• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - Een HP Connected-account instellen

Dit document is bedoeld voor HP printers die online afdrukservices ondersteunen op HP Connected.
HP Connected ondersteunt online afdrukservices, waaronder afdrukken met HP ePrint-cloud, leveringsservices van HP Instant Ink en HP printer-apps. Als u wilt weten of uw land/regio HP Connected ondersteunt, gaat u naar HP Connected en klikt u op het land/de regio en de taal. Zoek uw land/regio en taal in het vervolgkeuzemenu.
Gebruik dit document als u wilt weten hoe u een printer toevoegt op HP Connected en bekijk de Veelgestelde vragen (FAQ's) over het gebruik van online afdrukservices.
Als u zich tijdens de eerste printerinstallatie hebt geregistreerd bij HP Connected, is uw printer mogelijk al ingesteld op de website. Ga naar HP Connected, meld u aan bij uw account en klik op het tabblad Mijn printers.
Stap 1: Setup-vereisten van HP Connected controleren
Voordat u uw printer instelt op HP Connected, controleert u of de printer online afdrukservices ondersteunt en of de printer is verbonden met een netwerk met een actieve internetverbinding.
  opmerking:
Als uw printer niet voldoet aan alle volgende vereisten, kunt u HP Connected en online afdrukservices niet gebruiken.
  • Controleer als volgt of uw land/regio wordt ondersteund: Ga naar HP Connected en klik op het land/de regio en taal. Zoek uw land/regio en taal in het vervolgkeuzemenu.
    Als u uw land/regio niet kunt vinden in de lijst, wordt HP Connected niet ondersteund in uw land/regio.
  • Controleer of uw HP printer HP ePrint ondersteunt: Zoek op het bedieningspaneel van de printer naar een HP ePrint-logo, -knop of -pictogram.
    Voorbeelden van het HP ePrint-logo
    HP ePrint-logo.
    HP ePrint-logo.
    Als het bedieningspaneel van uw printer geen knop of pictogram voor HP ePrint heeft, of als u niet zeker weet of uw printer wordt ondersteund, gaat u naar Mobiele afdrukoplossingen die compatibel zijn met HP Printers om na te gaan of uw printer HP ePrint ondersteunt.
  • Controleer als volgt of uw computer is aangesloten: Controleer of de computer is verbonden met een bekabeld (Ethernet) of draadloos netwerk en of de internetverbinding actief is.
  • Controleer als volgt of uw printer is verbonden: Controleer of uw printer is verbonden met een bekabeld (Ethernet) of draadloos netwerk en of de internetverbinding actief is.
      opmerking:
    Als u de printer aansluit op de computer met een USB-kabel, werken online afdrukservices niet.
    • Als de printer is aangesloten met een bekabelde (Ethernet) verbinding, controleer dan de kabel en de lampjes op de Ethernet-poort van de printer. Als de kabel is aangesloten, moet het groene verbindingslampje ononderbroken branden en moet het oranje activiteitslampje knipperen.
    • Als uw printer is aangesloten met een draadloze verbinding, controleert u of de voorziening voor draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer.
      Sommige printers hebben een pictogram voor draadloze verbinding en een blauw lampje aan de voorkant van de printer. Als de printer een blauw lampje heeft, en het lampje brandt en knippert niet, is uw printer aangesloten op een draadloos netwerk.
Stap 2: Webservices inschakelen
Door Webservices in te schakelen kan uw printer veilig communiceren via internet met online afdrukservices zoals HP ePrint en HP Instant Ink, waar beschikbaar. Lees het gedeelte dat overeenkomt met het bedieningspaneel van uw type printer voor stappen om Webservices in te schakelen.
  opmerking:
Webservices moet zijn ingeschakeld en periodieke firmware-updates zijn vereist om online afdrukservices te kunnen gebruiken.
