HP ENVY 5640, 5660, 7640 en Officejet 5740, 8040 e-All-in-One printerseries - Het bericht 'Cartridges ontbreken' of 'Probleem met inktcartridges' verschijnt op het bedieningspaneel

Dit document is van toepassing op de volgende printers die gebruik maken van inktcartridges of Instant Ink cartridges:
Printermodel
HP ENVY 5640 e-All-in-One printer
HP Officejet 5740 e-All-in-One printer
HP ENVY 5642 e-All-in-One printer
HP Officejet 5741 e-All-in-One printer
HP ENVY 5643 e-All-in-One printer
HP OfficeJet 5742 e-All-in-One printer
HP ENVY 5644 e-All-in-One printer
HP Officejet 5743 e-All-in-One printer
HP ENVY 5646 e-All-in-One printer
HP OfficeJet 5744 e-All-in-One printer
HP ENVY 5660 e-All-in-One printer
HP OfficeJet 5745 e-All-in-One printer
HP ENVY 5665 e-All-in-One printer
HP OfficeJet 5746 e-All-in-One printer
HP ENVY 7640 e-All-in-One printer
HP Officejet 8040 met Neat e-All-in-One printer
HP ENVY 7645 e-All-in-One printer
HP OfficeJet 8045 e-All-in-One printer
Nadat u een cartridge hebt geïnstalleerd, drukt de printer niet af en wordt een van de volgende foutberichten weergegeven op het bedieningspaneel van de printer:
  • Cartridges ontbreken
  • Probleem met inktcartridges (het pictogram van de zwarte of driekleurencartridge wordt eveneens weergegeven)
Deze problemen kunnen onder bepaalde omstandigheden optreden met compatibele HP cartridges. Wanneer een van deze foutberichten wordt weergegeven, gebruikt u de oplossingen in dit document om het probleem op te lossen. Controleer het bedieningspaneel van de printer om na te gaan of het foutbericht wordt weergegeven na het uitvoeren van iedere oplossing. Als het bericht nog steeds wordt weergegeven, gaat u naar de volgende oplossing totdat het probleem is opgelost.
  opmerking:
Als u geen vervangende cartridge beschikbaar hebt wanneer u de stappen in dit document uitvoert om een cartridge te vervangen, kunt u nog steeds afdrukken. Verwijder de cartridge die het probleem veroorzaakt en druk af met de andere cartridge. Wanneer de afdruktaak wordt verzonden, toont de printer het bericht 'Afdrukken in enkele-cartridgemodus' op het bedieningspaneel. Als u de driekleurencartridge verwijdert, worden de afdrukken in grijswaarden afgedrukt. Als u de zwarte cartridge verwijdert, drukt de printer traag af en kunnen de kleuren op de afdruk verschillen.
Oplossing één: Controleren of de cartridges compatibel zijn
Controleer of de geplaatste cartridges compatibel zijn met uw printer en of het originele HP cartridges zijn.
Beschrijving cartridge
Land/regio
Amerika
Europa
Midden-Oosten en Afrika
Azië/Pacifisch gebied
Zwartcartridge
HP Nr. 62 Zwart
HP Nr. 62 Zwart
HP Nr. 62 Zwart
HP Nr. 62 Zwart
Kleurencartridge
HP 62 Driekleuren
HP 62 Driekleuren
HP 62 Driekleuren
HP 62 Driekleuren
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Oplossing twee: De cartridges verwijderen, controleren en terugplaatsen
Verwijder de beschermende tape op de cartridges, plaats de cartridges en zorg ervoor dat ze goed op hun plaats klikken.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
    Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' Een optie Inkt vervangen wordt ook weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm. U hoeft deze optie op dit moment niet te selecteren.
  3. Druk voorzichtig op een van de cartridges om deze te ontgrendelen en trek de cartridge naar u toe uit de houder.
    Afbeelding : Druk omlaag om de cartridge te verwijderen
    Afbeelding: Druk omlaag om de cartridge te verwijderen
  4. Verwijder alle beschermende tape die mogelijk nog op de spuitmondjes van de cartridge zit.
      let op:
    Raak de koperkleurige elektrische strook niet aan en verwijder deze niet.
    Afbeelding : De doorzichtige beschermende tape van de spuitmondjes verwijderen
    Afbeelding: De doorzichtige beschermende tape van de spuitmondjes verwijderen
  5. Plaats cartridge opnieuw door deze licht opwaarts gekanteld in de lege houder te schuiven en druk er voorzichtig op totdat de cartridge vastklikt.
    • Plaats de driekleurencartridge opnieuw in de linkerhouder.
