HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Kopiëren

Kopiëren
Voordat u begint met kopiëren, zie Papiersoorten geschikt voor scannenPapiersoorten geschikt voor scannen.
  1. Plaats het vel met de bedrukte zijde omhoog (indien gewenst, kunt u het vel ook voor stap 1 plaatsen). Lijn het midden van het vel ongeveer uit met het midden van de scanner. Gebruik de markeringen voor het standaardformaat als hulpmiddel.
      opmerking:
    De maximale papierlengte die door de scanner kan worden verwerkt, is afhankelijk van de papierbreedte en de scanresolutie. Een waarschuwing wordt weergegeven als de maximale lengte wordt overschreden.
  2. Duw het vel in de invoersleuf totdat u voelt dat er contact wordt gemaakt met de rollers. De scanner zal het vel automatisch oppakken en dit in de juiste positie brengen voor het scannen. Indien u meent dat het vel slecht is geladen en u het vel opnieuw wilt laden, trek het vel dan handmatig naar buiten.
  3. Ga op het voorpaneel naar het startscherm en druk op .
  4. Sommige van de standaard-kopieerinstellingen worden weergegeven. Druk op Settings (Instellingen) om de volledige lijst met instellingen weer te geven, en controleer met name of de instelling Paper type (Type papier) overeenkomt met de papiersoort die u wilt scannen.
    • Met Size (Formaat) kunt u de afdruk op twee verschillende manieren van grootte veranderen: naar een percentage van zijn originele formaat, of om op een bepaald papierformaat te passen. De standaardwaarde is 100% (het originele formaat).
    • Met Copy quality (Kopieerkwaliteit) kunt u de afdrukkwaliteit instellen op Best, Normal of Fast.
    • Met Copy Color (Kopieerkleur) kunt u kiezen tussen afdrukken in kleuren of in grijstinten.
    • Met Roll (Rollen) kunt u specificeren of u op rol 1 of op rol 2 wilt afdrukken, of u kunt Save paper (Papier besparen) kiezen, waarmee u automatisch de smalste rol selecteert waar de afdruk op past.
    • Job output (Taakuitvoer) biedt u de mogelijkheid de afdruk naar de stapelaar of mand te sturen.
    • Content type (Inhoudtype) biedt u de mogelijkheid de scan te optimaliseren voor een lijntekening, een fotografische afbeelding of een gemengde afbeelding.
    • Original type (Type origineel) biedt u de mogelijkheid de papiersoort op te geven waarop de originele afbeelding is afgedrukt. Om de scankwaliteit te optimaliseren, moet deze instelling juist zijn.
      opmerking:
    Als u de instellingen op deze manier wijzigt, worden de gewijzigde instellingen toegepast op de huidige taak maar niet permanent opgeslagen. U kunt de standaardinstellingen in het hoofdmenu wijzigen: druk op , vervolgens op , en dan op Copy preferences (Kopieervoorkeuren).
  5. Als u tevreden bent over de kopieerinstellingen, drukt u op een willekeurige plaats op het scherm om terug te gaan naar de vorige pagina, en vervolgens drukt u op Start.
  6. Als er twee rollen zijn geladen, dan kunt u kiezen om op één van beide rollen af te drukken of u kunt de printer automatisch laten kiezen.
      opmerking:
    De printer zal het beeld automatisch 90° draaien indien hierdoor papier kan worden bespaard.
  7. Wanneer de scan is voltooid, drukt u op om het gescande vel uit de scanner te werpen; pak het vel op.
  8. Terwijl de gescande afbeelding wordt afgedrukt, kunt u een andere bewerking uitvoeren: u hoeft niet te wachten tot het afdrukken is voltooid.
  9. U kunt na het afdrukken kiezen om nog een kopie te maken of naar de taakwachtrij te gaan. Als u direct nog een kopie maakt zonder terug te gaan naar het startscherm, worden de tijdelijke instellingen van het eerder afgedrukte exemplaar opnieuw gebruikt.
  opmerking:
Als het origineel scheef in de scanner is geplaatst (niet recht geladen), zal de scanner de schuinte standaard automatisch proberen te corrigeren. Om deze automatische correctie uit te schakelen drukt u op , vervolgens , en dan Scan preferences (Scanvoorkeuren) > De-skew (Schuinte corrigeren) > Off (Uit).