• Informatie

HP DeskJet 5645, ENVY 5640, 5660 printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op HP DeskJet Ink Advantage 5645 All-in-One, en ENVY 5640, 5642, 5643, 5644, 5646, 5660, 5661, 5663, 5664 en 5665 e-All-in-One printers.
Voer de stappen in dit document uit voor het instellen van de printerhardware voordat u de printersoftware op de computer installeert.
opmerking:
U kunt de nieuwste versie van de afdruksoftware van de volgende websites van HP downloaden:

Stap 1: De printer uit de verpakking halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle verpakkingsmateriaal van de printer.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer.
    Afbeelding : Verwijder de tape en het verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer
    Afbeelding: Verwijder de tape en het verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer
  3. Verwijder de sticker van het display op het bedieningspaneel.
  4. Til de scannerklep omhoog om deze te openen.
    Afbeelding : De scannerklep openen
    Afbeelding: De scannerklep openen
  5. Verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal van het scannerglas.
  6. Sluit de scannerklep.
  7. Open de toegangsklep voor de cartridges door twee vingers onder een of beide kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en deze vervolgens omhoog te tillen. Verwijder vervolgens alle tape en verpakkingsmateriaal uit de printer.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal binnen in de printer verwijderen
    Afbeelding: De tape en het verpakkingsmateriaal binnen in de printer verwijderen
  8. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  9. Pak de hendel op de papierlade en trek eraan om de lade te openen, til deze omhoog om de uitvoerlade te verwijderen en verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal uit de fotolade.
    Afbeelding : Alle verpakkingsmateriaal uit de fotolade verwijderen
    Afbeelding: Alle verpakkingsmateriaal uit de fotolade verwijderen
  10. Duw de fotolade naar binnen terwijl de papierlade naar buiten is getrokken.
    Afbeelding : De fotolade naar binnen duwen
    Afbeelding: De fotolade naar binnen duwen
  11. Schuif de papierbreedtegeleiders naar buiten en verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal uit de papierlade.
    Afbeelding : Alle verpakkingsmateriaal uit de papierlade verwijderen
    Afbeelding: Alle verpakkingsmateriaal uit de papierlade verwijderen
  12. Plaats de uitvoerlade terug op de papierlade en duw de papierlade vervolgens naar binnen totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : De papierlade naar binnen schuiven
    Afbeelding: De papierlade naar binnen schuiven
  13. Gooi het verpakkingsmateriaal weg of het deze opnieuw.

Stap 2: De inhoud van de doos controleren

Zorg ervoor dat u alle hardware en verpakkingsmateriaal uit de doos hebt gehaald voordat u de doos weggooit of opnieuw gebruikt.
De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.

Stap 3: Papier in de papierlade plaatsen

Voordat u de cartridges installeert, plaatst u gewoon wit papier in de papierlade.
  1. Neem de hendel op de invoerlade vast en trek de lade naar u toe om deze te openen.
    Afbeelding : De papierlade openen
    Afbeelding: De papierlade openen
    Het scherm Lade sluiten wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht Een papierlade staat open. Sluit de lade om door te gaan. Raak aan om instructies voor het laden van papier te bekijken. Linksonder op het aanraakscherm wordt ook het pictogram Afspelen () weergegeven.
  2. Raak het pictogram Afspelen () aan om op het aanraakscherm een video over het laden van papier te bekijken (optioneel).
  3. Terwijl de papierlade naar buiten is getrokken, duwt u de fotolade zo ver mogelijk naar binnen.
    Afbeelding : De fotolade naar binnen duwen
    Afbeelding: De fotolade naar binnen duwen
  4. Schuif de papierbreedtegeleiders zo ver mogelijk naar buiten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
  5. Plaats gewoon wit papier in de papierlade.
  6. Druk de stapel papier tegen de achterkant van de papierlade totdat het papier niet verder kan en schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze zachtjes tegen de rand van het papier liggen.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze de rand van het papier raken
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze de rand van het papier raken
  7. Schuif de papierlade naar binnen totdat deze op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De papierlade naar binnen schuiven
    Afbeelding: De papierlade naar binnen schuiven
  8. Het scherm Hebt u het papier gewijzigd? wordt weergegeven. Als u geen optie aanraakt, vervaagt het bericht na enkele seconden en gebruikt de printer de laatste papierinstellingen die zijn ingevoerd. Pas de papierinstellingen naar wens aan.
    • Als u het papierformaat of de papiersoort in de hoofdlade of in de fotolade niet hebt gewijzigd, raakt u OK aan om terug te keren naar het beginscherm of wacht u enkele seconden totdat de printer automatisch terugkeert naar het beginscherm.
    • Als u het papierformaat of -soort in de hoofdlade of in de fotolade wel hebt gewijzigd, volgt u deze stappen om de papierinstellingen aan te passen:
      • Als u het papier in de (hoofd)invoerlade hebt gewijzigd, raakt u achtereenvolgens Hoofdlade, Papierformaat en het gewenste papierformaat aan. Raak Papiersoort en de gewenste papiersoort aan. Raak Gereed en OK aan om terug te keren naar het beginscherm of wacht enkele seconden totdat de printer automatisch terugkeert naar het beginscherm.
      • Als u het papier in de fotolade hebt gewijzigd, controleert u of 4 x 6 inch, fotopapier in het veld Fotolade wordt weergegeven. Raak OK aan om terug te keren naar het beginscherm of wacht enkele seconden totdat de printer automatisch terugkeert naar het beginscherm.
        Als in het veld FotoladeLeeg wordt weergegeven, opent u de fotolade en controleert u of de indexkaarten of het fotopapier helemaal naar de achterkant van de lade is geschoven en duw de fotolade in de printer totdat de lade op zijn plaats vastklikt. Duw de invoerlade in de printer totdat de lade op zijn plaats vastklikt en controleer vervolgens op het aanraakscherm of 4 x 6 inch, fotopapier wordt weergegeven in het veld Fotolade.

