hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie

  Los het updateprobleem van Windows 10 op een HP computer of printer op. Klik hier

  Informatie
  Maak vandaag nog een HP-account aan!

  Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Leer meer

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Kleurbeheer van printerdrivers (PostScript PS)

Deze mogelijkheid is beschikbaar als er afgedrukt wordt met de PostScript-driver.

HP Professional PANTONE Emulation

Als u een PANTONE-kleur gebruikt in een afbeelding, verstuurt uw toepassing meestal een CMYK- of RGB-benadering van die kleur. De toepassing houdt echter geen rekening met de printer of het papier. Het produceert slechts een standaardbenadering van de PANTONE-kleur, die er anders uit zal zien op verschillende printers en op verschillende papieren.
HP Professional PANTONE-emulatie kan dit beter doen door rekening te houden met de karakteristieken van de printer en het papiertype. De resultaten komen zo dicht bij de originele PANTONE-kleuren als mogelijk op een opgegeven printer met een opgegeven papiertype. Deze technologie is gemaakt om emulaties te produceren die lijken op die handmatig geïnstalleerd worden door prepress-professionals.
Om HP Professional PANTONE-emulatie te gebruiken hoeft u het alleen maar aan te zetten. In feite staat het standaard aan.
 • In het dialoogvenster van de Windows PostScript-driver: ga naar het tabblad Color en selecteer HP Professional PANTONE-emulatie.
 • In het PostScript-afdrukdialoogvenster in Mac OS X: ga naar het paneel Color Options en selecteer HP Professional PANTONE-emulatie.

Kleuremulatie

De printer kan het kleurgedrag van andere apparaten emuleren: RGB-apparaten zoals monitors, en CMYK-apparaten zoals persen en printers.
U kunt de kleuremulatiemodus op de volgende manieren instellen:
 • In het dialoogvenster van de Windows PostScript-driver: selecteer het tabblad Color en Printer Managed Colors.
 • In het afdrukdialoogvenster in Mac OS X: selecteer het paneel Color Options en selecteer dan Printer Emulation uit de kleurbeheerlijst.
Voor een goede emulatie heeft de printer een specificatie nodig van de kleuren die deze apparaten kunnen reproduceren. Deze informatie wordt standaard ingesloten in ICC-profielen. Als deel van de oplossing bieden we een overzicht van de meest voorkomende standaarden voor de verschillende apparaten.
U kunt uit de volgende opties kiezen:

