HP LaserJet Enterprise MFP M630 - Het solid state-geheugen (SSM) vervangen

Inleiding
In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van het SSM.
Vóór servicewerk
  • Gebruik onderstaande tabel om het juiste onderdeelnummer van de kit voor uw product te vinden en ga vervolgens naar www.hp.com/buy/parts om de kit te bestellen.
    Onderdeelnummers van de formatterkit
    B3G84-67907
    SSM-kit met instructiegids
Vereist gereedschap
  • Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van deze kit.
  let op:
Dit product bevat bestanddelen die kunnen worden beschadigd door elektrostatische ontlading (ESD). Om de kans op ESD-schade te verkleinen plaatst u het product op een ESD-mat (indien beschikbaar) en draagt u een ESD-polsband aangesloten op een geaard oppervlak. Als u niet over een ESD-werkplek of -mat beschikt, aard uzelf dan door contact te maken met het bladmetalen frame voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor elektrostatische ontlading.
  opmerking:
Vervang tijdens een en dezelfde servicebeurt de formatter, DC-controller en solid-state opslagapparaat niet tegelijk. Dit kan mogelijk leiden tot een instabiel of defect apparaat.
Stap 1: De formatter verwijderen
  1. Voer de volgende stappen uit:
    1. Schakel het apparaat uit.
    2. Verwijder het netsnoer.
        waarschuwing:
      Om schade aan het apparaat te voorkomen, schakelt u het apparaat uit en wacht u dertig seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan het apparaat.
    3. Ontkoppel alle kabels en accessoires van de formatter.
  2. Draai de twee schroeven op de formatter los.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
  3. Schuif de formatteereenheid uit het apparaat om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
Stap 2: Het solid state-geheugen (SSM) verwijderen
Het solid state-geheugen (SSM) zoeken
Afbeelding : Het hardeschijfstation zoeken
  let op:
ESD-gevoelige eenheid.
  1. Draai het klemmetje om dit los te maken.
    Afbeelding : Het klemmetje losmaken
  2. Til het klemmetje omhoog om dit te verwijderen.
    Afbeelding : Het klemmetje verwijderen
  3. Schuif de SSM weg van de connector om deze te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de SSM
Stap 3: Het vervangende SSM uitpakken
Haal de vervangende eenheid uit de verpakking.
  opmerking:
HP adviseert om de defecte eenheid op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Afbeelding : Illustratie recyclen en uitpakken
Stap 4: De SSM installeren
  let op:
ESD-gevoelige eenheid.
  1. Plaats de SSM op de formatter en schuif de SSM vervolgens in de richting van de pijl om deze te installeren.
    Afbeelding : De SSM installeren
  2. Plaats het klemmetje (1) in de sleuf (2).
    Afbeelding : Het klemmetje monteren
  3. Draai het klemmetje om het te vergrendelen.
    Afbeelding : Het klemmetje draaien
Stap 5: De formatter installeren
  let op:
ESD-gevoelige eenheid.
  1. Lijn de formatter uit met de geleiders aan de boven- en onderkant van de formattereenheid en duw de formatter in de sleuf totdat deze goed op zijn plaats zit.
    Afbeelding : De formatter uitlijnen met de geleiders en de formatter in de uitsparing drukken
  2. Draai de twee duimschroeven handvast aan.
    Afbeelding : De twee duimschroeven aandraaien
Stap 6: De installatie testen
  1. Voer de volgende stappen uit:
    1. Sluit alle kabels van de formatter weer aan.
    2. Sluit het netsnoer aan.
  2. Schakel het apparaat in.
    Om te controleren of de formatter correct is geïnstalleerd, moet u de volgende functie van het verbindingslampje op de formatter controleren.
    • Het verbindingslampje (1) geeft aan dat de formatter goed op zijn plaats zit. Het brandt groen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en blijft groen als de formatter goed op zijn plaats zit.
    Als het lampje niet correct werkt, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de formatter, en installeert u deze opnieuw (zorg ervoor dat de formatter goed op zijn plaats zit voordat u de duimschroeven vastdraait).
    Afbeelding : Formatter-led controleren
Stap 7: De productfirmware opnieuw installeren
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • In de VS gaat u naar www.hp.com/support/ljMFPM630.
      1. Kies Drivers, Software, en Firmware en selecteer vervolgens Cross operating system (BIOS, Firmware, Diagnostics, etc.).
      2. Ga naar de firmware-download en klik vervolgens op Download.
    • Buiten de VS gaat u naar www.hp.com/support.
      1. Selecteer uw land/regio.
      2. Klik op Productondersteuning & probleemoplossing.
      3. Voer de productnaam in en selecteer Zoeken. Kies Drivers, Software, en Firmware en selecteer vervolgens Cross operating system (BIOS, Firmware, Diagnostics, etc.).
      4. Ga naar de firmware-download en klik vervolgens op Download.
  3. Kopieer het firmware-upgradebestand naar de hoofdmap op een USB-flashstation. Het firmware-upgradebestand heeft de extensie .bdl.
  4. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort op het bedieningspaneel van het product.
  5. Schakel het apparaat in.
  6. Op het bedieningspaneel wordt het volgende bericht weergegeven: Fout: 99.09.63 Ongeldige schijf. Raak de knop OK aan om door te gaan.
  7. Wacht totdat het opstartmenu op het scherm van het bedieningspaneel verschijnt en raak vervolgens de pijl omlaag aan om te bladeren naar 3 Administrator (3 Beheerder). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  8. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 6 Manage Disk (6 Schijf beheren). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  9. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar + 6 Opstartapparaat. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  10. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 2 Wissen/ Ontgrendelen. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  11. Het bericht Doorgaan met gevraagde actie verschijnt. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  12. Raak de knop Terug aan om gaan naar het beginscherm van het opstartmenu.
  13. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 3 Administrator (3 Beheerder). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  14. Raak de pijl omlaag aan om te bladeren naar 1 Download (1 Downloaden). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  15. Raak de knop met de pijl omlaag aan om te bladeren naar 3 USB Thumbdrive (3 USB-stick). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  16. Mogelijk worden meerdere .bdl-bestanden weergegeven. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar het firmware-upgradebestand dat u eerder hebt gedownload. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  17. Wacht tot het bestand is overgebracht. Wanneer de overdracht is voltooid, wordt het bericht Complete (Voltooid) weergegeven op het scherm.
  18. Schakel het product uit, verwijder het USB-flashstation en schakel het product daarna weer in. Wacht enkele minuten terwijl het product wordt geïnitialiseerd. Als de upgrade mislukt, probeer dan het firmware-upgradebestand opnieuw over te brengen.
      opmerking:
    Als de upgrade nogmaals mislukt, neemt u contact op met ondersteuning van HP op www.hp.com/support/ljMFPM630.