HP printers - Afdrukken vanuit een Chromebook

Dit document is van toepassing op Chromebooks en HP printers.
Stel een HP printer in met een Chromebook voor een bekabelde of draadloze verbinding.

Stap 1: De printer toevoegen aan de Chromebook

Sluit de printer draadloos of via een USB-kabel aan op uw Chromebook om de installatie te voltooien. Er zijn geen drivers of apps zijn vereist om uw printer te installeren.
  1. Werk de Chromebook bij naar de meest recente versie van Chrome OS.
  2. Controleer of de printer is ingeschakeld, inktcartridges zijn geïnstalleerd en er gewoon papier in de hoofdlade is geplaatst.
  3. Sluit de USB-kabel van de printer aan op de Chromebook of plaats de printer dichtbij de Chromebook en binnen het bereik van de Wi-Fi-router om draadloos te printen en doe dan het volgende om de printer te verbinden met het Wi-Fi-netwerk.
    • Printers met een bedieningspaneel met touchscreen: Selecteer op de printer het menu Setup, Netwerk of de knop voor draadloze communicatie, selecteer Wizard Draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om de printer met uw netwerk te verbinden.
      opmerking:
      Als u uw netwerknaam (SSID) en wachtwoord nodig hebt, gaat u naar Uw wachtwoord voor het draadloze netwerk vinden.
    • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt. Voor Tango-printers houdt u de knop Draadloos en de Aan-uitknop aan de achterkant van de printer gedurende vijf seconden ingedrukt. Druk binnen twee uur op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie of de blauwe balk op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.
  4. Klik op de Chromebook op de klok in de rechterbenedenhoek en klik vervolgens op het pictogram Instellingen.
  5. Blader naar de onderkant van het scherm en klik op Geavanceerd.
  6. Blader naar het gedeelte Afdrukken, klik op Printers en vervolgens op Printer toevoegen.
    • Als u printer wordt weergegeven, klikt u hierop en vervolgens op Toevoegen.
    • Als uw printer niet wordt weergegeven, klikt u op Handmatig toevoegen en volgt de instructies voor het toevoegen van de printer. Ga naar Chromebook Help - Je printer instellen voor meer informatie.
    Een printer toevoegen in Chrome OS

Stap 2: Printen vanaf de Chromebook

Via de Chrome-browser en ondersteunde apps kunt u foto's, documenten, webpagina's en e-mails printen.
  1. Open het item dat u wilt printen.
  2. Klik op instellingenpictogram van de Chrome-browser en selecteer vervolgens Afdrukken.
    Afdrukmenu in de Chrome-instellingen
  3. Klik naast Bestemming op Wijzigen en selecteer vervolgens uw printer.
    De printer selecteren als afdrukbestemming
  4. Wijzig de afdrukinstellingen en klik vervolgens op Afdrukken.

Extra opties voor installeren en instellen

Gebruik deze extra opties om vanaf een Chromebook naar een HP printer te printen.