HP pc's - Skype gebruiken voor telefoon- en videogesprekken via internet (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 8.
Met Skype kunt u uw HP computer gebruiken voor gratis telefoon- en videogesprekken met vrienden, familie, collega's en andere Skypecontacten, alsook voor het versturen van berichten, videoberichten en bestanden.
Voordat u begint
Voor het gebruik van Skype hebt u het volgende nodig:
  • Een internetverbinding met hoge snelheid.
  • Luidsprekers: Ingebouwde luidsprekers, luidsprekers die extern kunnen worden aangesloten, een hoofdtelefoon of een headset met hoofdtelefoon/microfoon-functie.
  • Webcam: Een ingebouwde webcam of een webcam die extern kan worden aangesloten.
  • Microfoon: Een ingebouwde microfoon, een microfoon die extern kan worden aangesloten, een webcam met ingebouwde microfoon of een headset met hoofdtelefoon/microfoon-functie.
      opmerking:
    Gebruik voor de beste resultaten een headset met een hoofdtelefoon/ingebouwde microfoon.
Systeemvereisten
Vereiste bandbreedte
De benodigde bandbreedte voor Skype-gesprekken is afhankelijk van het soort gesprek.
Type gesprek
Minimale downloadsnelheid
Minimale uploadsnelheid
Aanbevolen downloadsnelheid
Aanbevolen uploadsnelheid
Gespreksoproepen
30 kb/s
30 kb/s
100 kb/s
100 kb/s
Videogesprekken
128 kb/s
128 kb/s
300 kb/s
300 kb/s
Scherm delen (alleen bij Skype voor Windows-bureaublad)
128 kb/s
128 kb/s
300 kb/s
300 kb/s
Videogesprekken van hoge kwaliteit
400 kb/s
400 kb/s
500 kb/s
500 kb/s
Videogesprekken in HD-kwaliteit
1,2 Mb/s
1,2 Mb/s
1,5 Mb/s
1,5 Mb/s
Skype voor Windows 8 installeren en instellen
Als Skype voor Windows 8 nog niet op de computer is geïnstalleerd, volgt u onderstaande stappen om te beginnen.
  1. Meld u aan bij Windows 8.
  2. Klik in het startscherm op de tegel Windows Store.
  3. Typ in de Windows Store Skype in.
    De zoekbalk wordt geopend, met Skype in het zoekveld.
  4. Klik in de zoekresultaten op het pictogram Skype.
    Afbeelding : Skype in de zoekresultaten van de Windows Store
    Skype, rood omrand, in de zoekresultaten van de Windows Store
  5. Klik in de app Skype in de Windows Store op de knop Installeren.
  6. Meld u in Windows aan als administrator wanneer u daarom wordt gevraagd en klik vervolgens op Opslaan.
  7. Om Skype toegang te geven tot de webcam en microfoon, klikt u op de knop Toestaan wanneer u daarom wordt gevraagd.
    Afbeelding : Skype toegang geven tot de webcam en microfoon
    Het venster dat toestemming vraagt voor toegang tot de webcam en microfoon, met de knop Toestaan rood omrand
  8. Om Skype toegang te geven om op de achtergrond uitgevoerd te worden, klikt u desgevraagd op de knop Toestaan.
  9. Klik op het startscherm op de Skype-tegel om te beginnen met het instellen van uw account.
    Afbeelding : De Skype-tegel in het startscherm
    De Skype-tegel wordt rood omrand weergegeven op het Windows 8-startscherm.
  10. Klik op een van de volgende opties, afhankelijk van het feit of u al een Skype-account heeft:
    • Ik heb een Skype-account
    • Ik heb nog geen Skype-account
  11. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien. Wanneer u dit proces heeft voltooid, meld u zich aan met uw Microsoft-account.
Contactpersonen toevoegen en contactverzoeken accepteren
Zodra u Skype voor Windows 8 heeft geïnstalleerd en de account heeft ingesteld, voert u onderstaande stappen uit om contactpersonen toe te voegen.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Voeg op de startpagina van uw Skype-account contactpersonen toe door op een lege plek op de pagina te klikken; klik vervolgens op het pictogram Contactpersoon toevoegen in de hoek rechtsonder.
    Afbeelding : Optie Contactpersoon toevoegen
    De knop Contactpersoon toevoegen op de pagina van een Skypegebruiker
    De zoekbalk wordt aan de rechterkant van het venster geopend.
  3. Voer in het zoekveld de naam, het e-mailadres of de Skypenaam in van iemand die u wilt toevoegen als contactpersoon; klik vervolgens op Enter.
    Afbeelding : De Skype-zoekbalk
    De Skype-zoekbalk, met de naam van een contactpersoon ingevuld in het zoekveld.
