• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP-printers - Foutbericht Wagenstoring

Dit document is van toepassing op de HP ENVY 7640, 7642, 7644, Officejet 5740, 5741, 5742, 5743, 5745 en Officejet 8040 e-All-in-One printers.
Tijdens een afdruktaak loopt de wagen met cartridges vast, stopt de printer en wordt het volgende foutbericht weergegeven op het bedieningspaneel van de printer:
De patroonhouder kan niet bewegen. Open de toegangsklep voor inktcartridges, los eventuele papierstoringen of obstructies op en selecteer OK.
Probeer de volgende oplossingen om de wagenstoring te verhelpen. Wanneer u met succes een Statusrapport voor de printer kunt afdrukken, kunt u de probleemoplossing beëindigen.
Oplossing één: De printer opnieuw opstarten
Voer de volgende stappen uit om de printer te resetten en een statusrapport voor de printer af te drukken.
Stap 1: De printer uit- en weer inschakelen
Door de printer uit- en weer in te schakelen, wordt de wagen met cartridges mogelijk gereset. Volg deze stappen om de printer uit en weer in te schakelen.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen. Als de printer niet wordt uitgeschakeld, haalt u het netsnoer uit de achterkant van de printer.
  2. Wacht 60 seconden.
  3. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  4. Druk op de aan-uitknop om de printer in te schakelen.
      opmerking:
    Mogelijk heeft de printer maximaal twee minuten nodig om op te warmen. Ga pas verder nadat het apparaat is opgewarmd.
Stap 2: Een Statusrapport voor de printer afdrukken
Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer over het scherm, ga naar Instellingen en raak het pictogram Instellingen () aan.
  3. Veeg over het scherm en raak Rapporten aan.
  4. Raak Statusrapport voor de printer aan. De printer drukt het rapport af.
    Afbeelding : Voorbeeld van een Statusrapport voor de printer
    Afbeelding: Voorbeeld van een Statusrapport voor de printer
Oplossing twee: Vastgelopen papier uit de printer verwijderen
Mogelijk wordt de wagen geblokkeerd door vastgelopen papier. Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om eventueel vastgelopen papier uit de printer te verwijderen en een Statusrapport voor de printer af te drukken.
Stap 1: Los papier uit de uitvoerlade verwijderen
Als u vastgelopen papier via de uitvoerlade kunt bereiken, voert u de volgende stappen uit om het papier te verwijderen.
  1. Verwijder eventuele losse vellen papier uit de uitvoerlade.
  2. Druk het verlengstuk van de uitvoerlade in.
  3. Pak de uitvoerlade vast en trek de uitvoerlade naar u toe om deze te verwijderen.
  4. Trek de invoerlade naar de buitenste positie.
    Afbeelding : De invoerlade uittrekken
    Afbeelding: Trek de invoerlade naar buiten.
  5. Haal al het papier uit de invoerlade.
  6. Trek vastgelopen papier of gescheurde stukjes papier voorzichtig tussen de uitvoerrollen vandaan. Trek met beide handen aan het papier om te voorkomen dat hele vellen papier scheuren.
  7. Gebruik een zaklamp om de rollen grondig te controleren op afgescheurde stukjes papier die mogelijk in de uitvoerlade zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in de printer, kan het papier later weer vastlopen.
  8. U plaatst de uitvoerlade terug door deze weer op de invoerlade te zetten.
Als u het vastgelopen papier via de invoerlade kunt bereiken, voert u de volgende stappen uit om het papier te verwijderen.
  1. Druk op de aan-uitknop om de printer uit te schakelen.
  2. Neem de uitvoerlade aan de zijkanten vast en trek de uitvoerlade naar u toe om deze te verwijderen.
  3. Neem de hendel op de invoerlade vast en trek de invoerlade naar u toe om deze te openen.
    Afbeelding : Trek om de invoerlade te openen
    Afbeelding: Trek om de invoerlade te openen
  4. Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade die de fotolade belemmeren.
  5. Kantel de printer op zijn rechterzijde zodat u toegang hebt tot de onderkant.
  6. Controleer de ruimte waarin de invoerlade heeft gezeten. Pak vastgelopen papier in de ruimte met beide handen vast en trek het langzaam maar stevig naar u toe om het te verwijderen. Verwijder vastgelopen papier en afgescheurde stukjes papier voorzichtig uit het apparaat.