    • Plaats de zwarte cartridge opnieuw in de rechterhouder.
    Afbeelding : De cartridge terugplaatsen
    Afbeelding: De cartridge terugplaatsen
  6. Herhaal deze stappen om de andere cartridge te verwijderen, te inspecteren en terug te plaatsen.
  7. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
Oplossing drie: De elektrische contactpunten reinigen
Als er zich op de elektrische contactpunten van de cartridges en in de cartridgehouders inkt of vuil heeft verzameld, herkent de printer mogelijk niet de cartridges of is er mogelijk een probleem met een of meer cartridges.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Droge, schuimrubberen reinigingsstaafjes, een pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt of vezels achterlaat (koffiefilters werken prima)
    • Gedistilleerd water, gefilterd water of flessenwater (leidingwater kan verontreinigingen bevatten die de cartridges kunnen beschadigen)
        let op:
      Maak de contactpunten van cartridges niet schoon met alcohol of met allesreiniger. Hierdoor kan de cartridge of de printer beschadigd raken.
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  3. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
    Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' Een optie Inkt vervangen wordt ook weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm. U hoeft deze optie op dit moment niet te selecteren.
  4. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  5. Ontkoppel de USB-kabel als de printer met een USB-kabel op uw computer is aangesloten.
  6. Druk voorzichtig op een van de cartridges om deze te ontgrendelen en trek de cartridge naar u toe uit de houder.
    Afbeelding : Druk omlaag om de cartridge te verwijderen
    Afbeelding: Druk omlaag om de cartridge te verwijderen
      let op:
    Verwijder de twee cartridges niet tegelijkertijd. Verwijder en reinig de cartridges een voor een. Laat een cartridge niet langer dan een half uur buiten de printer liggen.
  7. Houd de cartridge vast aan de zijkanten.
    Afbeelding : De cartridge vasthouden aan de zijkanten
    Afbeelding: Houd de cartridge vast aan de zijkanten.
  8. Controleer de contactpunten van de cartridge op opgehoopte inkt en vuil.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : Raak de contactpunten of spuitmondjes niet aan
    Afbeelding: Raak de contactpunten of spuitmondjes niet aan.
  9. Bevochtig een schuimrubberen reinigingsstaafje of pluisvrij doekje licht met gedistilleerd water en knijp het overtollige water eruit.
  10. Reinig alleen de koperkleurige contactpunten op de cartridge en laat de cartridge vervolgens circa tien minuten drogen.
      Afbeelding : De contactpunten reinigen
      Afbeelding: Reinig de contactpunten.
    1. Koperkleurige contactpunten
    2. Spuitmondjes (niet schoonmaken)
  11. Bevochtig nog een schuimrubberen reinigingsstaafje of pluisvrij doekje licht met gedistilleerd water en knijp het overtollige water eruit.
  12. Gebruik het reinigingsstaafje of doekje om de elektrische contactpunten te reinigen de cartridgehouders, die zich in de wagen met cartridges van de printer bevinden.
    Afbeelding : De elektrische contactpunten in de cartridgehouders reinigen
    Afbeelding: De elektrische contactpunten in de cartridgehouders reinigen
  13. Laat de contactpunten in de wagen met cartridges circa 10 minuten drogen.
  14. Plaats cartridge opnieuw door deze licht opwaarts gekanteld in de lege houder te schuiven en druk er voorzichtig op totdat de cartridge vastklikt.
    • Plaats de driekleurencartridge opnieuw in de linkerhouder.
    • Plaats de zwarte cartridge opnieuw in de rechterhouder.
    Afbeelding : De cartridge terugplaatsen
    Afbeelding: De cartridge terugplaatsen
  15. Herhaal deze stappen om de contactpunten van de andere cartridge te reinigen.
  16. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  17. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  18. Sluit de USB-kabel weer aan als de printer met een USB-kabel op uw computer is aangesloten.
  19. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze niet automatisch wordt ingeschakeld.
Oplossing vier: De cartridges verwijderen, controleren en terugplaatsen
Als het foutbericht nog steeds wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer, moeten de cartridges wellicht enkele keren worden teruggeplaatst om een goede verbinding tussen de printer en de cartridges tot stand te brengen. Herhaal de stappen die u eerder in dit document hebt uitgevoerd om de cartridges te verwijderen, te inspecteren en terug te plaatsen.
Oplossing vijf: De elektrische contactpunten nogmaals reinigen
Als het foutbericht blijft verschijnen, kan het opnieuw reinigen van de contactpunten van de cartridges en in de cartridgehouders helpen een goede verbinding tussen de printer en de cartridges tot stand te brengen. Herhaal de stappen die u eerder in dit document hebt uitgevoerd om de elektrische contactpunten te reinigen.
