HP printers - Registreren voor HP Instant Ink

Dit document is voor alle HP printers die in aanmerking komen voor HP Instant Ink.
HP Instant inkt is een service om inktcartridges te vervangen. Als u geregistreerd bent voor HP Instant Ink hoeft u dus geen inktcartridges meer in de winkel te kopen.
Als u van deze service wilt gebruikmaken, moet u een Instant Ink abonnement afsluiten voor uw HP Instant Ink printer. Het abonnement brengt kosten in rekening op basis van het aantal pagina's dat u per maand afdrukt. De printer verzendt de informatie over de inktniveaus naar HP, en als de printer bijna leeg is, worden er kosteloos vervangende inktcartridges naar u verzonden. U kunt de lege inktcartridges terugsturen naar HP in een voorgefrankeerde envelop en HP recyclet ze.* Als u geregistreerd bent voor HP Instant Ink hoeft u dus geen inktcartridges meer in de winkel te kopen.
* Cartridgerecycling is niet beschikbaar in Italië of Portugal. Volg lokale voorschriften om verantwoord cartridges weg te gooien.

Video-overzicht

Deze video toont u hoe u zich kunt registreren voor HP Instant Ink.

Stap 1: De voorwaarden voor HP Instant Ink controleren

Controleer of u aan de volgende vereisten voldoen voordat u de printer registreert bij HP Instant Ink.
  • Een printer die in aanmerking komt voor HP Instant Ink: Ga naar de HP Instant Ink en blader omlaag naar de koppeling Controleren of uw HP printer met Instant Ink werkt. Klik op deze koppeling om een lijst met geschikte HP printers weer te geven.
  • Een printer met een actieve internetverbinding: De printer moet zijn ingesteld op een bekabeld of draadloos netwerk en Web Services moet ingeschakeld zijn. Deze verbinding is vereist, zodat HP Instant Ink de inktstatus van uw printer veilig kan controleren. Een dagelijkse verbinding tussen uw printer en internet is niet vereist, maar HP raadt u wel aan om uw printer zo vaak mogelijk verbonden te laten. Als de internetverbinding van uw printer gedurende enkele dagen verbroken is, ontvangt u herinneringen om opnieuw verbinding te maken. Als u geen verbinding maakt, werken de HP Instant Ink cartridges op de lange duur niet meer.
    Voor meer informatie over het verbinden van uw printer met uw netwerk, raadpleegt u HP Klantenondersteuning. Typ het printermodel en zoek naar het document om uw printer in te stellen op een netwerk
    opmerking:
    Een USB-kabelverbinding biedt niet de vereiste internettoegang voor HP Instant Ink.
  • Een e-mailadres: Een geldig e-mailadres (Gmail, Hotmail, Yahoo, enz.) is vereist voor aanmelding bij de HP Instant Ink service.
  • Een geldige creditcard of betaalpas: Een lijst met geaccepteerde creditcard en betaalpassen wordt weergegeven wanneer u zicht aanmeldt voor de HP Instant Ink service.

Stap 2: Meld u aan en gebruik de printerclaimcode om uw printer toe te voegen aan HP Instant Ink

