HP LaserJet Enterprise MFP M630 - Het hardeschijfstation (HDD) vervangen

Inleiding
In dit document worden de procedures beschreven voor het verwijderen en vervangen van het HDD.
Vóór servicewerk
  • Gebruik onderstaande tabel om het juiste onderdeelnummer van de kit voor uw product te vinden en ga vervolgens naar www.hp.com/buy/parts om de kit te bestellen.
    Onderdeelnummers van de formatterkit
    B3G85-67903
    HDD-kit met instructiegids
Vereist gereedschap
  • Er zijn geen speciale gereedschappen vereist voor het installeren van deze kit.
  let op:
Dit product bevat bestanddelen die kunnen worden beschadigd door elektrostatische ontlading (ESD). Om de kans op ESD-schade te verkleinen plaatst u het product op een ESD-mat (indien beschikbaar) en draagt u een ESD-polsband aangesloten op een geaard oppervlak. Als u niet over een ESD-werkplek of -mat beschikt, aard uzelf dan door contact te maken met het bladmetalen frame voordat u een onderdeel aanraakt dat gevoelig is voor elektrostatische ontlading.
  opmerking:
Vervang tijdens een en dezelfde servicebeurt de formatter, DC-controller en hardeschijfstation niet tegelijk. Dit kan mogelijk leiden tot een instabiel of defect apparaat.
Stap 1: De formatter verwijderen
  1. Voer de volgende stappen uit:
    1. Schakel het apparaat uit.
    2. Verwijder het netsnoer.
        waarschuwing:
      Om schade aan het apparaat te voorkomen, schakelt u het apparaat uit en wacht u dertig seconden. Verwijder vervolgens het netsnoer voordat u onderhoud uitvoert aan het apparaat.
    3. Ontkoppel alle kabels en accessoires van de formatter.
  2. Draai de twee schroeven op de formatter los.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
  3. Schuif de formatteereenheid uit het apparaat om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De formatter verwijderen
Stap 2: Het hardeschijfstation (HDD) verwijderen
Zoek het hardeschijfstation (HDD) op de formatter.
Afbeelding : Het hardeschijfstation zoeken
  let op:
ESD-gevoelige eenheid.
  1. Duw de vergrendelingshendel (1) richting het HDD om te ontgrendelen, en schuif de zwarte plastic hardeschijfbehuizing in de richting van de pijlen (2) om het HDD te verwijderen.
    Afbeelding : Verwijder de HDD
Stap 3: Het vervangende HDD uitpakken
Haal de vervangende eenheid uit de verpakking.
  opmerking:
HP adviseert om de defecte eenheid op ecologisch verantwoorde wijze af te voeren.
Afbeelding : Illustratie recyclen en uitpakken
Stap 4: De HDD installeren
  let op:
ESD-gevoelige eenheid.
  1. Voor het installeren van een HDD gaat u als volgt te werk:
    Bekijk de onderzijde van de verwijderde defecte HDD.
    Afbeelding : De HDD op schuimblokken controleren
  2. Een HDD zonder schuimblokken installeren:
    1. Plaats het vervangende HDD op de formatter en schuif de HDD in de connector op de formatter.
      Afbeelding : De HDD installeren
    2. Als het HDD correct is geplaatst, zitten de vergrendelingshendel (1) en de connector (2) stevig vast. Controleer of de vergrendelingshendel voorkomt dat het HDD kan bewegen, en of het HDD volledig vastzit in de connector.
      Afbeelding : De installatie van de HDD controleren
  3. Een HDD met schuimblokken installeren:
    1. Maak de schuimblokken één voor één los van elkaar terwijl u ze verwijdert van de beschermlaag. De blokken aan de achterzijde van de vervangende HDD plakken zoals weergegeven
        opmerking:
      Plak het lange rechthoekige blok (1) bij het uiteinde van de connector van het HDD.
      Afbeelding : De schuimblokken plaatsen
    2. Druk voorzichtig op de hoeken van het HDD en op de vergrendelingshendel om de schuimblokken op de achterzijde van het HDD in te drukken.
        let op:
      Druk niet op het midden van de HDD.
      Afbeelding : Op de HDD drukken
    3. Als de schuimblokken op de achterzijde van de HDD goed zijn ingedrukt, schuift u de HDD in de connector op de formatter.
        opmerking:
      Zorg ervoor dat de schuimblokken voldoende worden ingedrukt zodat de HDD gemakkelijk in de connector kan worden geschoven en dat de vergrendelingshendel in de uitsparing op de formatter past.