CMYK-kleuremulatie

Bij een traditionele workflow wordt kleur in de CMYK-ruimte gedefinieerd. Voor de beste resultaten moeten de kleuren aan de printer worden aangepast omdat andere printers verschillende kleuren produceren met dezelfde CMYK-gegevens. Als het afbeeldingsbestand dat u afdrukt niet specifiek gemaakt is voor uw printer moet deze wat aangepast worden, wat gedaan kan worden met een van de volgende opties op uw printer.
 • None (Native) (Geen - native): geen emulatie. De printer gebruikt de interne standaardconversie van RGB naar CMYK, zonder rekening te houden met kleurstandaarden. Dit hoeft niet te betekenen dat de resultaten slecht zijn.
 • ISO Coated 2-ECI is gebaseerd op de kenmerkgegevensset FOGRA39L.txt, toepasbaar op de volgende referentieafdrukvoorwaarden volgens de internationale standaard ISO 12647-2:2004/Amd 1: commercieel en speciaal offset, papiertype 1 en 2, papier met glanzende of matte coating, positieve platen, verhoging van toonwaardecurves A (CMY) en B (K), witte achtergrond.
 • Coated GRACoL 2006-ISO12647 levert GRACoL proefdrukken en afdrukken op Grade 1 papier met coating, ISO 12647-2 Papiertype 1.
 • PSO Uncoated ISO12647-EC I is gebaseerd op de kenmerkgegevensset FOGRA47L.txt, toepasbaar op de volgende referentieafdrukvoorwaarden volgens de internationale standaard ISO 12647- 2:2004 en ISO 12647-2:2004/Amd 1:2007: commercieel en speciaal offset, papiertype 4, wit papier zonder coating, positieve platen, verhoging van toonwaardecurves C (CMY) en D (K), witte achtergrond.
 • PSO LWC Improved-ECI is gebaseerd op de kenmerkgegevensset FOGRA45L.txt, toepasbaar op de volgende referentieafdrukvoorwaarden volgens de internationale standaard ISO 12647-2:2004 en ISO 12647-2:2004/Amd 1:2007: commercieel en speciaal offset, verbeterd LWC-papier (light weight coating), positieve platen, verhoging van toonwaardecurves B (CMY) en C (K), witte achtergrond.
 • Web Coated SWOP 2006 Grade 3 levert SWOP® proefdrukken en afdrukken op U.S. Grade 3 publicatiepapier met coating.
 • Web Coated SWOP 2006 Grade 5 levert SWOP® proefdrukken en afdrukken op U.S. Grade 5 publicatiepapier met coating.
 • U.S. Sheetfed Coated 2 gebruikt specificaties die zijn ontworpen voor kleurscheidingen van hoge kwaliteit met behulp van V.S.-inkten in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 350%, negatieve plaat en felwit offsetpapier
 • U.S. Sheetfed Uncoated 2 gebruikt specificaties die zijn ontworpen voor kleurscheidingen van hoge kwaliteit met behulp van V.S.-inkten in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 260%, negatieve plaat en wit offsetpapier zonder coating
 • U.S. Web Coated (SWOP) 2 gebruikt specificaties die zijn ontworpen voor kleurscheidingen van hoge kwaliteit met behulp van V.S.-inkten in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 300%, negatieve plaat en papier met coating, geschikt voor publicatie
 • U.S. Web Uncoated 2 gebruikt specificaties die zijn ontworpen voor kleurscheidingen van hoge kwaliteit met behulp van V.S.-inkten in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 260%, negatieve plaat en wit offsetpapier zonder coating
 • Euroscale Uncoated 2 gebruikt specificaties die zijn ontworpen voor kleurscheidingen van hoge kwaliteit met behulp van Euroscale-inkten in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 260%, positieve plaat en wit offsetpapier zonder coating
 • Japan Web Coated (Ad) gebruikt specificaties die door de Japanse vereniging van tijdschriftuitgevers zijn ontworpen voor het maken van digitale proefafdrukken van afbeeldingen voor de Japanse tijdschrift-/reclamemarkt.
 • Japan Color 2001 Coated gebruikt de Japan Color 2001-specificatie voor papier van type 3 (met coating). Deze specificatie is bedoeld voor het genereren van kleurscheidingen van hoge kwaliteit in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 350%, positieve film en papier met coating.
 • Japan Color 2001 Uncoated gebruikt de Japan Color 2001-specificatie voor papier van type 4 (zonder coating). Deze specificatie is bedoeld voor het genereren van kleurscheidingen van hoge kwaliteit in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 310%, positieve film en papier zonder coating.
 • Japan Color 2002 Newspaper gebruikt de Japan Color 2002-specificatie voor krantenpapier. Deze specificatie is bedoeld voor het genereren van kleurscheidingen van hoge kwaliteit in de volgende afdrukomstandigheden: totaal inktbedekkingsgebied 240%, positieve film en papier zonder coating.
 • Japan Color 2003 WebCoated is voor type 3 papier met coating. Het is ontworpen om kwaliteitsscheidingen te produceren voor standaard ISO-afdrukken met 320% totale inktdekking, positieve film en papier met coating op hitte-offsetpersen.
 • JMPA: Japanse standaard voor offsetpersen
 • Toyo is bedoeld voor het genereren van kleurscheidingen van hoge kwaliteit op Toyo-drukpersen.
 • DIC is bedoeld voor het genereren van kleurscheidingen van hoge kwaliteit op Dainippon Ink Company-drukpersen.
opmerking:
Deze opties hebben geen effect als de toepassing zijn eigen CMYK-ruimte definieert. In de PostScript-wereld wordt dit gekalibreerde CMYK of CIEBasedDEFG genoemd.

RGB-kleuremulatie

Uw printer heeft de volgende kleurprofielen:
 • None (Native) (Geen - native): geen emulatie; wordt gebruikt wanneer de kleurconversie wordt uitgevoerd door de toepassing of het besturingssysteem, zodat het kleurbeheer al is voltooid wanneer de gegevens door de printer worden ontvangen.
 • sRGB IEC61966-2.1: emuleert de eigenschappen van een standaard pc-monitor. Deze standaardruimte is geaccepteerd door vele hardware- en softwarefabrikanten, en wordt de standaard kleurruimte voor vele scanners, printers en softwaretoepassingen.
 • ColorMatch RGB: emuleert de native kleurruimte van Radius Pressview-monitors. Deze ruimte biedt een alternatief met een kleiner bereik dan Adobe RGB (1998) en wordt gebruikt voor productiewerk.
 • Apple RGB: emuleert de eigenschappen van een standaard Apple-monitor en wordt gebruikt door een hele reeks van DTP-toepassingen. Gebruik deze ruimte voor bestanden die u wilt weergeven op Apple-monitors of wanneer u wilt werken met oude DTP-bestanden.
 • Adobe RGB (1998): biedt een redelijk breed bereik van RGB-kleuren. Gebruik deze ruimte als u productiewerk wilt afdrukken met een breed kleurbereik.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...