• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP 7 Tablets - problemen oplossen met de accu en het opladen van de accu (Android 4.1/Jelly Bean)

Dit document is van toepassing op HP 7 tablets met het besturingssysteem Android 4.1/Jelly Bean.
Kies uit de symptomen in dit document voor het oplossen van problemen met uw HP 7 tablet met de accu of het opladen hiervan.

Het systeem start niet op.

Als de tablet niet wordt ingeschakeld en het oplaadsymbool niet wordt weergegeven wanneer deze is aangesloten op de netadapter, volg dan de stappen in dit gedeelte om volledig op te laden en de tablet opnieuw op te starten via het systeemherstelmenu.
  1. Sluit de tablet aan op de netadapter en laad de tablet op gedurende 12 uur.
  2. Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop volume omhoog (+).
  3. Wanneer een HP logo op het scherm verschijnt, laat u de knoppen los.
  4. Na enkele seconden wordt het opstartmenu DROIDBOOT PROVISION OS weergegeven. Druk herhaaldelijk op de knop volume omlaag (-) om HERSTEL te markeren en druk dan op de aan/uit-knop om te selecteren.
    Afbeelding : Opstartmenu met HERSTEL gemarkeerd
    Opstartmenu met HERSTEL gemarkeerd
  5. Het Android-systeemherstelmenu verschijnt. Markeer systeem nu opnieuw opstarten en druk vervolgens op de aan/uit-knop om te selecteren.
    Afbeelding : systeem nu opnieuw opstarten
    Android-systeemherstelmenu met 'systeem nu opnieuw opstarten' gemarkeerd
    De tablet start normaal op.

Tablet schakelt onverwacht in tijdens het opladen

De uitgeschakelde tablet wordt ingeschakeld wanneer u de oplaadkabel aansluit en gebruikt USB- of netstroom. Als u de tablet uitschakelt als deze nog steeds is aangesloten, wordt de tablet onmiddellijk opnieuw ingeschakeld.
De tabletaccu gaat verder met opladen als de tablet is ingeschakeld en aangesloten. Wanneer het scherm wordt ingeschakeld, toont het accupictogram in de statusbalk een bliksemschichtaccupictogram om het opladen aan te geven. Het vergrendelscherm toont het bericht Opladen met het resterende percentage van de batterij.
Afbeelding : Oplaadindicator vergrendelscherm
Oplaadindicator vergrendelscherm
De tablet moet ingeschakeld blijven tijdens het opladen, maar het LCD-scherm kan worden uitgeschakeld. Druk met het scherm aan kort op de aan/uit-knop om het scherm uit te schakelen en te vergrendelen.

Tablet laadt niet op als deze is uitgeschakeld

Als u tijdens het opladen de aan/uit-knop ingedrukt houdt gedurende meer dan 8 seconden, dan wordt de tablet uitgeschakeld en zal deze uitgeschakeld blijven. De tablet wordt niet opgeladen wanneer deze is uitgeschakeld. Laat de tablet ingeschakeld tijdens het opladen.