• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP ENVY, OfficeJet 7640, 5740, 8040 printers - Eerste printerinstallatie

Dit document is bedoeld voor HP ENVY 7640, 7643, 7644, 7645, OfficeJet 5740, 5741, 5742, 5743, 5744, 5745, 5746, OfficeJet 8040 met Neat en OfficeJet 8045 e-All-in-One printers.
Voer de stappen in dit document uit voor het instellen van de printerhardware voordat u de printersoftware op de computer installeert.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar:

Video over het uitpakken en instellen van de printer

De volgende video toont hoe u de printer uitpakt en de eerste keer instelt.

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de binnenkant van de printer.
De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.
  1. Verwijder nadat u de printer uit de doos hebt gehaald alle tape en verpakkingsmateriaal van de buitenkant van de printer, inclusief eventuele beschermende stickers op het bedieningspaneel van de printer.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer verwijderen
    Afbeelding: De tape en het verpakkingsmateriaal verwijderen van de buitenzijde van de printer.
  2. Open de klep van de scanner, verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal van de glasplaat en sluit vervolgens de scannerklep.
    Afbeelding : De scannerklep openen
    Afbeelding: Open de scannerklep.
  3. Open de toegangsklep tot de inktcartridges, verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal aan de binnenkant van de printer en sluit vervolgens de klep.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    Afbeelding: De tape en het verpakkingsmateriaal verwijderen van de binnenzijde van de printer.
  4. Trek de invoerlade open, verwijder de uitvoerlade en verwijder vervolgens alle tape en verpakkingsmateriaal uit de fotolade.
    Afbeelding : De fotolade openen, de uitvoerlade verwijderen en alle verpakkingsmateriaal weghalen
    Afbeelding: Open de fotolade, verwijder de uitvoerlade en haal alle verpakkingsmateriaal weg.
  5. Duw de fotolade naar binnen terwijl de papierlade naar buiten is getrokken.
    Afbeelding : De fotolade naar binnen duwen
    Afbeelding: Duw de fotolade naar binnen.
  6. Schuif de papierbreedtegeleiders naar buiten en verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal uit de invoerlade.
    Afbeelding : Al het verpakkingsmateriaal uit de invoerlade verwijderen
    Afbeelding: Verwijder al het verpakkingsmateriaal uit de invoerlade.
  7. Plaats de uitvoerlade terug op de papierlade en duw de invoerlade vervolgens naar binnen totdat deze vastklikt.
  8. Controleer of u alle onderdelen en materialen uit de doos hebt verwijderd voordat u de doos en het verpakkingsmateriaal weggooit of recyclet.

Stap 2: Het netsnoer aansluiten en voorkeuren instellen

Sluit de printer aan op een voedingsbron, schakel de printer in en selecteer de taal, de tijd en het land/de regio op het bedieningspaneel.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Afbeelding: Sluit het netsnoer aan.
  2. Zet de printer aan.
  3. Raak op het bedieningspaneel van de printer uw taal en vervolgens Doorgaan aan.
  4. Raak uw land/regio en dan Doorgaan met installatie aan.
  5. Stel de weergave van de maand, dag en jaar in en raak vervolgens Doorgaan aan.
  6. Stel de tijd in en raak dan Doorgaan aan om het instellen van voorkeuren te voltooien.

Stap 3: Papier in de hoofdinvoerlade plaatsen

Plaats gewoon wit papier in de hoofdinvoerlade nadat u de printer uit de doos hebt gehaald. Raak wanneer u daarom wordt gevraagd het pictogram Afspelen aan om animaties over het plaatsen van papier weer te geven op het bedieningspaneel.
  1. Trek de invoerlade naar u toe om deze te openen.
    Afbeelding : De invoerlade opentrekken
    Afbeelding: Trek de invoerlade open.
  2. Duw de fotolade zo ver mogelijk naar binnen.
    Afbeelding : De fotolade naar binnen duwen
    Afbeelding: Duw de fotolade naar binnen.
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders in de invoerlade zo ver mogelijk naar buiten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding: Schuif de papierbreedtegeleiders naar buiten.
  4. Druk de stapel papier in de invoerlade totdat het papier niet verder kan en schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze zachtjes tegen de rand van het papier liggen.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze tegen de rand van het papier komen
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze tegen de rand van het papier komen
  5. Schuif de invoerlade naar binnen totdat deze op zijn plaats vastklikt. Als de lade niet op zijn plaats is vergrendeld, kunnen er papierstoringen optreden.
  6. Wanneer het scherm Hebt u het papier gewijzigd? wordt weergegeven, kunt u van lade, papierformaat en papiersoort veranderen, indien deze afwijken van het papier dat u eerder hebt geplaatst. U kunt ook OK aanraken, om de vorige papierinstellingen te behouden.

Stap 4: De inktcartridges installeren

Installeer de inktcartridges die bij uw printer zijn meegeleverd in de doos. Raak wanneer u daarom wordt gevraagd Inkt wijzigen aan om een demonstratie over het installeren van inktcartridges weer te geven op het bedieningspaneel.
  1. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen. Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.'
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  2. De optie Inkt vervangen kan worden weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm. Raak desgewenst Inkt wijzigen aan om een animatiefilm voor het installeren van nieuwe cartridges te bekijken (optioneel).
  3. Verwijder een van de cartridges uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic op de cartridge aan.
    Afbeelding : De cartridge uit de verpakking halen
    Afbeelding: De cartridge uit de verpakking halen
  4. Trek aan het oranje lipje om de verzegeltape te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De tape verwijderen zonder de contactpunten of inktsproeiers aan te raken
    Afbeelding: De tape verwijderen zonder de contactpunten of inktsproeiers aan te raken
  5. Schuif de cartridge licht opwaarts gekanteld in de lege houder en druk er voorzichtig op totdat de cartridge vastklikt.
    • Schuif de driekleurencartridge in de linkerhouder.
    • Plaats de zwarte cartridge in de rechterhouder.
    Afbeelding : De nieuwe cartridge plaatsen
    Afbeelding: De nieuwe cartridge plaatsen
  6. Herhaal deze stappen om de andere cartridge te installeren.
  7. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  8. Raak OK aan.
  9. Wacht tot de printer de cartridges heeft gekalibreerd en uitgelijnd. Zodra de uitlijning is voltooid, wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
  10. Voer de onderstaande stappen uit als de uitlijningspagina niet wordt afgedrukt:
    1. Zorg ervoor dat u gewoon wit papier in de papierlade hebt geplaatst.
    2. Raak Instellingen () op het bedieningspaneel van de printer aan.
    3. Raak Printeronderhoud en vervolgens Printer uitlijnen aan.
    4. Volg de instructies op het bedieningspaneel om het uitlijnen te voltooien. Zodra de uitlijning is voltooid, wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
  11. Raak OK aan en verwijder of recycle de uitlijningspagina.

Stap 5: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is ingesteld en nu kunt u de printersoftware installeren. Sluit de printer pas op een computer aan wanneer dit wordt gevraagd in de afdruksoftware.
Download de nieuwste versie van de printersoftware van de volgende websites van HP: