• Feedback

Terugplaatsen van de inktcartridges voor Deskjet 6940 en 6980 printerseries

Dit document is van toepassing op de HP Deskjet 6940, 6943, 6980, 6983 en 6988 printers
Volg de onderstaande stappen om de printcartridges te verwijderen, te vervangen of te onderhouden.

Printcartridges verwijderen en installeren

Stap 1: De printer openen

waarschuwing:
Als de HP Deskjet printer is uitgeschakeld wanneer de toegangsklep voor de cartridges wordt opgetild voor toegang tot de cartridges, ontgrendelt de printer de cartridges niet en kunnen ze niet worden vervangen. Er kunnen beschadigingen aan de HP Deskjet printer optreden als de cartridges niet goed aan de rechterzijde zijn geplaatst wanneer u ze wilt verwijderen. Duw voorzichtig met uw vinger tegen de balk als deze de cartridges blokkeert en druk op de aan/uit-knop.
  1. Zet de printer aan. Druk op de aan/uit-knop als deze niet brandt.
  2. Open de klep van de printer en wacht totdat de cartridgewagen naar de rechterzijde van de printer beweegt, inactief wordt en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De klep openen

Animatiefilmpje voor vervangen van cartridge

Klik op de knop afspelen () om een animatiefilmpje over het vervangen van inktcartridges te bekijken, of ga verder naar de onderstaande secties voor gedetailleerde instructies.

Stap 2 - Oude inktcartridges verwijderen

1. Druk zachtjes op de vergrendeling.
  2. Trek de onderkant van de vergrendeling naar u toe om de vergrendeling los te koppelen.
  3. Schuif de cartridge naar buiten.
    Afbeelding : Open de cartridgeklep
    Afbeelding : Schuif de cartridge naar buiten

Stap 3 - Gebruik een cartridgebeschermer

Wanneer u een inktcartridge tijdelijk uit de printer haalt (bijvoorbeeld voor het verwijderen van de zwarte inktcartridge om de fotocartridge te installeren), plaatst u deze in een inktcartridgebeschermer. Inktcartridgebeschermers worden bij fotocartridges geleverd.
Afbeelding : Plaats een cartridge in een inktcartridgebeschermer
Afbeelding : Druk de vergrendeling omlaag om de cartridge te verwijderen

Stap 4 - Controleer of de nieuwe cartridges compatibel zijn

Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.

Stap 5 - Installeer de nieuwe inktcartridges

1. Als u een nieuwe inktcartridge installeert, verwijder dan de beschermende tape.
      let op:
    Probeer de koperen elektrische strook niet te verwijderen!
    Afbeelding : De beschermende tape verwijderen
      let op:
    Nadat de tape is verwijderd, dient u de koperen contactpunten en de inktsproeiers niet aan te raken.
      Afbeelding : Contactpunten en inktsproeiers
    1. Contactpunten
    2. Inktsproeiers
  2. Houd de inktcartridge zodaning vast dat de inktsproeiers naar beneden en de contactpunten naar de printer wijzen; schuif de cartridge nu in de wagen.
    • Inktcartridges met een driehoek passen in de linkersleuf van de wagen.
    • Inktcartridges met een vierkant of vijfhoek passen in de rechtersleuf van de wagen.
    Afbeelding : Plaats elke inktcartridge in de correcte sleuf
  3. Duw de vergrendeling van de inktcartridge omlaag totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Plaats de inktcartridge terug
    Afbeelding : Sluit de vergrendeling
  4. Sluit de printerkap.

Onderhoud van printcartridges

Nadat u de printcartridges uit de printer hebt gehaald, is het noodzakelijk basisrichtlijnen voor onderhoud te volgen om te voorkomen dat ze uitdrogen. De volgende tips helpen u bij het onderhoud van HP printcartridges en zorgen voor een consistente afdrukkwaliteit:
  • Plaats de plastic tape die op de inktsproeiers zat, niet terug om te voorkomen dat de inktsproeiers worden beschadigd.
  • Bewaar de printcartridges in een beschermende houder of een luchtdichte plastic verpakking. Als u de printcartridge in een luchtdichte plastic verpakking bewaart, moeten de inktsproeiers met de koppen naar beneden worden bewaard zonder dat deze met de verpakking in contact komen. Gebruik geen plastic zakjes: dit kan de printcartridges beschadigen.
  • Plaats een vochtig stukje papier in de luchtdichte verpakking om te voorkomen dat de patronen uitdrogen.
  • Een foto-printcartridge wordt geleverd met een beschermende cartridgehouder.
    • U kunt een printcartridge in de beschermende houder plaatsen door de cartridge schuin in de houder te schuiven en deze vervolgens op zijn plaats te klikken.
    • Druk de beschermer omlaag en naar achteren om de printcartridge los te maken. Haal de printcartridge uit de beschermer.
  • Laat de printcartridge niet vallen om mogelijke beschadiging te voorkomen.