• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - HP ePrint instellen en gebruiken

Dit document is van toepassing op HP web-compatibele printer die HP ePrint ondersteunen.
HP ePrint is een beveiligde cloud-gebaseerde service waarmee u overal waar u toegang hebt tot internet kunt afdrukken. E-mail simpelweg het document of de foto die u wilt afdrukken rechtstreeks naar de printer.
Stap 1: Setup-vereisten van HP ePrint controleren
Controleer voordat u uw printer gaat gebruiken voor HP ePrint of deze voldoet aan de volgende vereisten. Als de printer niet aan de vereisten voldoet, kan de printer HP ePrint niet gebruiken.
  opmerking:
Als u de printer met een USB-kabel aansluit, werkt HP ePrint niet.
  1. Controleer of uw printer HP ePrint ondersteunt.
    Zoek op het bedieningspaneel van de printer naar een HP ePrint-logo, -knop of -pictogram.
    Voorbeelden van het HP ePrint-logo
    Afbeelding: HP ePrint-logo.
    Afbeelding: HP ePrint-logo.
    Als het bedieningspaneel van uw printer geen knop of pictogram heeft, gaat u afhankelijk van uw printermodel naar het menu Instellingen Webservices, Netwerkinstallatie of Draadloze instellingen en zoekt u het menuonderdeel Webservices.
    Als u niet zeker weet of uw printer wordt ondersteund, gaat u naar Mobiele afdrukoplossingen die compatibel zijn met HP printers.
  2. Controleer of uw computer is verbonden met een bekabeld (ethernet) of draadloos netwerk en of de internetverbinding actief is.
  3. Controleer of de computer verbinding heeft met internet.
    • Als de printer is aangesloten met een bekabelde (Ethernet) verbinding, controleer dan de kabel en de lampjes op de Ethernet-poort van de printer. Als de kabel is aangesloten, moet het groene verbindingslampje ononderbroken branden en moet het oranje activiteitslampje knipperen.
    • Als uw printer is aangesloten met een draadloze verbinding, controleert u of de voorziening voor draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer.
      Sommige printers hebben een pictogram voor draadloze verbinding en een blauw lampje aan de voorkant van de printer. Controleer of dit lampje brandt en niet knippert.
Stap 2: Webservices inschakelen
Door Webservices in te schakelen vanaf het bedieningspaneel van de printer of de geïntegreerde webserver (EWS) kan uw printer via internet veilig communiceren met online afdrukservices, zoals HP ePrint. Lees het gedeelte dat overeenkomt met het bedieningspaneel van uw type printer voor stappen om Webservices in te schakelen.
  opmerking:
Webservices moet zijn ingeschakeld en periodieke firmware-updates zijn vereist om HP ePrint te kunnen gebruiken.
Stap 3: Het e-mailadres van de printer verkrijgen
Wanneer u Webservices hebt ingeschakeld, wacht u totdat de printer de pagina Optimaal gebruikmaken van uw printer of Belangrijke printerinstallatie-instructies heeft afgedrukt. De informatiepagina bevat informatie over Webservices en bevat het e-mailadres van uw printer of de printerclaimcode.
Soms duurt het even voordat de informatiepagina wordt afgedrukt. Als u Webservices hebt ingeschakeld maar de pagina wordt niet afgedrukt, wacht dan 5 tot 10 minuten. Als de pagina nog steeds niet wordt afdrukt, schakelt u Webservices uit en weer in om een nieuwe informatiepagina te verkrijgen.
Noteer het e-mailadres van de printer op de informatiepagina en ga verder met de volgende stap.
Afbeelding : Voorbeeld van de printerclaimcode op de informatiepagina
Afbeelding: Voorbeeld van de printerclaimcode op de informatiepagina.
Als een e-mailadres van de printer niet wordt weergegeven op de informatiepagina, is het e-mailadres van de printer de printerclaimcode naast @hpeprint.com. Bijvoorbeeld, 87ajush35evfl@hpeprint.com.
Stap 4: Afdrukken met HP ePrint
De HP ePrint-service beheert afdruktaken door documenten en foto's veilig naar de printer te sturen via e-mail. Zolang u beschikt over een actieve internetverbinding en een e-mailaccount, kunt u afdruktaken verzenden vanaf uw computer, laptop, tablet of smartphone.
Zorg ervoor dat u rekening houdt met de volgende HP ePrint e-mailvereisten voordat u afdrukt:
  • Typ het e-mailadres van de printer in het veld Aan: .
    Als er meer e-mailadressen in hetzelfde veld staan als het e-mailadres van de printer, annuleert de HP ePrint-server de afdruktaak. Voor extra ontvangers, typt u het e-mailadres in het veld Cc: .
  • Typ een onderwerp in de onderwerpregel. Een lege onderwerpregel in de e-mail kan ertoe leiden dat de HP ePrint-server de afdruktaak annuleert.
    E-mailonderwerpregels worden niet afgedrukt.
  • De totale grootte van de e-mail moet 10 MB of minder zijn, inclusief bijlagen.
  • Niet meer dan 10 bijlagen per afdruktaak via e-mail.
  • De volgende documentbestandstypen worden ondersteund: tekst (.txt), PDF, HTML, Microsoft Word (.doc en .docx), Microsoft PowerPoint (.ppt en .pptx) en Microsoft Excel (.xls en .xlsx).
  • De volgende fotobestandstypen worden ondersteund: .bmp, .gif, .jpg, .png en .tiff.
  • Foto's moeten een horizontale en verticale resolutie van 100 pixels of hoger hebben.
  • Digitaal ondertekende, gecodeerde of met een wachtwoord beveiligde documenten worden niet ondersteund door HP ePrint.
  • OpenOffice-bestanden worden niet ondersteund door HP ePrint.
  • Dubbelzijdig afdrukken (afdrukken op beide zijden van de pagina) wordt niet ondersteund door HP ePrint.
  • U kunt e-mailbijlagen niet afdrukken zonder ook de e-mail af te drukken.
  • Tijdstempels van de HP ePrint server geven niet nauwkeurig aan wanneer de afdruktaak werd aangemaakt of afgedrukt.
Veelgestelde vragen
Bekijk de volgende lijst met veelgestelde vragen over het instellen en het gebruik van de HP ePrint-services.