• Informatie

HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Afdrukken met HP Wireless Direct

Voer na het installeren van het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire de volgende stappen uit om te controleren of de HP-printer gereed is om af te drukken met HP Wireless Direct.
opmerking:
De functie HP Wireless Direct biedt alleen een directe draadloze netwerkverbinding met de HP-printer. De functie geeft geen toegang tot internet of een verbinding met een ander netwerk waarmee de printer is verbonden.
  1. Controleer of het apparaat de status Gereed heeft.
  2. Om te controleren of NFC en HP Wireless Direct-afdrukken op de printer zijn ingeschakeld, drukt u een configuratiepagina af via het bedieningspaneel. Als er een pagina met de titel Draadloos wordt afgedrukt, zijn NFC en HP Wireless Direct-afdrukken ingeschakeld.
  3. Controleer vanaf een mobiel apparaat of een computer of de draadloze functionaliteit is ingeschakeld (de Wi-Fi-radio is aan). Dit bedieningselement vindt u doorgaans in het menu Instellingen. Maak vervolgens verbinding met de HP Wireless Direct-printer zoals u met andere draadloze netwerken verbinding zou maken.
    opmerking:
    Verbreek de verbinding met bestaande draadloze verbindingen (WLAN of internet).
    Controleer voor Windows 8-apparaten of Wi-Fi aan staat of ingeschakeld is. Verbinding met de HP Wireless Direct-printer is niet vereist.
    Wanneer u een iOS-apparaat, zoals een iPhone® of iPad®, met iOS 5 of hoger verbindt met de HP Wireless Direct-printer, stopt het pictogram voor de verbindingsstatus niet met draaien. Dit is normaal en geeft aan dat de HP Wireless Direct-verbinding geen internettoegang biedt. Aangezien HP Wireless Direct slechts een verbinding tussen het mobiele apparaat en de printer is, kan het mobiele apparaat geen toegang tot internet krijgen via de printer.
  4. Als u het HP Jetdirect 2800w-accessoire hebt geconfigureerd om beveiliging te gebruiken, geeft u de wachtwoordzin op wanneer het mobiele apparaat of de computer u hierom vraagt.
  5. Installeer indien nodig de afdrukcompatibele software of driver op het mobiele apparaat of computer.
  6. Bepaal de service set identifier (SSID) van de printer.
    U kunt de SSID bekijken op de pagina Verbinding maken door het pictogram voor de draadloze verbinding op het bedieningspaneel aan te raken. De SSID is de HP Wireless Direct-printernaam.

Afdrukken vanaf apparaten met iOS v4.2/4.3 (of hoger)

AirPrint: Controleer of het mobiele apparaat en de HP printer op hetzelfde draadloos netwerk zitten door Instellingen en vervolgens Wi-Fi aan te raken. De HP netwerknaam (SSID) heeft de indeling HP-Print-xy-[printernaam].
Open de items die u wilt afdrukken, raak het pictogram Actie aan, en raak vervolgens Druk af aan om de Printeropties te openen. Selecteer het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire en raak vervolgens Druk af aan. Ga voor volledige informatie over configuratie voor, gebruik van en afdrukken met AirPrint naar: Afdrukken vanaf een mobiel apparaat met Apple AirPrint.
App HP ePrint: Tik op het pictogram HP ePrint, selecteer het ondersteunde bestandstype, selecteer de printer en tik vervolgens op Afdrukken. Ga voor meer informatie naar: App HP ePrint voor iOS.

Afdrukken vanaf apparaten met Android v2.2 (of hoger)

Geïntegreerde afdrukoplossing voor Android: Ga voor informatie over configuratie voor, gebruik van en afdrukken met de geïntegreerde afdrukoplossing voor Android naar: Geïntegreerde Android-oplossing van HP gebruiken.
App HP ePrint: Tik op het pictogram HP ePrint, selecteer het ondersteunde bestandstype, selecteer de printer en selecteer vervolgens Afdrukken. Ga voor meer informatie naar: App HP ePrint voor Android.

Afdrukken vanaf Symbian-apparaten

App HP ePrint Home & Biz: Om af te drukken, opent u de app HP ePrint Home & Biz en selecteert u een foto of ondersteund bestandstype om naar een ondersteunde printer binnen het Wi-Fi-bereik af te drukken. Ga voor meer informatie over de app HP ePrint Home & Biz voor Symbian naar: App HP ePrint Home & Biz voor Symbian.

Afdrukken vanaf tablets/pc's met Windows 8 en apparaten met Mac OS X

Controleer of u de nieuwste versie van de HP ePrint-software hebt geïnstalleerd.
  1. Klik op Software downloaden.
  2. Selecteer uw besturingssysteem in de lijst.
    opmerking:
    ARM-gebaseerde tablets met Windows RT worden niet ondersteund.
    Ondersteunde Mac OS X-versies zijn 10.7 Lion en hoger.
  3. Klik in de tabel Software - ePrint op Downloaden.
  4. Zodra de software op uw systeem is gedownload, start u de installatie en volgt u de instructies.