    De pagina met zoekresultaten wordt geopend.
  4. Klik links in de lijst met zoekresultaten op de naam van de gewenste contactpersoon of klik, als de contactpersoon niet tussen de zoekresultaten staat, op de knop Gids doorzoeken en selecteer de contactpersoon in de zoekresultaten.
    Afbeelding : Resultaten van zoeken naar contactpersoon
    Zoekresultaten van gids met contactpersonen, met een contactpersoon geselecteerd
  5. Klik in het gespreksvenster op de knop Toevoegen aan contactpersonen.
    Afbeelding : Contactpersonen toevoegen
    Een gespreksvenster, met de knop Toevoegen aan contactpersonen rood omrand.
    Er wordt een contactverzoek geopend.
  6. Wijzig desgewenst het contactverzoek en klik vervolgens op Versturen.
    Afbeelding : Nieuw contactverzoek
    Een nieuw contactverzoek, met het knop Versturen rood omrand
    De nieuwe contactpersoon verschijnt in uw lijst met contactpersonen, maar blijft offline totdat uw verzoek is geaccepteerd.
  7. Om contactverzoeken te accepteren, meldt u zich aan bij Skype voor Windows 8 en klikt u op de profielpagina onder Recent op het contactverzoek dat u wilt accepteren.
    Er wordt een gespreksvenster geopend.
  8. Klik op de knop Accepteren.
    Afbeelding : Een nieuw contactverzoek accepteren
    De knop Accepteren, rood omrand, voor een Skypecontactverzoek
Skype-gesprekken voeren en accepteren
Zodra u Skype voor Windows 8 heeft geïnstalleerd en uw account heeft ingesteld, kunt u Skype-gesprekken voeren en accepteren.
Bellen met Skype voor Windows 8
Volg onderstaande stappen om Skype-gesprekken te voeren.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik onder personen of favorieten op de startpagina van uw account op de contactpersoon die u wilt bellen.
    Afbeelding : Een contactpersoon selecteren om te bellen
    Een Skype-account, waarbij de gebruiker een contactpersoon heeft geselecteerd
    Er wordt een gespreksvenster geopend.
  3. Klik linksboven in het gespreksvenster op het pictogram Videogesprek om een videogesprek te starten; voer een telefoongesprek door op het pictogram Bellen te klikken; of stuur een bericht door in het veld voor berichten te klikken, uw bericht te typen en vervolgens op Enter te drukken.
      Afbeelding : De pictogrammen voor videogesprekken, bellen en berichten versturen
      De pictogrammen voor videogesprekken, bellen en berichten versturen
    1. Videogesprekken
    2. Gespreksoproepen
    3. Bericht
  4. Wacht tot de andere persoon antwoordt.
    Afbeelding : Wachten tot een contactpersoon antwoordt
    Het venster dat verschijnt wanneer een Skype-gesprek is gestart, maar nog niet is beantwoord
  5. Om een gesprek te beëindigen of te annuleren, klikt u op het rode pictogram Gesprek beëindigen onderin het venster.
Gesprekken accepteren in Skype voor Windows 8
Volg onderstaande stappen om video- en telefoongesprekken van Skype-contactpersonen te accepteren.
  1. Wanneer rechtsboven in het startscherm een melding verschijnt, klik u op de melding of klikt u op de tegel van de app Skype.
      Afbeelding : Een gespreksmelding op het startscherm
      Een melding dat een Skypecontactpersoon u probeert te bellen, en de live-tegel van de app Skype toont een nieuw gesprekHet startscherm van uw account wordt geopend.
    1. Pop-upmelding
    2. Update in de live-tegel van de app Skype
  2. Klik in het startscherm van de Skype-account op het gewenste pictogram om het gesprek te beantwoorden als videogesprek, als telefoongesprek of om het gesprek te weigeren.
      Afbeelding : Accepteren als videogesprek of als telefoongesprek, of het gesprek weigeren
      De pictogramkeuzes om een gesprek te accepteren als videogesprek, als telefoongesprek of om het gesprek te weigeren
    1. Accepteren als videogesprek
    2. Accepteren als telefoongesprek
    3. Het gesprek weigeren
  3. Ga verder met het gesprek.
Extra gesprekken voeren tijdens een gesprek
U kunt een tweede nummer bellen terwijl u een Skype-gesprek voert. Het eerste gesprek zal in de wacht worden gezet. U kunt ook tussen gesprekken schakelen.
  1. Terwijl u een Skype-gesprek voert, klikt u linksboven in de hoek op het pijltje naar links om terug te keren naar het startscherm van de Skype-account.