Oplossing zes: De printer resetten
Het uit- en weer inschakelen van de printer kan helpen het probleem op te lossen zodat het foutbericht niet meer op het bedieningspaneel verschijnt.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.
Oplossing zeven: Vervang een of beide cartridges
Als het foutbericht nog steeds op het bedieningspaneel wordt weergegeven, kan het bericht erop duiden dat een specifieke cartridge het probleem heeft veroorzaakt. Wanneer het bericht 'Probleem met inktcartridges' wordt weergegeven, wordt tevens het pictogram van de problematische cartridge weergegeven. Als het bedieningspaneel niet de problematische cartridge aangeeft met het pictogram voor de zwarte of de driekleurencartridge, volgt u deze stappen om de problematische cartridge vast te stellen en te vervangen.
Stap 1: De te vervangen cartridge identificeren
Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld en volg de stappen om elke cartridge te controleren.
  • De zwarte cartridge controleren
    1. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen.
      Afbeelding : De cartridgeklep openen
      Afbeelding: De cartridgeklep openen
      Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' Een optie Inkt vervangen wordt ook weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm. U hoeft deze optie op dit moment niet te selecteren.
    2. Druk voorzichtig op de zwarte cartridge (in de rechterhouder) om deze te ontgrendelen en trek de cartridge naar u toe uit de houder.
    3. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm. Het oorspronkelijke foutbericht of het bericht 'Afdrukken in enkele-cartridgemodus' wordt weergegeven.
      Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
      Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
      • Als het foutbericht nog steeds wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer, plaatst u de zwarte cartridge terug en controleert u de driekleurencartridge.
      • Als het foutbericht niet wordt weergegeven op het bedieningspaneel, gaat u door naar de volgende stap om papier te laden, waarna u de zwarte cartridge vervangt.
  • De driekleurencartridge controleren
    1. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen.
      Afbeelding : De cartridgeklep openen
      Afbeelding: De cartridgeklep openen
      Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' Een optie Inkt vervangen wordt ook weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm. U hoeft deze optie op dit moment niet te selecteren.
    2. Druk voorzichtig op de driekleurencartridge (in de linkerhouder) om deze te ontgrendelen en trek de cartridge naar u toe uit de houder.
    3. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm. Het oorspronkelijke foutbericht of het bericht 'Afdrukken in enkele-cartridgemodus' wordt weergegeven.
      Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
      Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
      • Als het foutbericht nog steeds wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer, gaat u door naar de volgende stap om papier te laden, waarna u zowel de zwarte als de driekleurencartridge vervangt.
      • Als het foutbericht niet wordt weergegeven op het bedieningspaneel, gaat u door naar de volgende stap om papier te laden, waarna u de driekleurencartridge vervangt.
Stap 2: Papier plaatsen
Wanneer u een nieuwe cartridge plaatst, vraagt de printer u papier te plaatsen zodat u een cartridge-uitlijning kunt uitvoeren. Voordat u het uitlijningsproces begint, volgt u deze stappen om papier in de printer te plaatsen.
  1. Neem de hendel op de invoerlade vast en trek de lade naar u toe om deze te openen.
    Afbeelding : Loszittend papier uit de papierlade trekken
    Afbeelding: Loszittend papier uit de papierlade trekken
    Het scherm Lade sluiten wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'Een papierlade staat open. Sluit de lade om door te gaan. Raak aan om instructies voor het laden van papier te bekijken.' Linksonder op het scherm wordt ook het afspeelpictogram () weergegeven.
  2. Raak het afspeelpictogram () aan om op het scherm een video over het laden van papier te bekijken (optioneel).
  3. Met de papierlade naar buiten getrokken, duwt u de fotolade zo ver mogelijk naar binnen.
    Afbeelding : De fotolade naar binnen duwen
    Afbeelding: De fotolade naar binnen duwen
  4. Schuif de papierbreedtegeleiders zo ver mogelijk naar buiten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
  5. Plaats gewoon wit papier in de papierlade.
  6. Druk de stapel papier naar de achterkant van de papierlade totdat het papier niet verder kan en schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze zachtjes tegen de rand van het papier liggen.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze tegen de rand van het papier komen
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven totdat ze tegen de rand van het papier komen
  7. Schuif de papierlade naar binnen totdat deze op zijn plaats vastklikt.
    Afbeelding : De papierlade naar binnen schuiven
    Afbeelding: De papierlade naar binnen schuiven
  8. Het scherm Hebt u het papier gewijzigd? wordt weergegeven. Als u geen optie aanraakt, vervaagt het bericht na enkele seconden en gebruikt de printer de laatste papierinstellingen die zijn ingevoerd. Pas de papierinstellingen naar wens aan.
