• Informatie

HP printers - Printer niet gevonden tijdens de driverinstallatie (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers en Windows-computers.
Als uw printer niet wordt ontdekt tijdens het installeren van de HP printersoftware, wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:
  • Printer niet gevonden
  • Kan de printer niet vinden
  • Geen apparaten gevonden
  • Uw printer kan niet worden gevonden in uw draadloze netwerk
Volg deze stappen om uw printer te verbinden en eventuele verbindingsproblemen op te lossen.

Stap 1: HP Print and Scan Doctor uitvoeren

Download HP Print and Scan Doctor en voer dit uit om printerhardware- en verbindingsproblemen automatisch vast te stellen en op te lossen.
Als uw printer niet wordt gevonden tijdens de stap Kies uw product, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld voor stappen om de printer te verbinden.
Probeer te printen. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: De HP driver en software verwijderen en opnieuw installeren

Sommige HP softwareonderdelen zijn mogelijk verkeerd geïnstalleerd, ook als de printerinstallatie is mislukt. U kunt de software verwijderen en opnieuw installeren om mogelijke problemen te verhelpen.
  1. Koppel de USB-kabel indien nodig los van de printer.
  2. Zoek in Windows naar Configuratiescherm en open dit.
  3. Klik onder Programma's of Programma's en onderdelen op Programma's verwijderen om de lijst met geïnstalleerde programma's te openen.
  4. Klik op de naam van de HP printer om het bevestigingsvenster voor verwijderen te openen en klik vervolgens op Ja om de software te verwijderen.
  5. Controleer of de printer is ingeschakeld, de cartridges zijn geïnstalleerd en er gewoon papier in de hoofdlade is geplaatst.
  6. Ga naar 123.hp.com. Deze stapsgewijze service zoekt automatisch de juiste printerdriver of app voor de versie van het besturingssysteem van uw computer.
  7. Volg de instructies om de driver of app te downloaden en installeren. Tijdens de installatie selecteert u HP Smart of de volledige softwareoptie om het meeste uit uw HP printer te halen en daarna volgt u de stappen voor het instellen van de printerverbinding.
Probeer te printen. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: Problemen met de printerverbinding oplossen