Laat een inktcartridge niet langer dan een half uur buiten de printer liggen.
  9. Houd de cartridge vast aan de zijkanten.
    Afbeelding : De cartridge vasthouden aan de zijkanten
    Afbeelding: Houd de cartridge vast aan de zijkanten.
  10. Controleer de contactpunten van de cartridge op opgehoopte inkt en vuil.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : Raak de contactpunten of spuitmondjes niet aan
    Afbeelding: Raak de contactpunten of spuitmondjes niet aan.
  11. Bevochtig een schuimrubberen reinigingsstaafje of pluisvrij doekje licht met gedistilleerd water en knijp het overtollige water eruit.
  12. Reinig alleen de koperkleurige contactpunten op de cartridge en laat de cartridge vervolgens circa tien minuten drogen.
      Afbeelding : De contactpunten reinigen
      Afbeelding: Reinig de contactpunten.
    1. Koperkleurige contactpunten
    2. Spuitmondjes (niet schoonmaken)
  13. Bevochtig nog een schuimrubberen reinigingsstaafje of pluisvrij doekje licht met gedistilleerd water en knijp het overtollige water eruit.
  14. Gebruik het wattenstaafje of de doek om de elektrische contactpunten te reinigen in de wagen met cartridges. Deze contactpunten bevinden zich in de cartridgehouders van de printer.
    Afbeelding : De elektrische contactpunten in de cartridgehouders
    Afbeelding: De elektrische contactpunten in de cartridgehouders.
  15. Laat de contactpunten in de wagen met cartridges circa 10 minuten drogen.
  16. Houd de cartridge onder een lichte opwaartse hoek met de contactpunten gericht naar de achterzijde van de printer, schuif de cartridge in de lege houder en sluit vervolgens het deksel op de cartridgehouder totdat de cartridge op zijn plaats klikt.
      opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte cartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : De cartridge plaatsen
      Afbeelding: Plaats de cartridge.
    1. De cartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links, de zwarte cartridge zit rechts
  17. Herhaal de voorgaande stappen om, indien nodig, de andere cartridge te installeren.
  18. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  19. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van de printer.
  20. Sluit de USB-kabel weer aan als de printer met een USB-kabel op uw computer is aangesloten.
  21. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing vier: De cartridges verwijderen en opnieuw plaatsen
Het probleem kan mogelijk worden opgelost door de cartridges te verwijderen en opnieuw te installeren. Herhaal de stappen die u eerder in dit document hebt uitgevoerd om de cartridges te verwijderen en terug te plaatsen.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing vijf: De contactpunten van de cartridges nogmaals reinigen
Het reinigen van de contactpunten van de cartridges kan helpen bij het oplossen van het probleem. Herhaal de stappen die u eerder in dit document hebt uitgevoerd om de contactpunten van de cartridges te reinigen.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
      opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Het is mogelijk dat de printerlampjes knipperen en de wagen beweegt.
  9. Wacht tot het opwarmingsproces is voltooid en de printer stil is voordat u verder gaat.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing zeven: De cartridge die het probleem veroorzaakt, identificeren en vervangen
In het foutbericht wordt mogelijk een specifieke cartridge aangeduid die de fout heeft veroorzaakt. Volg deze stappen om de problematische cartridge te vervangen.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding : De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
    Afbeelding: Zoek de uitsparingen aan de zijkanten van de printer.
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de cartridgeklep te openen. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Controleer de zwarte cartridge.
    1. Til de cartridgeklep op om de zwarte cartridge te ontgrendelen (aan de rechterkant van de wagen) en trek dan de cartridge uit de houder.
    2. Sluit de cartridgeklep.
    3. Sluit de cartridgeklep. De wagen met cartridges keert terug naar de rechterkant van de printer.
      Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
      Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
      • Als het foutbericht nog steeds wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer, plaatst u de zwarte cartridge terug en controleert u de driekleurencartridge.
      • Als het foutbericht niet op het bedieningspaneel van de printer wordt weergegeven, gaat u door naar de volgende stap om de zwarte cartridge te vervangen.
  5. Controleer de driekleurencartridge.
    1. Til de cartridgeklep op om de driekleurencartridge te ontgrendelen (aan de linkerkant van de wagen) en trek dan de cartridge uit de houder.
    2. Sluit de cartridgeklep.
    3. Sluit de cartridgeklep. De wagen met cartridges keert terug naar de rechterkant van de printer.
      Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
      Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
      • Als het foutbericht nog steeds wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer, gaat u verder met de oplossing in dit document om de zwarte cartridge en de driekleurencartridge te vervangen.
      • Als het foutbericht niet op het bedieningspaneel van de printer wordt weergegeven, gaat u door naar de volgende stap om de driekleurencartridge te vervangen.
Stap twee: Papier plaatsen
Wanneer u een nieuwe cartridge plaatst, vraagt de printer u papier te plaatsen zodat u een cartridge-uitlijning kunt uitvoeren. Voordat u het uitlijningsproces begint, volgt u deze stappen om papier in de printer te plaatsen.
  1. Open de klep van de invoerlade en trek deze naar u toe om de invoerlade te verlengen.
  2. Trek het verlengstuk van de invoerlade uit en til de papiervanger omhoog.
    Afbeelding : De invoerlade en het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
    Afbeelding: Trek de invoerlade en het verlengstuk van de lade naar buiten.
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders aanpassen
    Afbeelding: Pas de papierbreedtegeleiders aan.
  4. Plaats een stapel papier van U.S. Letter- of A4-formaat in de papierlade met de korte kant naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
    Afbeelding : Papier in de invoerlade plaatsen
    Afbeelding: Papier in de invoerlade plaatsen.
  5. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
  6. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de rand van het papier komen.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
    Afbeelding: Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen.
  7. Duw de invoerlade naar voren totdat deze vastklikt.
      opmerking:
    Duw de invoerlade helemaal naar binnen om foutmeldingen te vermijden.
    Afbeelding : De papierlade naar voren duwen totdat deze vastklikt
    Afbeelding: Duw de invoerlade naar voren totdat deze vastklikt.
  opmerking:
Als u niet over een vervangende cartridge beschikt, kunt u nog steeds afdrukken. Verwijder de cartridge die het probleem veroorzaakt en druk af met de andere cartridge. Als u de driekleurencartridge verwijdert, worden de afdrukken in grijswaarden afgedrukt. Als u de zwarte cartridge verwijdert, drukt de printer traag af en kunnen de kleuren op de afdruk verschillen.
Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar hp.com/go/learnaboutsupplies. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding : De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
    Afbeelding: Zoek de uitsparingen aan de zijkanten van de printer.
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de cartridgeklep te openen. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  4. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  5. Til de cartridge op om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
  6. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het lipje om de plastic tape te verwijderen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de plastic tape.
  7. Houd de cartridge vast onder een licht opwaartse hoek en met de contactpunten van de cartridge naar de achterkant van de printer gericht en schuif de cartridge in de lege houder.
  8. Sluit het deksel op de cartridgehouder om de cartridge op zijn plaats te drukken.
      opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte cartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : De cartridge plaatsen
      Afbeelding: Plaats de cartridge.
    1. De cartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links, de zwarte cartridge zit rechts
  9. Herhaal de voorgaande stappen om, indien nodig, de andere cartridge te installeren.
  10. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  11. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de uitlijning van de cartridges te starten. De printer lijnt de cartridges uit en drukt dan een uitlijningspagina af.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.