Afdrukken vanuit Windows 8

1. Selecteer in de toepassing van het mobiele apparaat het menu Bestand en selecteer vervolgens Afdrukken.
  2. Selecteer uit de beschikbare printers HP ePrint.
  3. Raak het tabblad/de tegel Verbonden aan.
    De HP ePrint-software zoekt automatisch naar printers op het lokale netwerk, inclusief HP Wireless Direct-printers. Deze kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun SSID/HP Wireless Direct-printernaam.
  4. Selecteer uw doelprinter en raak vervolgens de knop Instellingen aan om primaire afdrukinstellingen te definiëren, zoals het aantal exemplaren, pagina's per vel en afdrukken op beide zijden (duplex).
  5. Raak Afdrukken aan.
Als de Windows-toepassing geen optie Afdrukken heeft:
  1. Met de Windows-toepassing open veegt u naar rechts vanaf de rand van het scherm.
  2. Raak Apparaten aan en vervolgens HP ePrint in de lijst met beschikbare printers.
  3. Wijzig indien nodig destandaardafdrukinstellingen.
  4. Raak Afdrukken aan.
  5. Raak het bericht Uw printer vereist aandacht aan en volg de instructies om af te drukken.
opmerking:
De HP ePrint-software slaat de printer op in uw lijst met onlangs gebruikte printers op het tabblad/de tegel Recent.

Afdrukken met HP ePrint van Mac OS X 10.7 Lion en hoger

1. Selecteer de SSID van de printer in de lijst met beschikbare netwerken in het Wi-Fi-statuspictogram of in het paneel Systeeminstellingen netwerk.
  2. Open het document dat moet worden afgedrukt en selecteer het menu Bestand.
  3. Selecteer Afdrukken in het vervolgkeuzemenu.
  4. Selecteer een printer in de pop-uplijst Printer.
    opmerking:
    Als u de printer voor de eerste keer installeert, selecteert u de printernaam in de lijst Nabije printers.
  5. Controleer of PDF is geselecteerd in het pop-upmenu PDF in het vak Afdrukken.
    De HP ePrint-software zoekt automatisch naar printers op het lokale netwerk, inclusief HP Wireless Direct-printers. Deze worden geïdentificeerd aan de hand van hun SSID/HP Wireless Direct-printernaam.
  6. Klik op Afdrukken
    opmerking:
    De afdrukwachtrij wordt onderbroken nadat het document is afgedrukt. Om nog een document af te drukken, volgt u stappen 3 t/m 5. Er wordt een venster geopend waarin staat dat de afdrukwachtrij is onderbroken. Klik op de knop Hervatten in het venster om de nieuwe afdruktaak toe te voegen en de afdrukwachtrij opnieuw te starten.

Afdrukken met AirPrint Mac OS X 10.7 Lion en hoger

1. Controleer of de printer is ingeschakeld en of de computer en de printer met hetzelfde lokale netwerk zijn verbonden.
  2. Gebruik HP Wireless Direct om met AirPrint af te drukken vanaf een HP LaserJet Pro-printer/MFP zonder een internet- of Wi-Fi-verbinding. Op het bedieningspaneel van de printer/MFP:
    1. Raak Beheer aan en vervolgens het menu Netwerkinstellingen.
    2. Raak het menu Draadloos aan en vervolgens het menu Wireless Direct.
    3. Controleer of de modus Wireless Direct-modus is ingesteld op AAN (geen beveiliging) (de standaardinstelling) of AAN (met beveiliging).
  3. Controleer of de printerdriver is geconfigureerd voor AirPrint.
    opmerking:
    Ga voor informatie over het installeren en configureren van AirPrint op HP LaserJet Enterprise-printers/MFP's naar: AirPrint installeren op HP LaserJet Enterprise-printers/MFP's. Ga voor informatie over AirPrint op HP LaserJet Pro-printers/MFP's naar: AirPrint installeren op HP LaserJet Pro-printers/MFP's.
  4. Open het document dat moet worden afgedrukt en selecteer het menu Bestand.
  5. Selecteer Afdrukken en vervolgens AirPrint (als dit niet de standaardinstelling is).
    opmerking:
    Wanneer u Mac OS X 10.7 Lion gebruikt, moet u handmatig de AirPrint-driver selecteren. Wanneer u Mac OS X 10.8 Mountain Lion of 10.9 Mavericks gebruikt, wordt automatisch AirPrint gebruikt door de standaarddriver.
  6. Selecteer de afdrukopties die u wilt gebruiken en raak vervolgens Afdrukken aan.
Ga voor informatie over configuratie voor, gebruik van en afdrukken met AirPrint naar: Afdrukken vanaf een mobiel apparaat met Apple AirPrint.

Voor meer informatie

Ga voor meer informatie over HP Wireless Direct naar: Wireless Printing Center - HP Wireless Direct.
Ga voor aanvullende informatie over de HP ePrint-software, waaronder veelgestelde vragen, naar: www.hp.com/go/eprintsoftware. Klik op Documentatie om de gebruikershandleiding te downloaden.
Voor aanvullende informatie over installatie, configuratie en het oplossen van problemen gaat u naar www.hp.com/go/jd2800wSupport of scant u de QR-code met uw mobiele apparaat.