      Afbeelding : De HDD installeren
    4. Als het HDD correct is geplaatst, zitten de vergrendelingshendel (1) en de connector (2) stevig vast. Controleer of de vergrendelingshendel voorkomt dat het HDD kan bewegen, en of het HDD volledig vastzit in de connector.
      Afbeelding : De installatie van de HDD controleren
Stap 5: De formatter installeren
  let op:
ESD-gevoelige eenheid.
  1. Lijn de formatter uit met de geleiders aan de boven- en onderkant van de formattereenheid en duw de formatter in de sleuf totdat deze goed op zijn plaats zit.
    Afbeelding : De formatter uitlijnen met de geleiders en de formatter in de uitsparing drukken
  2. Draai de twee duimschroeven handvast aan.
    Afbeelding : De twee duimschroeven aandraaien
Stap 6: De installatie testen
  1. Voer de volgende stappen uit:
    1. Sluit alle kabels van de formatter weer aan.
    2. Sluit het netsnoer aan.
  2. Schakel het apparaat in.
    Om te controleren of de formatter correct is geïnstalleerd, moet u de volgende functie van het verbindingslampje op de formatter controleren.
    • Het verbindingslampje (1) geeft aan dat de formatter goed op zijn plaats zit. Het brandt groen wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en blijft groen als de formatter goed op zijn plaats zit.
    Als het lampje niet correct werkt, schakelt u het apparaat uit, verwijdert u de formatter, en installeert u deze opnieuw (zorg ervoor dat de formatter goed op zijn plaats zit voordat u de duimschroeven vastdraait).
    Afbeelding : Formatter-led controleren
Stap 7: De productfirmware opnieuw installeren
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • In de VS gaat u naar www.hp.com/support/ljMFPM630.
      1. Kies Drivers, Software, en Firmware en selecteer vervolgens Cross operating system (BIOS, Firmware, Diagnostics, etc.).
      2. Ga naar de firmware-download en klik vervolgens op Download.
    • Buiten de VS gaat u naar www.hp.com/support.
      1. Selecteer uw land/regio.
      2. Klik op Productondersteuning & probleemoplossing.
      3. Voer de productnaam in en selecteer Zoeken. Kies Drivers, Software, en Firmware en selecteer vervolgens Cross operating system (BIOS, Firmware, Diagnostics, etc.).
      4. Ga naar de firmware-download en klik vervolgens op Download.
  3. Kopieer het firmware-upgradebestand naar de hoofdmap op een USB-flashstation. Het firmware-upgradebestand heeft de extensie .bdl.
  4. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort op het bedieningspaneel van het product.
  5. Schakel het apparaat in.
  6. Op het bedieningspaneel wordt het volgende bericht weergegeven: Fout: 99.09.63 Ongeldige schijf. Raak de knop OK aan om door te gaan.
  7. Wacht totdat het opstartmenu op het scherm van het bedieningspaneel verschijnt en raak vervolgens de pijl omlaag aan om te bladeren naar 3 Administrator (3 Beheerder). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  8. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 6 Manage Disk (6 Schijf beheren). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  9. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar + 6 Opstartapparaat. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  10. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 2 Wissen/ Ontgrendelen. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  11. Het bericht Doorgaan met gevraagde actie verschijnt. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  12. Raak de knop Terug aan om gaan naar het beginscherm van het opstartmenu.
  13. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar 3 Administrator (3 Beheerder). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  14. Raak de pijl omlaag aan om te bladeren naar 1 Download (1 Downloaden). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  15. Raak de knop met de pijl omlaag aan om te bladeren naar 3 USB Thumbdrive (3 USB-stick). Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  16. Mogelijk worden meerdere .bdl-bestanden weergegeven. Raak de pijlknop omlaag aan om te bladeren naar het firmware-upgradebestand dat u eerder hebt gedownload. Raak de knop OK aan om dit te selecteren.
  17. Wacht tot het bestand is overgebracht. Wanneer de overdracht is voltooid, wordt het bericht Complete (Voltooid) weergegeven op het scherm.
  18. Schakel het product uit, verwijder het USB-flashstation en schakel het product daarna weer in. Wacht enkele minuten terwijl het product wordt geïnitialiseerd. Als de upgrade mislukt, probeer dan het firmware-upgradebestand opnieuw over te brengen.
      opmerking:
    Als de upgrade nogmaals mislukt, neemt u contact op met ondersteuning van HP op www.hp.com/support/ljMFPM630.