HP ENVY DeskJet printers - Kleur of zwarte inkt wordt niet afgedrukt

Dit document is van toepassing op de volgende printers:
Printermodel
HP ENVY 5530 e-All-in-One printer
HP ENVY 5536 e-All-in-One printer
HP ENVY 5531 e-All-in-One printer
HP ENVY 5539 e-All-in-One printer
HP ENVY 5532 e-All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4515 e-All-in-One printer
HP ENVY 5534 e-All-in-One printer
HP DeskJet Ink Advantage 4518 e-All-in-One printer
HP ENVY 5535 e-All-in-One printer
De printer werkt, maar de afgedrukte uitvoer bevat geen zwarte of gekleurde inkt of de afgedrukte pagina bevat heel weinig inkt.
Oplossing één: De zwarte cartridge verwijderen
Als u uw printer zojuist hebt geïnstalleerd en merkt dat zwarte inkt ontbreekt of is vervaagd op uw afdrukken, volg dan deze stappen om de zwarte cartridge te verwijderen en alleen met de driekleurencartridge af te drukken. Hierdoor kan de printer functioneren in de modus met één cartridge, waarin een samengesteld zwart wordt gegenereerd met de driekleurencartridge.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Zoek de uitsparingen aan de linker- en rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding : De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
    Afbeelding: De uitsparingen aan de zijkanten van de printer zoeken
  3. Schuif uw vingers in de twee uitsparingen en til ze voorzichtig omhoog om de cartridgeklep te openen. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  5. Til de zwarte cartridge op om deze uit de sleuf te verwijderen.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep openen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
  6. Leg de zwarte cartridge opzij, met de spuitmondjes naar boven gericht.
    Afbeelding : Cartridge met de spuitmondjes naar boven gericht
    Afbeelding: Cartridge met de spuitmondjes naar boven gericht
  7. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  8. Probeer de afdruktaak nogmaals uit te voeren.
    • Als de printer correct werkt in de modus met één cartridge, laat u de zwarte cartridge enkele uren of een hele nacht liggen met de spuitmondjes omhoog. Plaats deze daarna terug en probeer opnieuw af te drukken. Als u tevreden bent met de afdrukkwaliteit, kunt u de probleemoplossing stoppen.
    • Als de printer in de modus met één cartridge niet correct werkt of als u niet tevreden bent met de afdrukkwaliteit nadat u de zwarte cartridge opnieuw hebt geïnstalleerd, gaat u verder met de volgende oplossing.
HP raadt u aan legitieme inktbenodigdheden van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Als u geen legitieme HP cartridges gebruikt, kunnen problemen wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document. Ga naar hp.com/go/anticounterfeit als u de echtheid van uw cartridges wilt controleren.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Oplossing drie: De inktniveaus controleren en (bijna) lege cartridges vervangen
Als de inkt bijna op is, kan dit bijdragen aan een slechte afdrukkwaliteit. Voer deze stappen uit om de inktniveaus te controleren en vervang cartridges die leeg of bijna leeg zijn.
  opmerking:
Waarschuwingen en indicators voor het inktniveau bieden uitsluitend schattingen om te kunnen plannen. Houd een vervangende inktcartridge binnen handbereik om mogelijke afdrukvertragingen te vermijden wanneer een indicator op lage inktniveaus wijst. U hoeft de inktcartridges niet te vervangen totdat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.
  1. Raak het pictogram Inkt () aan in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer. Het bedieningspaneel toont de geschatte inktniveaus.
    Afbeelding : Voorbeeld van geschatte inktniveaus
    Afbeelding: Voorbeeld van geschatte inktniveaus.
  2. Ga na welke cartridges leeg of bijna leeg zijn en ga dan verder naar de volgende stap.
  • U hoeft de cartridges niet te vervangen als geen enkele cartridge bijna leeg is. Ga verder met de volgende oplossing.
  • Ga naar de volgende stap om de cartridges te vervangen als een of meer van de cartridges bijna leeg zijn.
Stap 2: Lege of bijna lege cartridges vervangen
Volg deze stappen om lege of bijna lege cartridges te vervangen.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de scannerklep.
  3. Open de cartridgeklep. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  5. Til de cartridge op om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep optillen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
  6. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het treklipje om de plastic tape te verwijderen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de plastic tape.
  7. Houd de cartridge vast onder een licht opwaartse hoek en met de contactpunten van de cartridge naar de achterkant van de printer gericht en schuif de cartridge in de lege houder.
  8. Sluit het deksel op de cartridgehouder om de cartridge op zijn plaats te drukken.
      opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte cartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : De cartridge plaatsen
      Afbeelding: Plaats de cartridge.
    1. De cartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links, de zwarte cartridge zit rechts
  9. Herhaal de voorgaande stappen om, indien nodig, de andere cartridge te installeren.
  10. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  11. Sluit de scannerklep.
  12. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de uitlijning van de cartridges te starten. De printer lijnt de cartridges uit en drukt een uitlijningspagina af.
  opmerking:
Om problemen te voorkomen waardoor de printkop moet worden gereinigd, moet u de printer altijd uitschakelen met de aan/uit-knop.
  1. Raak op het bedieningspaneel van de printer het pictogram Instellingen () aan.
  2. Raak Hulpprogramma's en daarna Printkop reinigen aan. De printer reinigt de printkop en drukt daarna een testpagina af.
  3. Controleer de afdrukkwaliteit van de testpagina.
    • Als de afdrukkwaliteit goed is, raak dan Gereed aan.
    • Als de afdrukkwaliteit niet goed is, raak dan Nogmaals reinigen aan. De printer reinigt de cartridges opnieuw en drukt nog een testpagina af.
  opmerking:
Wellicht moet u de printkop diverse keren reinigen om een optimale afdrukkwaliteit te krijgen.
Oplossing vijf: De cartridge die het probleem veroorzaakt, identificeren en vervangen
Als het probleem niet is opgelost nadat u de printkop hebt gereinigd, volgt u deze stappen om de cartridge die het probleem veroorzaakt, te identificeren en te vervangen.
  1. Controleer de testpagina die u in de vorige oplossing hebt afgedrukt.
  2. Controleer de tekst en gekleurde blokken op de testpagina.
  • Als u defecten in de zwarte tekst op de pagina ziet, wordt het probleem veroorzaakt door de zwarte cartridge.
  • Als u defecten in de gekleurde blokken op de pagina ziet, wordt het probleem veroorzaakt door de driekleurencartridge.
Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar hp.com/go/learnaboutsupplies. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de scannerklep.
  3. Open de cartridgeklep. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  5. Til de cartridge op om deze uit de houder te verwijderen.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep optillen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
  6. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het treklipje om de plastic tape te verwijderen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de plastic tape.
  7. Houd de cartridge vast onder een licht opwaartse hoek en met de contactpunten van de cartridge naar de achterkant van de printer gericht en schuif de cartridge in de lege houder.
  8. Sluit het deksel op de cartridgehouder om de cartridge op zijn plaats te drukken.
      opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte cartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : De cartridge plaatsen
      Afbeelding: Plaats de cartridge.
    1. De cartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links, de zwarte cartridge zit rechts
  9. Herhaal de voorgaande stappen om, indien nodig, de andere cartridge te installeren.
  10. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  11. Sluit de scannerklep.
  12. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de uitlijning van de cartridges te starten. De printer lijnt de cartridges uit en drukt een uitlijningspagina af.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
  opmerking:
Bewaar een voorbeeldafdruk waarop het probleem zichtbaar is. Als de inktcartridges, printkop of de printer binnen de garantieperiode vervangen worden, zal de technisch medewerker om een voorbeeldafdruk vragen. Als de printer teruggestuurd wordt naar HP, dan moet een voorbeeldafdruk met de printer meegestuurd worden. Plaats het voorbeeld in de uitvoerlade wanneer u uw printer inpakt voor verzending.