HP pc's - Problemen met de microfoon oplossen (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers en tablets met Windows 10 of Windows 8.
Als uw microfoon niet werkt, het volume te laag is, of als u andere problemen met microfoongeluid hebt, volg dan de stappen in dit document voor probleemoplossing voor het apparaat.
Stap 1: De microfoonhardware controleren
  1. Als de microfoon op batterijen werkt, controleert u of de batterijen goed zijn geplaatst en goed functioneren. Als de microfoon op de netvoeding werkt, controleert u of alle aansluitingen goed zijn bevestigd en het netsnoer is aangesloten op een stopcontact.
  2. Als de microfoon een volumeknop heeft, controleert u of dat deze op de middelste stand is gezet.
  3. Koppel de microfoon los van de computer en sluit deze vervolgens weer aan. Als de microfoon gebruikmaakt van een USB-poort, probeert u de microfoon aan te sluiten op een andere USB-poort van de computer.
  4. Sluit de microfoon aan op een ander apparaat (zoals een andere computer) en probeer of de microfoon daarop wel werkt.
    • Als de microfoon goed werkt wanneer deze op een ander apparaat is aangesloten, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een driver- of computerherkenningsprobleem. Ga verder met de volgende sectie van dit document om te controleren of er een update is voor het audiostuurprogramma.
    • Als de microfoon niet correct werkt wanneer deze is aangesloten op een alternatief apparaat, moet de microfoon mogelijk worden vervangen.
Stap 2: De audiodriver bijwerken
  1. Maak verbinding met internet.
  2. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit hulpprogramma.
  3. Dubbelklik op Besturing voor geluid, video en spelletjes.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de geluidshardware en selecteer Stuurprogramma's bijwerken.
    Optie Driversoftware bijwerken in Apparaatbeheer
  5. Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken en wacht tot Windows de driversoftware bijwerkt.
    Stuurprogramma's bijwerken: Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken
  6. Windows controleert of er bijgewerkte stuurprogrammasoftware beschikbaar is.
    Laat Windows de update installeren als er een update beschikbaar is.
  7. Wanneer de update is geïnstalleerd wordt een venster Windows is klaar met het installeren van de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat weergegeven.
    Test de microfoon.
  8. Als u het probleem niet hebt kunnen oplossen door het stuurprogramma bij te werken, gaat u naar het volgende gedeelte.
Stap 3: Het hulpmiddel voor het oplossen van problemen gebruiken
  1. Zoek in Windows naar en open Problemen oplossen.
  2. Klik onder Hardware en geluid op Problemen oplossen met het opnemen van audio en klik op Volgende wanneer het venster Audio opnemen wordt geopend.
    Problemen oplossen met audio opnemen
  3. Klik op Volgende in het venster Audio opnemen.
  4. Selecteer het apparaat waarvan u de problemen wilt oplossen, klik op Volgende en volg de instructies op het scherm.
    Een apparaat selecteren waarvoor u problemen wilt oplossen
  5. Als er een aanbevolen actie wordt getoond, selecteert u Deze oplossing toepassen of Deze stap overslaan om door te gaan met het zoeken naar andere problemen.
    Als uw probleem niet is opgelost, gaat u verder naar de volgende sectie van dit document.
Stap 4: De geluidsinstellingen configureren in Windows
  1. Sluit de microfoon aan op de computer.
  2. Zoek in Windows naar Geluid en open deze functie.
  3. Klik op het tabblad Opname in het venster Geluid.
    Tabblad Opname in het venster Geluid
  4. Zoek de microfoon die u wilt gebruiken in de lijst met apparaten.
    Als de microfoon niet wordt vermeld, gebruikt u de volgende stappen om uitgeschakelde en niet-aangesloten apparaten weer te geven:
    1. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied in het venster Geluid.
    2. Klik op Uitgeschakelde apparaten weergeven en Niet-aangesloten apparaten weergeven.
      Uitgeschakelde en losgekoppelde apparaten weergegeven in het venster Geluid
    3. Als de microfoon wordt vermeld als Momenteel niet beschikbaar of Niet aangesloten, koppelt u deze los en sluit u hem vervolgens weer aan op de poort.
      Als het apparaat dat u wilt gebruiken een kleine cirkel met een omlaag wijzende pijl bevat, is het apparaat uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het apparaat en selecteer Inschakelen om het apparaat in te schakelen.
  5. Selecteer de microfoon die u wilt gebruiken en klik op Als standaardapparaat instellen zodat dit apparaat het standaard invoerapparaat voor audio wordt.
    Optie Standaard instellen in het venster Geluid
  6. Klik op Eigenschappen terwijl het apparaat nog is geselecteerd.
  7. Klik in het venster Eigenschappen op het tabblad Niveaus.
    Tabblad Niveaus
  8. Als de knop Geluid uit is ingeschakeld, klikt u op deze knop om het geluid in te schakelen. De volumeknop moet worden weergegeven als een blauwe luidspreker .
  9. Gebruik de schuifbalk om volumeniveau te verhogen tot minstens 75.
  10. Als Microfoonversterking beschikbaar is, stelt u het in op +20,0 dB.
  11. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
Andere hulpmiddelen
Als u het microfoonprobleem niet kunt oplossen met de stappen voor probleemoplossing in dit document, gebruik dan een van de volgende methoden voor extra ondersteuning: