HP printers - Een alternatieve printerdriver installeren in Windows 8 voor een USB-kabelaansluiting

Dit document is van toepassing op HP printers en computers met Windows 8.
Als u problemen hebt met het vinden van een Windows 8-driver voor uw printer en u wilt afdrukken, is er mogelijk een printerdriveroplossing opgenomen in het besturingssysteem Windows 8. U hoeft geen extra software te downloaden. De printerdriver voor HP Deskjet 5550 of HP Deskjet 990c werkt als een alternatieve driver die compatibel is met veel verschillende soorten HP printers. Wanneer u de alternatieve printerdriver hebt geïnstalleerd en geconfigureerd, kan uw printer basisfuncties voor afdrukken uitvoeren.
Stap 1: Zoek en installeer de juiste alternatieve driver op uw computer.
Installeer een standaardprinterdriver via internet met behulp van Microsoft Windows Update.
  1. Zorg ervoor dat de USB-kabel niet op de printer is aangesloten. Koppel de USB-kabel los indien deze is aangesloten op de printer.
  2. Zorg ervoor dat de computer verbinding heeft met internet.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop () linksonder in het scherm. Klik op Zoeken en typ Apparaten en printers.
  4. Klik op Apparaten en printers.
  5. Klik op Een printer toevoegen. Het venster Printer toevoegen wordt geopend.
  6. Klik op Mijn printer staat niet in de lijst.
  7. Selecteer Een lokale printer of netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen en klik vervolgens op Volgende.
  8. Selecteer Een bestaande poort gebruiken, klik op de vervolgkeuzelijst Een bestaande poort gebruiken en selecteer vervolgens LPT1. (Printerpoort). Klik op Volgende.
  9. Klik op de knop Windows Update om de HP Deskjet 5550 printerdriver te zien. Dit kan enkele minuten duren.
  10. Onder Fabrikant in het dialoogvenster Installeer het stuurprogramma voor de printer selecteert u HP.
  11. Onder Printers selecteert u HP Deskjet 5550 als de alternatieve driver voor uw printer. Klik vervolgens op Volgende.
  12. In het tekstvak Printernaam wordt de naam van de printer weergegeven. Klik op Volgende. De printerdriver start het installatieproces. Wanneer de installatie is voltooid, verschijnt er een melding op de computer dat de printer is toegevoegd.
  13. Klik op het vakje Als standaardprinter instellen en klik op Voltooien.
  14. Sluit de USB-kabel aan op de printer en dan op de computer. Het venster Het stuurprogramma voor het apparaat is niet geïnstalleerd verschijnt.
  15. Klik op Sluiten om het venster te sluiten.
Stap 2: Configureer de driver
Configureer de geïnstalleerde driver door de poort te wijzigen van een parallelle naar een DOT4-poort.
  1. Klik in het venster Apparaten en printers met de rechtermuisknop op de naam van de printer en klik vervolgens op Eigenschappen van printer.
    Het venster Eigenschappen van printer verschijnt.
  2. Klik op het tabblad Poorten.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu en wijzig vervolgens de poort van LPT1 naar USB of DOT4. Als er meer dan één USB/DOT4-poort beschikbaar is, selecteer dan de USB/DOT4-poort met het hoogste poortnummer.
      opmerking:
    U kunt de volledige poortnaam bekijken door de rij met poorten in het dialoogvenster Eigenschappen te verbreden door de cursor op de verticale lijn tussen Poort en Beschrijving te plaatsen en te klikken en de muisknop ingedrukt te houden. Verplaats de muis naar rechts totdat de poortnaam zichtbaar wordt.
  4. Klik op OK.
Stap 3: Een testpagina afdrukken
Controleer of de standaardprinterdriver werkt door een testpagina af te drukken.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop () linksonder in het scherm. Klik op Zoeken en typ Apparaten en printers.
  2. Klik op Apparaten en printers.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de onlangs toegevoegde printerdriver HP Deskjet 5550 en klik vervolgens op Eigenschappen van printer.
  4. Op het tabblad Algemeen klikt u op Testpagina afdrukken.
    • Als de pagina wordt afgedrukt, kunt u de standaardprinterdriver gebruiken om af te drukken. Andere functies, zoals scannen en geavanceerde opties voor afdrukken, worden mogelijk niet ondersteund.
    • Als de pagina niet wordt afgedrukt, is het mogelijk dat uw printer niet compatibel is met de standaard systeemdriver van Windows 8. U kunt deze stappen herhalen om de andere driver HP Deskjet 990c te proberen of u kunt de printer vervangen met een printer die compatibel is met Windows 8.