HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - Netwerkinstellingen configureren

Netwerkinstellingen configureren

U kunt de netwerkinstellingen bekijken en configureren in de geïntegreerde webserver, de HP Utility of het voorpaneel.
Om dit te doen voor de geïntegreerde webserver, selecteert u het tabblad SetupConfiguratie > Netwerken.
Met de HP Designjet Utility in Windows, selecteert u het tabblad Instellingen, dan Netwerkinstellingen. In Mac OS X selecteert u achtereenvolgens Configuration > Network Settings.
De volgende instellingen zijn beschikbaar.
  • Methode voor IP-configuratie: geef de manier op waarop u een IP-adres wilt instellen door BOOTP, DHCP, Auto IP of Manual te selecteren.
  • Hostnaam: Geef de IP-naam van de printer op. De naam mag uit maximaal 32 ASCII-tekens bestaan.
  • IP-adres: Geef het IP-adres van de printer op. Dubbele IP-adressen in een TCP/IP-netwerk heeft tot gevolg dat communicatie mislukt.
    opmerking:
    Zorg ervoor dat de combinatie van IP-adres, subnetmasker en de standaardgateway geldig is. Als deze drie velden inconsistent zijn, kunt u geen verbinding maken met de printer totdat u het probleem vanaf het voorpaneel verhelpt.
    opmerking:
    Wanneer u het huidige IP-adres wijzigt en klikt op Toepassen, verliest de browser de huidige verbinding met de printer omdat het naar het oude adres wijst. Geef het nieuwe IP-adres op als u opnieuw een verbinding wilt maken.
  • Subnetmasker: Geef een subnetmasker op die vaststelt welke delen het netwerk opgeven en welke delen het knooppunt in het netwerk uniek opgeven.
  • Standaard-gateway: Geef het IP-adres op van een router of computer die wordt gebruikt om de ander netwerken of subnetwerken te verbinden. Als dit niet bestaat, wordt het IP-adres van de computer of het IP-adres van de printer gebruikt.
  • Domeinnaam: Geef de naam op van het DNS-domein waarin de printer zich bevindt (bijvoorbeeld support.hp.com).
    opmerking:
    De domeinnaam bevat niet de hostnaam: het is niet de volledige domeinnaam, zoals bijvoorbeeld printer1.support.hp.com.
  • Time-out voor inactiviteit: Geef de tijd op dat een inactieve verbinding is toegestaan om open te blijven als een computer op afstand aan het wachten is voor de printer. De standaardwaarde is 280 seconden. Wanneer deze op nul wordt gezet, is de time-out uitgeschakeld en blijft de verbinding voor onbepaalde tijd open.
  • Standaard-IP: Geef het IP-adres op wat gebruikt moet worden als de printer geen IP-adres kan verkrijgen van het netwerk als deze aan staat of geconfigureerd om BOOTP of DHCP te gebruiken.
  • DHCP-verzoeken verzenden: Geef aan of DHCP-verzoeken worden verzonden wanneer een verouderd IP-adres of een standaard standaard Automatische IP-wordt toegewezen.
Om dezelfde netwerkinstellingen te configureren op het voorpaneel drukt u achtereenvolgens op , , Connectivity > Network connectivity > Gigabit Ethernet > Configuratie bewerken
Er zijn diverse andere opties beschikbaar in het menu Connectivity > Network connectivity > Netwerkverbinding > Geavanceerd.
  • I/O time-out: Geef de tijd op dat een inactieve verbinding is toegestaan om open te blijven als een computer op afstand aan het wachten is op de printer. De standaardwaarde is 30 seconden. Wanneer deze op nul wordt gezet, is de time-out uitgeschakeld en blijft de verbinding voor onbepaalde tijd open.
  • SNMP toestaan: Geef op of SNMP is toegestaan.
  • Geïntegreerde webserver > EWS toestaan: Geef op of de geïntegreerde webserver is ingeschakeld.
  • Webservices > HP Utility software: Bekijk de HP Utility-software-instellingen.
  • Webservices > Kleur- en papierbeheer: Bekijken de beheerinstellingen voor kleur en papier.
  • Fabrieksinstellingen herstellen: de initiële standaardwaarden van de netwerkinstellingen herstellen.