HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - De firmware bijwerken

De diverse functies van de printer worden bediend door firmware die zich in de printer bevindt.
Van tijd tot tijd stelt Hewlett-Packard firmware-updates beschikbaar. Deze updates verhogen de functionaliteit van de printer, verbeteren de functies en kunnen kleine problemen oplossen.
  opmerking:
Wij raden u aan om de firmware regelmatig bij te werken om te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.
Er zijn verschillende manieren voor het downloaden en installeren van firmware-updates; u kunt kiezen wat u het handigst vindt. Ze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: automatische en handmatige updates.
  opmerking:
De firmware bevat een set van de meest gebruikte papiervoorinstellingen. Extra papiervoorinstellingen kunnen apart worden gedownload, zie Voorinstellingen papierVoorinstellingen papier.
Automatische firmware-updates
Automatische firmware-updates zijn handig en mogelijk met printers aangesloten op het web. Uw printer kan automatisch de nieuwste firmware downloaden en dit voor u installeren.
Belangrijke opmerkingen
  • Uw printer moet zijn verbonden met het internet, zie Uw op het web aangesloten printer instellenUw op het web aangesloten printer instellen.
  • Om automatische firmware-updates te configureren, kunt u gebruik maken van het voorpaneel of de geïntegreerde webserver, zie Uw op het web aangesloten printer instellenUw op het web aangesloten printer instellen.
  • Als er een beheerderswachtwoord is ingesteld, moeten deze instellingen worden veranderd.
  • Een firmware-updatepakket kan groot zijn. Overweeg hierbij of er gevolgen voor uw netwerk- of internetverbinding zijn. Downloaden met een Jetdirect adapter zijn langzamer dan die met de ingebouwde Ethernet adapter.
  • Er is een firmware-update gedownload op de achtergrond: de printer kan tegelijkertijd afdrukken. Het kan echter niet op de achtergrond worden geïnstalleerd: afdrukken moet stoppen.
Handmatige firmware-updates
Handmatige firmware-updates kunnen op de volgende manieren worden uitgevoerd:
  • Met de geïntegreerde webserver selecteert u het tabblad Firmware update onderhoud en vervolgens Firmware updatez Firmware-update. Druk op Nu controleren om te zien of er nieuwe firmware beschikbaar is. Als nieuwe firmware beschikbaar is, wordt informatie over de nieuwe firmware weergegeven en krijgt u de kans om het te downloaden en te installeren.
  • Selecteer in de HP Designjet Utility onder Windows uw printer, het tabblad Ondersteuning en daarna Firmware Update.
  • Selecteer in de HP Utility voor Mac OS X de optie Firmware Update in de supportgroep.
  • Met HP Web Jetadmin kunt u handmatig firmware-updates maken of automatische updates aanvragen.
  • Met een USB-flashstation. Download het bestand met firmware van http://www.hp.com/go/Z5400ps/firmware op het USB-flashstation en plaats deze in de Hi-Speed USB-aansluiting op het voorpaneel. Een firmware update-assistent verschijnt op het voorpaneel om u door het updateproces te begeleiden.