Stap 4: Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Sluit de printer aan op een stopcontact, schakel de printer in en selecteer uw voorkeuren.
  let op:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De printer geeft tijdens de software-installatie aan wanneer de USB-kabel aangesloten kan worden.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een stopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
    Afbeelding: Het netsnoer aansluiten
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  3. Raak de gewenste taal aan op het bedieningspaneel van de printer en raak vervolgens Doorgaan aan om uw keuze te bevestigen.
  4. Raak het scherm aan om uw specifieke land te selecteren voor en raak Doorgaan met setup aan.
  5. Blader door het scherm voor het instellen van de maand, de dag en het jaar en raak Doorgaan aan.
  6. Blader door het scherm om de tijd in te stellen van en raak Doorgaan aan.

Stap 5: De cartridges installeren

Installeer de HP cartridges uit de doos van uw printer. Controleer of u cartridges installeert die compatibel zijn met uw printer en of het originele HP cartridges zijn.
  1. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen. Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.'
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  2. De optie Inkt vervangen kan worden weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm. Raak desgewenst Inkt wijzigen aan om een animatiefilm voor het installeren van nieuwe cartridges te bekijken (optioneel).
  3. Verwijder een van de cartridges uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic op de cartridge aan.
    Afbeelding : De cartridge uit de verpakking halen
    Afbeelding: De cartridge uit de verpakking halen
  4. Trek aan het oranje lipje om de verzegeltape te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De tape verwijderen zonder de contactpunten of inktsproeiers aan te raken
    Afbeelding: De tape verwijderen zonder de contactpunten of inktsproeiers aan te raken
  5. Schuif de cartridge licht opwaarts gekanteld in de lege houder en druk er voorzichtig op totdat de cartridge vastklikt.
    • Schuif de driekleurencartridge in de linkerhouder.
    • Plaats de zwarte cartridge in de rechterhouder.
    Afbeelding : De nieuwe cartridge plaatsen
    Afbeelding: De nieuwe cartridge plaatsen
  6. Herhaal deze stappen om de andere cartridge te installeren.
  7. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  8. Raak OK aan.
  9. Wacht tot de printer de cartridges heeft gekalibreerd en uitgelijnd. Zodra de uitlijning is voltooid, wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
  10. Voer de onderstaande stappen uit als de uitlijningspagina niet wordt afgedrukt:
    1. Zorg ervoor dat u gewoon wit papier in de papierlade hebt geplaatst.
    2. Raak Instellingen () op het bedieningspaneel van de printer aan.
    3. Raak Printeronderhoud en vervolgens Printer uitlijnen aan.
    4. Volg de instructies op het bedieningspaneel om het uitlijnen te voltooien. Zodra de uitlijning is voltooid, wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
  11. Raak OK aan en verwijder of recycle de uitlijningspagina.

Stap 6: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren. Probeer niet om de printer te verbinden met een computer totdat dit wordt gevraagd in de afdruksoftware.
Download de nieuwste versie van de afdruksoftware van de volgende websites van HP: