• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP LaserJet Pro MFP M521 - De printersoftware in Windows installeren op een bekabeld (ethernet)netwerk

opmerking:
De HP-printer moet zijn ingesteld voordat u de printersoftware installeert. Als u de printer niet reeds hebt ingesteld, volgt u de instructies voor het instellen van uw producthardware.
Opties voor installatie en drivers
Bekijk de volgende informatie om te beslissen welke installatieoptie u wilt gebruiken.
Cd
Downloaden
Voor een nieuw apparaat
Installatie vanaf cd is ook een snelle en gemakkelijke methode, maar de cd bevat mogelijk niet de recentste software, zelfs voor een relatief nieuw product.
De software downloaden vanaf de website van HP en het omvat de recentste productspecifieke drivers, installatiesoftware, en andere administratieve hulpprogramma's.
Het downloaden van de software is de voorkeursoplossing omdat het volledige productfunctionaliteit van de software biedt of de meest geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor het product. Deze driver is de beste optie en wordt aanbevolen voor de meeste multifunctionele producten, indien beschikbaar.
Voor een ouder product
Het installeren vanaf cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht nadat het HP-product op de markt werd gebracht.
Downloaden van de software biedt goede resultaten voor oudere producten en kan helpen om installatieproblemen te voorkomen.
Info over de software
De software op de cd was alleen actueel op de datum dat het apparaat op de markt werd gebracht.
De software op de website van HP is de meest recente software die beschikbaar is voor uw product. HP brengt vaak nieuwe versies van de software en drivers uit nadat het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
In aanvulling op opties voor software-installatie, zijn er ook meerdere typen printerdrivers beschikbaar voor sommige producten. Voor Windows kunnen de volgende opties beschikbaar zijn:
HP PCL 6-printerdriver: De HP PCL 6-printerdriver is op de cd in de verpakking meegeleverd en is de standaardprinterdriver. De HP PCL 6-printerdriver heeft de volgende eigenschappen:
  • Aanbevolen voor alle Windows-omgevingen en voor de meeste afdrukbehoeften, waaronder algemene Office-toepassingen zoals tekstverwerking of spreadsheets
  • Biedt in het algemeen de beste snelheid, afdrukkwaliteit en ondersteuning voor apparaatfuncties voor de meeste gebruikers
  • Ontwikkeld om samen te werken met de Windows Graphic Device Interface (GDI) voor optimale snelheid in Windows-omgevingen
  • Mogelijk niet volledig compatibel met software van derden en aangepaste software op basis van PCL 5
HP Universal Print Driver (UPD): De HP Universal Print Driver (UPD) voor Windows is ontworpen om afdrukomgevingen met meerdere printers in een netwerk gemakkelijk te beheren. De HP UPD is een goede keuze voor een product dat alleen afdrukt, omdat deze driver UITSLUITEND afdrukmogelijkheid biedt.
U kunt de UPD van de website van HP downloaden. Ga naar www.hp.com/go/upd voor meer informatie.
Windows®-installatie voor een bekabelde (ethernet)netwerkverbinding met gebruik van de cd in de verpakking
  1. Sluit de netwerkkabel aan op het product en op het netwerk als deze nog niet is aangesloten. Wacht enkele minuten zodat het product een netwerkadres kan ophalen.
  2. Controleer of een netwerkverbinding tot stand is gebracht. Raak op het bedieningspaneel van het apparaat de knop Netwerk aan. Als een IP-adres wordt vermeld, is de netwerkverbinding tot stand gebracht.
      opmerking:
    Een IP-adres zoals bijvoorbeeld 192.168.0.1 is een numerieke code die een apparaat als een computer of een printer op een netwerk herkent.
  3. Plaats de cd met de afdruksysteemsoftware in het cd-romstation. Het software-installatieprogramma detecteert de taal van het besturingssysteem en geeft vervolgens het hoofdmenu van het installatieprogramma in dezelfde taal weer.
    Als het installatieprogramma na 30 seconden nog niet is gestart, voert u de volgende stappen uit:
    1. Klik in het menu Start op de optie Uitvoeren.
    2. Typ het volgende: X:\SETUP.EXE (waarbij X de letter van het cd-romstation is).
    3. Klik op de knop OK. Het installatieprogramma wordt gestart.
        opmerking:
      Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer opent, klikt u op Toestaan of Ja om door te gaan.
  4. Het scherm Softwareselectie beschrijft de software die moet worden geïnstalleerd.
    • De aanbevolen software-installatie omvat de PCL 6-printerdriver en software voor alle beschikbare productfuncties. Om door te gaan met de aanbevolen software-installatie, klikt u op de knop Volgende.
    • Om de geïnstalleerde software aan te passen, klikt u op de koppeling Softwareselecties aanpassen. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Volgende.
  5. Lees de licentieovereenkomst, klik op het selectievakje Ik heb de installatieovereenkomst gelezen en accepteer deze en klik vervolgens op de knop Volgende om door te gaan.
  6. Het scherm Installatie voorbereiden wordt weergegeven. Wanneer het installatieprogramma is voltooid, wordt de knop Volgende weergegeven. Klik op de knop Volgende om door te gaan
  7. Wanneer u wordt gevraagd een verbindingstype te kiezen, selecteert u Verbinden via een bekabeld netwerk.
  8. Klik op de optie Automatisch mijn product op het netwerk vinden. Als het installatieprogramma het product niet kan vinden, voert u het IP-adres, de hostnaam, of het hardwareadres van het product handmatig in. Klik op de knop Volgende.
  9. Een lijst met producten wordt weergegeven in het scherm Gevonden netwerkproduct(en). Selecteer het product in de lijst en klik op de knop Volgende.
  10. Wanneer de installatie voltooid is, wordt het scherm Productconfiguratie weergegeven. Selecteer of het product de standaardprinter moet zijn en of u een testpagina wilt afdrukken. Klik op de knop Volgende.
  11. Het scherm HP Web Services inschakelen wordt weergegeven. Om Web Services nu in te schakelen, klikt u op de knop Volgende. Om Web Services later in te schakelen, klikt u op de knop Annuleren. HP Web Services zijn niet vereist voor software-installatie.
    Voor meer informatie over het inschakelen van HP Web Services en HP ePrint, klikt u hier voor informatie over het instellen van HP ePrint.
  12. Het scherm Voltooien wordt weergegeven. In dit scherm zijn installatiewizards beschikbaar om aanvullende productfuncties te configureren. U kunt de aanvullende productfuncties nu of later configureren.
  13. Klik op de knop Voltooien om de installatie van het product te voltooien.
Windows®-installatie voor een bekabelde (ethernet)netwerkverbinding door de software te downloaden
  1. Sluit de netwerkkabel aan op het product en op het netwerk als deze nog niet is aangesloten. Wacht enkele minuten zodat het product een netwerkadres kan ophalen.
  2. Controleer of een netwerkverbinding tot stand is gebracht. Raak op het bedieningspaneel van het apparaat de knop Netwerk aan. Als een IP-adres wordt vermeld, is de netwerkverbinding tot stand gebracht.
      opmerking:
    Een IP-adres zoals bijvoorbeeld 192.168.0.1 is een numerieke code die een apparaat als een computer of een printer op een netwerk herkent.
  3. Blader voor uw product naar de pagina Drivers & downloads: HP LaserJet Pro MFP M521
  4. Selecteer als u hierom gevraagd wordt het product in de lijst van vergelijkbare producten op de pagina.
  5. Selecteer het juiste besturingssysteem en klik op Volgende.
  6. Klik op Driver en bekijk de beschikbare driveropties. De beschikbare opties verschillen, afhankelijk van het product.
      opmerking:
    HP adviseert de optie Volledige softwareoplossing om de prestatie en functies van het product te optimaliseren.
  7. Klik op een driveritem om het te selecteren, bekijk de drivergegevens en klik op Downloaden.
  8. Als het venster Bestand downloaden - Beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven, klikt u op Opslaan en bladert u naar een locatie op de computer om het bestand op te slaan.
  9. Klik op Opslaan. De software wordt naar de computer gedownload. Noteer de locatie van het opgeslagen bestand.
  10. Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u op Map openen en klikt u op het gedownloade bestand. De bestandsnaam eindigt op .exe.
      opmerking:
    Als u het scherm Downloaden voltooid hebt gesloten, bladert u naar de locatie waar het .exe-bestand is opgeslagen en klikt u erop.
      opmerking:
    Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer opent, klikt u op Toestaan of Ja om door te gaan.
  11. U kunt de standaardopslaglocatie voor de bestanden accepteren. Klik op Volgende en wacht totdat het installatieprogramma de bestanden uitpakt ter voorbereiding op de installatie.
  12. Het scherm Softwareselectie beschrijft de software die moet worden geïnstalleerd.
    • De aanbevolen software-installatie omvat de PCL 6-printerdriver en software voor alle beschikbare productfuncties. Om door te gaan met de aanbevolen software-installatie, klikt u op de knop Volgende.
    • Om de geïnstalleerde software aan te passen, klikt u op de koppeling Softwareselecties aanpassen. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop Volgende.
  13. Lees de licentieovereenkomst, klik op het selectievakje Ik heb de installatieovereenkomst gelezen en accepteer deze en klik vervolgens op de knop Volgende om door te gaan.
  14. Het scherm Installatie voorbereiden wordt weergegeven. Wanneer het installatieprogramma is voltooid, klikt u op de knop Volgende om door te gaan.
  15. Wanneer u wordt gevraagd een verbindingstype te kiezen, selecteert u Verbinden via een bekabeld netwerk.
  16. Klik op de optie Automatisch mijn product op het netwerk vinden. Als het installatieprogramma het product niet kan vinden, voert u het IP-adres, de hostnaam, of het hardwareadres van het product handmatig in. Klik op de knop Volgende.
  17. Een lijst met producten wordt weergegeven in het scherm Gevonden netwerkproduct(en). Selecteer het product in de lijst en klik op de knop Volgende.
  18. Wanneer de installatie voltooid is, wordt het scherm Productconfiguratie weergegeven. Selecteer of het product de standaardprinter moet zijn en of u een testpagina wilt afdrukken. Klik op de knop Volgende.
  19. Het scherm HP Web Services inschakelen wordt weergegeven. Om Web Services nu in te schakelen, klikt u op de knop Volgende. Om Web Services later in te schakelen, klikt u op de knop Annuleren. HP Web Services zijn niet vereist voor software-installatie.
    Voor meer informatie over het inschakelen van HP Web Services en HP ePrint, klikt u hier voor informatie over het instellen van HP ePrint.
  20. Het scherm Voltooien wordt weergegeven. In dit scherm zijn installatiewizards beschikbaar om aanvullende productfuncties te configureren. U kunt de aanvullende productfuncties nu of later configureren.
  21. Klik op de knop Voltooien om de installatie van het product te voltooien.