• Informatie

HP Enterprise - Geavanceerde configuratie met HP Utility voor macOS

Gebruik de HP Utility om de status van de printer te controleren of de printerinstellingen via de computer weer te geven of te wijzigen.
Gebruik de HP Utility als de printer beschikt over een USB-kabel of als deze is aangesloten op een TCP/IP-netwerk.

HP Utility openen

1. Open op de computer het menu Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Afdrukken en faxen of Afdrukken en scannen of Printers & scanners.
  2. Selecteer de printer in de lijst.
  3. Klik op de knop Opties en benodigdheden.
  4. Klik op het tabblad Utility.
  5. Klik op de knop Printer Utility openen.

Functies van HP Utility

In de HP Utility-werkbalk vindt u de volgende items:
  • Apparaten: Klik op deze knop om Mac-apparaten die door de HP Utility zijn gevonden, weer te geven of te verbergen.
  • Alle instellingen: Klik op deze knop om terug te keren naar de startweergave van de HP Utility.
  • HP-ondersteuning: Klik op deze knop om een browser te openen en naar de HP-ondersteuningspagina te gaan.
  • Benodigdheden: Klik op deze knop om de HP SureSupply-website te openen.
  • Registratie: Klik op deze knop om de registratiepagina van HP te openen.
  • Recycling: Klik op deze knop om de website van het HP Planet Partners-recyclingprogramma te openen.
De HP Utility bestaat uit pagina's die u kunt openen door in de lijst Alle instellingen te klikken. In de volgende tabel staat beschreven welke taken u kunt uitvoeren met HP Utility.
Item
Omschrijving
Status benodigdheden
Hiermee wordt de status van de printerbenodigdheden weergegeven en ziet u koppelingen om online benodigdheden te bestellen.
Apparaatgegevens
Hiermee geeft u informatie weer over de momenteel geselecteerde printer.
Bestand uploaden
Brengt bestanden over van de computer naar de printer.
Lettertypen uploaden
Brengt lettertypebestanden over van de computer naar de printer.
HP Connected
Hiermee hebt u toegang tot de HP Connected-website.
Firmware bijwerken
Zet een updatebestand voor firmware over naar de printer.
opmerking:
Deze optie is alleen beschikbaar nadat u in het menu Weergave de optie Toon geavanceerde opties hebt geselecteerd.
Opdrachten
Stuurt na de afdruktaak speciale tekens of afdrukopdrachten naar de printer.
opmerking:
Deze optie is alleen beschikbaar nadat u in het menu Weergave de optie Toon geavanceerde opties hebt geselecteerd.
Beheer van benodigdheden
Configureert wat de printer moet doen wanneer benodigdheden het einde van de geschatte levensduur naderen.
Configuratie van laden
Hiermee wijzigt u de standaardlade-instellingen.
Uitvoerapparaten
Hiermee beheert u instellingen voor optionele uitvoeraccessoires
Duplexmodus
Hiermee schakelt u de modus voor automatisch dubbelzijdig afdrukken in.
EconoMode en tonerdichtheid
Configureert de instellingen voor zuiniger tonergebruik.
E-mailwaarschuwingen
Configureert automatische e-mailwaarschuwingen voor bepaalde situaties, bijvoorbeeld dat benodigdheden moeten worden vervangen, laden leeg zijn, kleppen openstaan of papier is vastgelopen.
Resolutie
Hiermee stelt u de standaardafdrukresolutie in.
Directs Ports beveiligen
Hiermee schakelt u het afdrukken via USB- of parallelle poorten uit.
Opgeslagen taken
Beheert afdruktaken die zijn opgeslagen op de harde schijf van de printer.
Netwerkinstellingen
Hiermee configureert u de netwerkinstellingen, zoals de IPv4- en IPv6-instellingen.
Aanvullende instellingen
Biedt toegang tot de geïntegreerde webserver van HP.
Scannen naar e-mail
Alleen MFP-modellen
Hiermee opent u de geïntegreerde webserver van HP, zodat u instellingen kunt configureren voor het scannen naar e-mail.
opmerking:
USB-verbindingen worden niet ondersteund.
Scannen naar netwerkmap
Alleen MFP-modellen
Hiermee opent u de geïntegreerde webserver van HP, zodat u instellingen kunt configureren voor het scannen naar een netwerkmap.
opmerking:
USB-verbindingen worden niet ondersteund.