1. Ga naar HP Instant Ink en klik op Nu aanmelden om aan de slag te gaan.
    Registreren bij HP Instant Ink
  2. Selecteer uw printer in de lijst.
    Printer selecteren
  3. Kies een abonnement of klik op Pincode/sleutel invoeren om een registratie-prepaidsleutel in te voeren.
    • Als u een registratiekaart hebt gekocht of een prepaidkaart van een deelnemende winkel, klikt u op Pincode/sleutel invoeren en typt u de sleutel in die u kunt vinden onder het gedeelte dat u kunt wegkrabben op de registratie- of prepaidkaart.
      Voer de pincode/sleutel exact in zoals deze wordt weergegeven op de registratiekaart. Anders kan de registratie niet worden voltooid.
    • Als u geen registratiekaart hebt gekocht, selecteert u een van de beschikbare abonnementen.
    Een abonnement selecteren
    Een registratie-/prepaidsleutel invoeren nadat u op toets Enter hebt gedrukt
  4. Vul de informatie voor het maken van een HP Connected-account in, of klik op Aanmelden en vervolgens op Een andere Printer aanmelden op uw accountpagina als u al een account hebt. Een HP Connected account is vereist voor HP Instant Ink.
    Een HP Connected account maken
  5. Controleer of de computer verbinding heeft met internet. Voor hulp, klikt u op Hoe maak ik verbinding? Wanneer de printer is verbonden, klikt u op Doorgaan.
    De printer verbinden met internet
  6. Als u gebruik wilt maken van HP instant Ink, moet Web Services ingeschakeld zijn. Volg de instructies op het scherm voor uw printer om Webservices in te schakelen. Installeer beschikbare firmware-updates voor de printer als dit wordt gevraagd.
  7. Nadat u Webservices hebt ingeschakeld, wacht u tot de printer een informatiepagina met de claimcode van de printer heeft afgedrukt. Nadat de pagina is afgedrukt, klikt u op Doorgaan. Als de pagina geen code bevat, klikt u op Mijn pagina bevat geen code.
  8. Zoek de printerclaimcode op het informatieblad.
    Voorbeeld van de printerclaimcode op de informatiepagina.
    Als het informatieblad een e-mailadres vermeldt, zoals abc234vbn3434@hpeprint.com, is de printerclaimcode de getallen en de letters die voor @hpeprint.com staan. abc234vbn3434 is in dit voorbeeld dan de printerclaimcode.
    DeskJet 3630 serie: Als de pagina geen e-mailadres of printerclaimcode bevat, volgt u de instructies op de pagina om Web Services in te schakelen. Nadat u webservices inschakelt, wordt een andere pagina afgedrukt met het e-mailadres en de printerclaimcode.
  9. Typ de printerclaimcode exact zoals weergegeven op de informatiepagina en klik op Toevoegen. Als u problemen hebt met deze stap, klikt u op de koppeling 'Problemen met het vinden of invoeren van uw claimcode?'.
    De printerclaimcode typen

Stap 3: Uw verzend- en factureringsgegevens toevoegen

Voeg uw verzendadres, creditcard of betaalpasinformatie toe en controleer uw bestelling om de registratie te voltooien.
  1. Voer op de pagina Transport het adres in waarnaar u wilt dat HP uw Instant Ink cartridges verstuurt en klik op Opslaan en doorgaan.
  2. Voer op de pagina Factureringsgegevens een prepaidsleutel en de gegevens van uw betaalkaart in en klik op Doorgaan (als u eerder een prepaidkaart hebt ingevoerd, vul hier dan alleen de gegevens van uw betaalkaart in).
  3. Bekijk uw informatie op de pagina Bestelling indienen. Als u een promotie- of ‘Verwijs-een-vriend’-code hebt, typt u deze in het vak Speciale aanbiedingen en klikt u op Toepassen. Schakel het selectievakje in om de Servicevoorwaarden te accepteren en klik op Aanmelden.
    HP Instant Ink verzendt een welkomstmail met informatie over uw account. Ga verder met de volgende stap.
    Bestelling indienen

Stap 4: Bekijk de functies van HP Instant Ink account

Nadat u de registratie hebt voltooid, klikt u op Account bekijken om naar uw HP Instant Ink account te gaan. Zorg ervoor dat uw HP Instant Ink accounpagina aan uw bladwijzers wordt toegevoegd. De pagina bevat veel hulpmiddelen en functies:
  • Bekijk uw abonnement en doorgeschoven pagina's: Bekijk het totale aantal abonnements- of doorgeschoven pagina's die u die maand hebt afgedrukt. Klik op Afdrukgeschiedenis voor meer informatie.
  • Uw wachtwoord wijzigen: Klik op Mijn Account, Accountinstellingen en op Mijn e-mail en wachtwoord voor HP Connected bijwerken en volg de instructies op het scherm.
  • Inktverzendingen bekijken: Zoek de huidige status van alle cartridges in de sectie Inktstatus. Zoek vorige en volgende leveringen in de sectie Inktverzending en klik op de trackingnummers als u wilt zien waar een zending is.
  • Uw abonnement wijzigen: Klik op Mijn account en vervolgens op Mijn abonnement als u uw registratie wilt wijzigen annuleren.
  • Zo wijzigt u een zending, de gegevens van uw creditcard of betaalkaart, of voegt u een prepaidkaart toe: Klik op Transportinformatie wijzigen of Factureringsinformatie wijzigen in de sectie Mijn Account.
  • Meer hulp zoeken: Raadpleeg het Help Center voor antwoorden op veelgestelde vragen, nuttige video's en ondersteuninsgforums. Klik bovenin uw accountpagina op Virtuele agent als u contact wilt opnemen met Ondersteuning (de virtuele agent/chatfunctie is niet in alle landen beschikbaar).
Accountpagina

Veelgestelde vragen

Raadpleeg deze veelgestelde vragen voor meer informatie over de HP Instant Ink service.