    • Als u het papierformaat of -soort in de hoofdlade of in de fotolade niet hebt gewijzigd, raakt u OK aan om terug te keren naar het beginscherm of wacht u enkele seconden totdat de printer automatisch terugkeert naar het beginscherm.
    • Als u het papierformaat of -soort in de hoofdlade of in de fotolade wel hebt gewijzigd, volgt u deze stappen om de papierinstellingen aan te passen:
      • Als u het papier in de (hoofd)invoerlade hebt gewijzigd, raakt u achtereenvolgens Hoofdlade, Papierformaat en het gewenste papierformaat aan. Raak Papiersoort en de gewenste papiersoort aan. Raak Gereed en OK aan om terug te keren naar het beginscherm of wacht u enkele seconden totdat de printer automatisch terugkeert naar het beginscherm.
      • Als u het papier in de fotolade hebt gewijzigd, controleert u of 4 x 6 inch, fotopapier in het veld Fotolade wordt weergegeven. Raak OK om terug te keren naar het beginscherm of wacht enkele seconden totdat de printer automatisch terugkeert naar het beginscherm.
        Als in het veld FotoloadeLeeg wordt weergegeven, opent u de fotolade en zorgt u ervoor dat de indexkaarten of het fotopapier helemaal naar de achterkant van de lade is geschoven en duw de fotolade in de printer totdat de lade op zijn plaats vastklikt. Duw de invoerlade in de printer totdat de lade op zijn plaats vastklikt en controleer vervolgens op het aanraakscherm of 4 x 6 inch, fotopapier wordt weergegeven in het veld Fotolade.
Stap 3: De cartridge vervangen
Volg deze stappen om een of beide cartridges te vervangen.
Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar hp.com/go/learnaboutsupplies. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de cartridgeklep door twee vingers onder een of beide van de kleine hendels aan de zijkanten van de cartridgeklep te plaatsen en vervolgens omhoog te tillen.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
    Het scherm Klep Open wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om af te drukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' Een optie Inkt vervangen wordt ook weergegeven in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Raak Inkt vervangen aan om een video over het vervangen van de cartridges op het scherm te bekijken (optioneel).
  4. Druk lichtjes op de (bijna) lege printcartridge om deze los te maken.
    Afbeelding : Druk de cartridge naar beneden
    Afbeelding: Druk de cartridge naar beneden
    • Verwijder de cartridge uit de linkerhouder om de driekleurencartridge te vervangen.
    • Verwijder de cartridge uit de rechterhouder om de zwarte cartridge te vervangen.
  5. Trek de cartridge naar u toe om het uit de houder te halen en bewaar het om het te recycleren.
      opmerking:
    Recycle lege of bijna lege cartridges. Het recycleprogramma voor HP Inkjet benodigdheden is in veel landen beschikbaar en het is gratis.
  6. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Raak alleen de zwarte plastic van de cartridge aan.
    Afbeelding : Haal de cartridge uit de verpakking
    Afbeelding: Haal de cartridge uit de verpakking
  7. Trek aan het oranje lipje om de beschermende tape van de cartridge te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : Verwijder de tape en raak de contactpunten of spuitmondjes niet aan
    Afbeelding: Verwijder de tape en raak de contactpunten of spuitmondjes niet aan
  8. Schuif de cartridge licht opwaarts gekanteld in de lege houder en druk er voorzichtig op totdat de cartridge vastklikt.
    • Schuif de driekleurencartridge in de linkerhouder.
    • Plaats de zwarte cartridge in de rechterhouder.
    Afbeelding : De nieuwe cartridge plaatsen
    Afbeelding: De nieuwe cartridge plaatsen
  9. Herhaal indien nodig de stappen om de andere cartridge te vervangen.
  10. Sluit de cartridgeklep. Wanneer de klep volledig is gesloten, verdwijnt het scherm Klep Open met het bericht 'De behuizing of klep moet gesloten zijn om te kunnen afdrukken. Controleer of deze volledig is gesloten.' en keert de printer terug naar het beginscherm.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  11. Raak OK aan.
  12. Wacht tot de printer de cartridges heeft gekalibreerd en uitgelijnd. Zodra de uitlijning is voltooid, wordt een uitlijningspagina afgedrukt.
  13. Raak OK aan en verwijder of recycle de uitlijningspagina.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.