• Informatie

HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Het HP Jetdirect 2800w NFC / Wireless Direct-accessoire installeren en instellen

Het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire maakt afdrukken vanaf mobiele apparaten op nieuwere HP LaserJet-printers en MFP's mogelijk.
De HP Jetdirect 2800w kan op veel modellen met een Hardware Integration Pocket (HIP) worden aangesloten. Ga voor een lijst met ondersteunde HP-printers naar HP Jetdirect 2800w ondersteunde printers.
De HP Jetdirect 2800w biedt ook HP Wireless Direct-afdrukken, waarmee u vanaf een draadloos mobiel apparaat direct op een HP Wireless Direct-product kunt afdrukken zonder eerst verbinding te maken met een bestaand netwerk of met internet. Gebruik HP Wireless Direct om draadloos af te drukken vanaf de volgende apparaten:
Ga voor meer informatie over HP Wireless Direct naar www.hp.com/go/wirelessprinting en klik op HP Wireless Direct.
opmerking:
De draadloze HP Jetdirect-afdrukserver 2700w werkt niet wanneer deze op hetzelfde moment wordt geïnstalleerd als de HP Jetdirect 2800w.

Het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire installeren

De volgende video laat zien hoe u het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire moet installeren
Als u de video niet kunt bekijken of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klik dan hier om de video op YouTube af te spelen.
  1. Schakel de netvoeding naar de printer/MFP uit.
  2. Zoek en open de Hardware Integration Pocket (HIP) op de printer/MFP.
    1. De HIP wordt afgesloten door een rechthoekig klepje dat aan de randen vastklemt.
    2. Gebruik een dunne, platte schroevendraaier om het klepje voorzichtig aan een van beide korte kanten los te wippen.
  3. Sluit de voedings- en aardingsuiteinden van de USB-kabel op de HP Jetdirect 2800w aan.
    opmerking:
    Controleer voordat u de HP Jetdirect 2800w aansluit op de USB-poort of de printer/MFP is uitgeschakeld.
    1. Zoek de USB-poort die zich aan een van de korte zijden bevindt. Een USB Mini B-aansluiting (boven) is het meest gebruikelijk. Sommige modellen gebruiken echter een USB Mini B-stekker (onder).
    2. Kies de juiste kabel van de twee meegeleverde kabels.
    3. Sluit de witte voedingsstekker van de kabel met de contactpunten naar beneden gericht aan op de corresponderende aansluiting aan de onderzijde van de HP Jetdirect 2800w.
    4. Sluit het metalen aardingsuiteinde van de kabel aan op de aardingsaansluiting aan de onderzijde van de HP Jetdirect 2800w.
  4. Zoek de USB-poort in de HIP en sluit de juiste USB-kabel aan.
    Sluit de USB-kabel op de aansluiting op de HIP aan. Het USB-logo op de aansluiting is op sommige printer-/MFP-modellen naar beneden gericht.
  5. Plaats de HP Jetdirect 2800w in de HIP-uitsparing.
    1. Plaats de HP Jetdirect 2800w in de HIP-uitsparing, met de haakvormige klemmetjes eerst.
    2. Duw de HP Jetdirect 2800w voorzichtig op de afgeronde klemmetjes, zodat hij stevig vastzit in de uitsparing.
  6. Schakel de voeding naar de printer/MFP in. Het lampje op de HP Jetdirect 2800w gaat branden om aan te geven dat de installatie goed is voltooid. Ook verschijnt er een pictogram van een draadloos netwerk op het bedieningspaneel.
Voor aanvullende informatie over installatie, configuratie en het oplossen van problemen gaat u naar www.hp.com/go/jd2800wSupport.
opmerking:
Als het pictogram voor draadloze verbindingen niet op het bedieningspaneel wordt weergegeven of als het apparaat niet wordt herkend, moet de printerfirmware worden bijgewerkt. Volg de onderstaande instructies om de firmware bij te werken en stel het FutureSmart-niveau in op 3:
  1. Typ de printernaam in het tekstvak Geef een productnaam of -nummer op. Bijvoorbeeld LaserJet M525.
  2. Selecteer Start.
  3. Selecteer Upgraden en migreren onder Taken in het linkernavigatievenster.
  4. Selecteer Firmware-/BIOS-upgrade.