Stap 3: De claimcode van de printer verkrijgen
Wanneer u Webservices hebt ingeschakeld, wacht u totdat de printer de pagina Optimaal gebruikmaken van uw printer of Belangrijke printerinstallatie-instructies heeft afgedrukt. Soms duurt het even voordat de informatiepagina wordt afgedrukt. Als de pagina niet binnen 5 tot 10 minuten wordt afgedrukt, schakelt u Webservices uit en weer in om een nieuwe informatiepagina te verkrijgen. De informatiepagina bevat informatie over Webservices en bevat de printerclaimcode die nodig is om uw printer toe te voegen in HP Connected.
  opmerking:
De printerclaimcode is 24 uur geldig. Als de code verloopt, herhaalt u deze stappen om een nieuwe code te verkrijgen.
Zoek de printerclaimcode op de pagina en ga verder met de volgende stap.
  • Als de informatiepagina een reeks van cijfers en letters vermeldt, zoals abc234vbn3434, dan is dat de printerclaimcode.
  • Als het informatieblad een e-mailadres vermeldt, zoals abc234vbn3434@hpeprint.com, is de printerclaimcode de getallen en de letters die voor @hpeprint.com staan. abc234vbn3434 is in dit voorbeeld dan de printerclaimcode.
  • Als de informatiepagina uw huidige HP ePrint e-mailadres weergeeft, zoals myeprint@hpeprint.com, is uw HP Connected-account al ingesteld en gekoppeld aan uw printer. Ga naar de stap voor het Instellen van online afdrukservices.
Afbeelding : Voorbeeld van de printerclaimcode op de informatiepagina
Voorbeeld van de printerclaimcode op de informatiepagina.
Stap 4: De claimcode gebruiken om uw printer toe te voegen op HP Connected
Registreer u of meld u aan bij uw HP Connected-account en voeg uw printer toe met behulp van de printerclaimcode.
  1. Ga naar HP Connected, klik op Registreren als u een nieuw account wilt maken, of op Aanmelden voor bestaande accounts.
    Afbeelding : Registreren of aanmelden bij HP Connected
    Registreer u of meld u aan bij HP Connected.
  2. Klik op het tabblad Mijn Printers op de knop Een printer toevoegen.
  3. Voer de printerclaimcode in die u op de informatiepagina hebt gevonden, klik op Toevoegen en op OK.
      let op:
    Zorg ervoor dat u de printerclaimcode precies zo invoert als wordt weergegeven, anders ontvangt u mogelijk een bericht 'Ongeldige code'.
    Afbeelding : De printerclaimcode typen en op Toevoegen klikken
    De printerclaimcode typen en op Toevoegen klikken.
  4. Wanneer u wordt gevraagd, typt u een aangepast e-mailadres voor uw printer en een dat u gemakkelijker kunt onthouden en klikt u op Opslaan.
    Afbeelding : Een aangepast e-mailadres voor uw printer typen
    Een aangepast e-mailadres voor uw printer typen
  5. Als u een nieuw HP Connected-account hebt gemaakt, controleer dan uw account.
    De HP Connected-server stuurt een e-mail naar het e-mailaccount dat u tijdens het registratieproces hebt gebruikt. Open de e-mail en volg de instructies op het scherm om de accountverificatie te voltooien.
    Als u binnen enkele minuten geen verificatiebericht hebt ontvangen, controleer dan uw map met ongewenste e-mail.
Stap 5: Online afdrukservices instellen
Nadat u een printer hebt toegevoegd aan HP Connected, kunt u HP ePrint, HP Printer-apps en HP Instant Ink-services instellen en gebruiken (afhankelijk van het printermodel en land/regio). Selecteer hieronder een van de services voor informatie over het instellen ervan op uw printer.
Veelgestelde vragen (FAQ's)
Bekijk de volgende lijst met veelgestelde vragen over online afdrukservices, het verkrijgen van een printerclaimcode en het beheren van een printer op HP Connected.