    Afbeelding : Kantel de printer op zijn rechterzijde en verwijder vervolgens alle vastgelopen papier
    Afbeelding: Kantel de printer op zijn rechterzijde en verwijder vervolgens alle vastgelopen papier
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk uit de ruimte. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, vergroot dat de kans dat er weer papier zal vastlopen, wat het printmechanisme kan beschadigen.
  7. Zet de printer weer in de normale positie.
  8. Verwijder met beide handen de stapel papier uit de invoerlade en schud het papier op een vlakke oppervlakte zodat de stapel aan alle kanten gelijk is.
  9. Plaats het papier in de invoerlade, schuif de papierbreedtegeleiders tegen het papier en schuif de invoerlade vervolgens naar binnen.
    Afbeelding : De invoerlade naar binnen schuiven
    Afbeelding: De invoerlade naar binnen schuiven
  10. Schuif de uitvoerlade weer terug op de invoerlade om de uitvoerlade te vervangen.
    • Als u een papierstoring hebt gevonden en verwijderd, druk op de aan/uit knop om de printer in te schakelen en ga dan naar de stap om een Printerstatusrapport af te drukken.
    • Ga verder met de volgende stap als u geen papierstoring hebt gevonden.
Stap 3: Vastgelopen papier verwijderen uit de papierbaan en het cartridgegebied
Volg deze stappen om vastgelopen papier uit de papierbaan en het cartridgegebied in de printer te verwijderen.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Open de toegangsklep voor inktcartridge.
    De wagen gaat naar het midden van de printer.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de toegangsklep voor inktcartridges.
      let op:
    Raak de kabel die op de wagen met printcartridges is aangesloten niet aan.
  3. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  4. Terwijl de printer nog is ingeschakeld, koppelt u het netsnoer los van de achterkant van de printer en haalt u de stekker vervolgens uit het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  5. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van de printer als de printer met een USB-kabel is aangesloten.
  6. Verwijder het vastgelopen papier voorzichtig uit de printer. Trek met beide handen aan het papier om te voorkomen dat hele vellen papier scheuren.
    Afbeelding : Vastgelopen papier dat de wagen blokkeert verwijderen
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier dat de wagen blokkeert.
  7. Gebruik een zaklamp om het wagengedeelte aan de voorkant van de printer te controleren en verwijder vastgelopen papier of voorwerpen die de wagen kunnen blokkeren.
  8. Zoek de klep van de papierbaan, pak de hendel vast en til deze omhoog om deze te verwijderen.
    Afbeelding : De klep van het papierpad verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de klep van het papierpad.
  9. Gebruik een zaklamp om het papierpad grondig te controleren op gescheurde stukjes papier die mogelijk in de printer zijn achtergebleven en verwijder het vastgelopen papier.
    Afbeelding : Vastgelopen papier uit het papierpad verwijderen
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier uit het papierpad.
  10. Plaats de klep van het papierpad terug tot deze op zijn plaats vastklikt.
  11. Sluit de toegangsklep voor inktcartridge.
    Als u er zeker van wilt zijn dat toegangsklep voor inktcartridge goed gesloten is, controleert u of het bericht Klep open is verdwenen en het startscherm wordt weergegeven op het bedieningspaneel van de printer.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    Afbeelding: Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
  12. Sluit het netsnoer opnieuw aan op de achterkant van de printer en steek de stekker in het stopcontact.
  13. Sluit de USB- of ethernet-kabel opnieuw aan, tenzij uw printer is verbonden met een draadloos netwerk.
  14. Zet de printer aan.
    Mogelijk heeft de printer een opwarmperiode nodig en beweegt de wagen. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Terwijl de printer nog is ingeschakeld, koppelt u het netsnoer los van de achterkant van de printer en haalt u de stekker vervolgens uit het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt om risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  4. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van de printer als de printer met een USB-kabel is aangesloten.
  5. Kantel de printer op zijn rechterzijde zodat u toegang hebt tot de onderkant. Zorg ervoor dat u de printer stevig met één hand vasthoudt om te voorkomen dat de printer omkantelt.
    Afbeelding : De printer op de rechterzijde draaien
    Afbeelding: De printer op de rechterzijde draaien
  6. Gebruik een zaklamp om het oppervlak onder en rond de printer te controleren op het volgende:
    • Vastgelopen stukjes papier in de invoerlade
    • Kleine, vaste objecten, zoals kabels, pennen, potloden en boeken
    • Zacht of oneffen oppervlakken, zoals onderleggers of tapijtachtig materiaal
  7. Verwijder mogelijke obstructies die zijn achtergebleven.
  8. Schuif de invoerlade naar binnen en draai de printer rechtop.
  9. Sluit het netsnoer opnieuw aan op de achterkant van de printer en steek de stekker in het stopcontact.
  10. Sluit de USB- of ethernet-kabel opnieuw aan, tenzij uw printer is verbonden met een draadloos netwerk.
  11. Zet de printer aan.
    Mogelijk heeft de printer een opwarmperiode nodig en beweegt de wagen. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
Oplossing drie: De cartridges verwijderen en terugplaatsen
Indien de cartridges onjuist zijn geplaatst of geïnstalleerd, kan de printer een foutbericht geven voor een vastgelopen wagen. Als u wilt controleren of de cartridges correct zijn geplaatst, volgt u deze stappen om de cartridges te verwijderen en terug te plaatsen en vervolgens een Statusrapport voor de printer af te drukken.
Stap 1: De cartridges verwijderen en terugplaatsen
Voer de volgende stappen uit om de cartridges te verwijderen en vervolgens weer terug te plaatsen.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges openen
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges openen.
      let op:
    Raak de kabel die op de wagen met printcartridges is aangesloten niet aan.
  3. Druk de inktcartridge lichtjes omlaag om deze te ontgrendelen.
    Afbeelding : Voorbeeld van het ontgrendelen van de inktcartridge
    Afbeelding: Voorbeeld van het ontgrendelen van de inktcartridge.
  4. Trek de inktcartridge naar u toe om te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
  5. Plaats de inktcartridge opnieuw en duw de inktcartridge voorzichtig omhoog totdat deze op zijn plaats vastklikt.
    • Plaats de driekleurencartridge opnieuw in de rechterhouder.
    • Plaats de zwarte cartridge opnieuw in de linkerhouder.
    Afbeelding : Voorbeeld van het plaatsen van een inktcartridge
    Afbeelding: Voorbeeld van het plaatsen van een inktcartridge.
  6. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    Mogelijk heeft de printer een opwarmperiode nodig en beweegt de wagen. Wacht totdat het product klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
Stap 2: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak het pictogram Instellingen () aan.
  3. Veeg omhoog over het scherm en raak Rapporten aan.
  4. Raak Statusrapport voor de printer aan. De printer drukt het rapport af.
Oplossing vier: De stekker van de printer rechtstreeks in een stopcontact steken
Volg deze stappen om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten, zodat u zeker weet dat de stroombron goed functioneert en druk vervolgens een Printerstatusrapport af.
Stap 1: De stekker van de printer rechtstreeks in een stopcontact steken
De printer krijgt mogelijk niet voldoende stroom voor een goede werking van de wagen met cartridges.
  1. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
  2. Koppel het netsnoer los van een stekkerblok of piekbeveiliger.
  3. Sluit het netsnoer van het product rechtstreeks op een stopcontact aan.
  4. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  5. Zet de printer aan.
Stap 2: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Probeer een statusrapport voor de printer af te drukken om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak het pictogram Instellingen () aan.
  3. Veeg omhoog over het scherm en raak Rapporten aan.
  4. Raak Statusrapport voor de printer aan. De printer drukt het rapport af.
Oplossing vijf: De printer resetten
Soms blijft een papierstoring optreden, ook al is er geen papier vastgelopen (onterechte papierstoring). Voer deze stappen uit om de printer te resetten, waardoor een onterechte papierstoringsfout mogelijk wordt verholpen. Probeer vervolgens een statusrapport voor de printer af te drukken.
Stap 1: De printer resetten
Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
      opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Het is mogelijk dat de printerlampjes knipperen en de wagen beweegt.
  9. Wacht tot het opwarmingsproces is voltooid en de printer stil is voordat u verder gaat.
Stap 2: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een statusrapport voor de printer af om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak het pictogram Instellingen () aan.
  3. Veeg omhoog over het scherm en raak Rapporten aan.
  4. Raak Statusrapport voor de printer aan. De printer drukt het rapport af.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.