HP pc's - De editie en versie van Windows op uw computer zoeken

Dit document is van toepassing op HP computers met Microsoft Windows.
In dit document wordt beschreven hoe u kunt vaststellen welke editie en versie van het Windows-besturingssysteem op uw computer staat. Het is nodig de editie en versie van Windows te weten wanneer u andere software of systeemupdates van HP installeert, zoals servicepacks of BIOS-updates.
De Windows-editie verwijst naar de naam van een belangrijke release van Windows door Microsoft.
Voorbeelden van Windows-edities:
  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Windows 7 Home Premium
De Windows-versie verwijst naar het type van een editie.
Voorbeelden van Windows-versies:
  • .1
  • 64-bits
  • Service Pack 2
Als u de editie en versie van Windows op uw computer wilt zoeken, drukt u op de Windows-toets + Pause/Break.
Afbeelding : Voorbeeld van Windows 8.1 Pro Edition 64-bits versie
Systeemeigenschappen met Windows 8.1 Pro Edition 64-bits versie aangegeven
Afbeelding : Voorbeeld van Windows 7 Home Premium Edition 64-bits versie
Systeemeigenschappen met Windows 7 Home Premium Edition 64-bits versie aangegeven
Afbeelding : Voorbeeld van Windows Vista Business Edition 64-bits versie
Systeemeigenschappen met Windows Vista Business Edition 64-bits versie aangegeven
Afbeelding : Voorbeeld van Windows XP Home Edition met Service Pack 2
Systeemeigenschappen met Windows XP Home Edition met Service Pack 2 aangegeven
  opmerking:
Bij touchscreens en tablets zonder toetsenborden in Windows 8: veeg vanuit de rechterrand van het scherm en tik op Settings (Instellingen) en vervolgens op Change PC settings (Pc-instellingen wijzigen) en PC info (Pc-informatie).