• Informatie

HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - Een computer met de printer verbinden via het netwerk (Mac OS X)

U kunt de printer op de volgende manieren aansluiten op een Mac OS X-netwerk:
  • Bonjour
  • TCP/IP
opmerking:
De printer biedt geen ondersteuning voor AppleTalk.
De volgende instructies zijn van toepassing indien u van plan bent met een printerdriver af te drukken vanuit softwaretoepassingen. Zie AfdrukkenAfdrukken voor alternatieve manieren van afdrukken.
Controleer de apparatuur voordat u begint:
  • De printer moet zijn geconfigureerd en ingeschakeld.
  • De Ethernet-switch of router moet aan staan en correct werken.
  • Controleer of de printer en de computer zijn ingeschakeld en aangesloten op het netwerk (zie De printer op het netwerk aansluitenDe printer op het netwerk aansluiten).
U kunt nu de printersoftware installeren en de printer aansluiten.

Bonjour-verbinding

1. Klik op het voorpaneel op , dan , vervolgens . Noteer de mDNS-servicenaam van uw printer.
  2. Plaats de dvd van de HP Start-up Kit in uw dvd-station.
  3. Klik op het dvd-pictogram op het bureaublad.
  4. Wanneer het Z5400-venster verschijnt op uw scherm, klik op Software en vervolgens Installeren.
  5. Uw webbrowser geeft de rest van de software-installatieprocedure weer. U moet Windows of Mac OS X-software selecteren en kiezen welke specifieke software u wilt installeren (Standaard: alles).
  6. Wanneer de software is geïnstalleerd, wordt de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) automatisch gestart en wordt er een verbinding met de printer ingesteld. Volg de instructies op het scherm.
  7. Zoek wanneer u bij het scherm Select Printer (Printer selecteren) komt de mDNS-servicenaam van uw printer op (die u hebt genoteerd bij stap 1) in de kolom Printernaam.
    • Als u de juiste naam vindt, scrolt u opzij indien nodig om de kolom Verbindingstype te zien, en controleert u of er Bonjour staat. Markeer vervolgens deze regel. Ga anders door met zoeken in de lijst.
    • Als u de naam van uw printer niet kunt vinden met een verbindingstype Bonjour, markeer dan het vakje Mijn printer staat niet in de lijst.
    Klik op Doorgaan.
  8. Volg de instructies op het scherm verder. Wanneer u bij het scherm Printer Queue Created (Printerwachtrij gemaakt) komt, klikt u op Quit om te stoppen, of op Nieuwe wachtrij maken als u verbinding wilt maken met een andere printer op het netwerk.
  9. Als de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) helemaal is uitgevoerd, haalt u de dvd uit het dvd-rom-station.
Als de printerdriver al is geïnstalleerd, dan kan de HP Printer Setup Assistant op elk moment vanaf de dvd worden gestart.

TCP/IP-verbinding

1. Ga naar het voorpaneel en noteer de URL van de printer (zie Toegang tot de geïntegreerde webserverToegang tot de geïntegreerde webserver).
  2. Plaats de dvd van de HP Start-up Kit in uw dvd-station.
  3. Klik op het dvd-pictogram op het bureaublad.
  4. Wanneer het Z5400-venster verschijnt op uw scherm, klik op Software en vervolgens Installeren.
  5. Uw webbrowser geeft de rest van de software-installatieprocedure weer. U moet Windows of Mac OS X-software selecteren en kiezen welke specifieke software u wilt installeren (Standaard: alles).
  6. Wanneer de software is geïnstalleerd, wordt de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) automatisch gestart en wordt er een verbinding met de printer ingesteld. Volg de instructies op het scherm.
  7. Zoek wanneer u bij het scherm Printer selecteren komt de URL van die printer op (die u hebt genoteerd bij stap 1) in de kolom Printernaam.
    • Als u de juiste naam vindt, scrolt u opzij indien nodig om de kolom Verbindingstype te zien, en controleert u of er afdrukken via IP staat. Markeer vervolgens deze regel. Ga anders door met zoeken in de lijst.
    • Als u de naam van uw printer niet kunt vinden met een verbindingstype IP Printing, markeer dan het vakje Mijn printer staat niet in de lijst.
    Klik op Doorgaan.
  8. Volg de instructies op het scherm verder. Wanneer u bij het scherm Printer Queue Created (Printerwachtrij gemaakt) komt, klikt u op Quit om te stoppen, of op Nieuwe wachtrij maken als u verbinding wilt maken met een andere printer op het netwerk.
  9. Als de HP Printer Setup Assistant (HP-assistent voor printerconfiguratie) helemaal is uitgevoerd, haalt u de dvd uit het dvd-rom-station.
Als de printerdriver al is geïnstalleerd, dan kan de HP Printer Setup Assistant op elk moment vanaf de dvd worden gestart.