• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Photosmart 5510 e-All-in-One printers - Mac OS X: Meerdere berichten als 'Lijn printcartridges uit voor een optimale afdrukkwaliteit' of 'Er zijn originele HP cartridges geïnstalleerd, klik om ze uit te lijnen' worden op de Mac weergegeven.

Probleem
Nadat u een nieuwe cartridge hebt geïnstalleerd en de uitlijning hebt voltooid, blijven berichten als 'Lijn printcartridges uit voor een optimale afdrukkwaliteit' of 'Er zijn originele HP cartridges geïnstalleerd, klik om ze uit te lijnen' blijven op de Mac verschijnen. Dit probleem doet zich voor in Mac OS X v10.5 Leopard, Mac OS X v10.6 Snow Leopard, OS X v10.7 Lion en in OS X v10.8 Mountain Lion.
Volg de stappen in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
  1. Klik op het Apple-pictogram () en klik vervolgens op Software-updates. Het Mac OS controleert op nieuwe software.
  2. Volg de instructies op het scherm om de update te voltooien.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
Oplossing twee: Het afdruksysteem resetten
Als het probleem met de vorige oplossing niet is opgelost, helpt het misschien als u het afdruksysteem van Mac OS X reset. Klik op de versie van uw besturingssysteem voor stappen om het afdruksysteem te resetten.
Oplossing drie: De HP software verwijderen en opnieuw installeren
Volg deze stappen om de huidige software te verwijderen en vervolgens de nieuwste versie te installeren.
Stap één: De printersoftware verwijderen
Gebruik een van de volgende methoden om de software te verwijderen. Probeer de eerste methode als u het niet zeker weet. Als er geen optie is om de software te verwijderen, gaat u naar de andere methode.
Stap twee: De printerprocessen afsluiten
  1. Dubbelklik op het pictogram Macintosh HD () op het bureaublad.
  2. Klik op Toepassingen en klik op Hulpprogramma's.
  3. Dubbelklik op Activiteitenweergave.
  4. Selecteer Alle processen in het pop-up-menu in de hoek rechtsboven.
  5. Selecteer de processen uit de volgende lijst en klik op de knop Proces afsluiten. De in de lijst Alle processen weergegeven processen variëren per printer.
    • Hpusbmond
    • Hpdot4d
    • HP AiO Notifications
    • HP Event Handler
    • HP IO classic Proxy
    • HP IO Classic Proxy 2
    • Pipedaemon
    • Print Daemon
    • HP Photosmart
Stap drie: De prullenbak leegmaken
  1. Klik op het pictogram Prullenbak (). De prullenbak wordt geopend.
  2. Bekijk de lijst voordat u alle items definitief uit de Prullenbak verwijdert zodat u zeker weet dat alle bestanden en mappen kunnen worden verwijderd. Sleep alle items die u wilt behouden naar een locatie buiten de prullenbak (bijvoorbeeld naar het pictogram Macintosh HD op het bureaublad).
  3. Maak de prullenbak leeg.
  4. Start de computer opnieuw op.
Stap vier: Bevoegdheden herstellen
Volg deze stappen om door het verwijderen van de mappen en bestanden getroffen machtigingen te herstellen.
  1. Dubbelklik op het pictogram Macintosh HD () op het bureaublad.
  2. Klik op Toepassingen, klik op Hulpprogramma's en dubbelklik op Schijfhulpprogramma.
  3. Selecteer de map Macintosh HD links in het venster. De mappenstructuur is ingesprongen en het gaat meestal om de tweede vermelding in de lijst.
  4. Klik op Herstel schijfbevoegdheden. Dit proces kan enkele minuten duren.
  5. Sluit het Schijfhulpprogramma nadat het proces is voltooid.
Stap vijf: De nieuwste HP software installeren
Voer deze stappen uit om de software voor uw printer te downloaden en te installeren vanaf de HP website.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  3. Selecteer een methode om het printermodel te identificeren als hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om naar de downloadpagina te gaan.
  4. Klik op Downloaden naast het stuurprogramma met volledige functionaliteit (aanbevolen) of klik op Basisstuurprogramma's voor andere stuurprogrammaopties.