    Afbeelding : Het pijltje naar links om terug te keren naar het startscherm van de Skype-account
    Het pijltje naar links, tijdens een Skype-gesprek geselecteerd met de muisaanwijzer
  2. Bel een tweede nummer door op de startpagina van de Skype-account op een contactpersoon te klikken.
    Rechtsboven in het gespreksvenster verschijnt een melding om u eraan te herinneren dat het eerste gesprek in de wacht staat.
    Afbeelding : De melding 'In de wacht'
    De melding 'In de wacht' verschijnt rechtsboven wanneer een tweede gesprek wordt gevoerd in Skype
  3. Klik in het gespreksvenster op het pictogram voor bellen of videogesprek om het tweede gesprek te voeren.
  4. Om tussen twee gesprekken te schakelen of om terug te keren naar het eerste gesprek als de tweede conversatie is beëindigd, klikt u rechtsboven in het venster op de melding 'In de wacht'.
  5. Klik in het midden van het venster op de knop Doorgaan met gesprek.
    Afbeelding : De knop Doorgaan met gesprek
    De knop Doorgaan met gesprek, geselecteerd met de muisaanwijzer
Extra gesprekken accepteren tijdens een gesprek
U kunt een inkomend Skype-gesprek accepteren, terwijl u al een gesprek voert. Het eerste gesprek zal in de wacht worden gezet. U kunt ook tussen gesprekken schakelen.
  1. Tijdens een Skype-gesprek klikt u, wanneer er rechtsboven in het gespreksvenster een melding voor een inkomend gesprek verschijnt, in de melding op het pictogram voor videogesprek of telefoongesprek.
    Afbeelding : De melding voor een tweede inkomend gesprek
    De melding voor een tweede inkomend gesprek, die rechtsboven verschijnt tijdens een Skype-gesprek
    Na het accepteren van het tweede gesprek, verschijnt rechtsboven in het gespreksvenster een melding om u eraan te herinneren dat het eerste gesprek in de wacht staat.
  2. Afbeelding : De melding 'In de wacht'
    De melding 'In de wacht' verschijnt rechtsboven wanneer een tweede gesprek in Skype wordt geaccepteerd
  3. Om tussen twee gesprekken te schakelen of om terug te keren naar het eerste gesprek als de tweede conversatie is beëindigd, klikt u rechtsboven in het venster op de melding 'In de wacht'.
  4. Klik in het midden van het venster op de knop Doorgaan met gesprek om verder te gaan met het gesprek.
    Afbeelding : De knop Doorgaan met gesprek
    De knop Doorgaan met gesprek, geselecteerd met de muisaanwijzer
Gebruiken van de opties tijdens een gesprek
Tijdens een Skype-gesprek kunt u het gespreksvolume regelen, de webcam uitschakelen zodat u niet te zien bent, de microfoon dempen zodat u niet te horen bent of opties selecteren voor beltoetsen tonen, berichten versturen of bestanden versturen.
  • De webcam in- of uitschakelen: Klik onderaan het venster op het pictogram voor de webcam.
  • De microfoon dempen of aanzetten: Klik onderaan het venster op het pictogram voor de microfoon.
  • Een bericht versturen, beltoetsen tonen of bestanden versturen: Klik onderaan het venster op het pictogram voor de opties en selecteer vervolgens de gewenste functie in de lijst.
      Afbeelding : Opties tijdens een gesprek
      De opties tijdens een gesprek in Skype: De webcam in- of uitschakelen; de microfoon dempen of aanzetten; selecteren uit een lijst met de opties: berichten versturen, beltoetsen tonen en bestanden versturen; een gesprek beëindigen
    1. Klik hierop om de webcam in of uit te schakelen
    2. Klik hierop om de microfoon te dempen of aan te zetten
    3. Klik hierop om uit een lijst met opties te kiezen
    4. Klik hierop om een gesprek te beëindigen
  • Het volume wijzigen
    1. Druk op de toetsen Windows + C.
    2. Selecteer de charm Instellingen in de charmsbalk.
    3. Klik op het volumepictogram nabij de onderkant van de sidebar Instellingen.
      Afbeelding : Het volumepictogram
      Het volumepictogram in Instellingen
    4. Gebruik de muisaanwijzer om de schuifknop omhoog of omlaag te bewegen naar het gewenste volume.
      Afbeelding : Het gespreksvolume aanpassen
      De schuifknop voor het volume in Instellingen, met een muisaanwijzer die de schuifknop beweegt
Groep bellen
U kunt gratis groepen bellen met de basisservice van Skype.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Selecteer in de lijst Favorieten of Alle een contactpersoon die u wilt bellen.
  3. Klik in het gesprekvenster op het plusteken + en selecteer in de lijst Deelnemers toevoegen.
    Afbeelding : De optie om deelnemers aan een groepsgesprek toe te voegen
    Een Skype-gespreksvenster, met een geopende lijst met opties en met Deelnemers toevoegen geselecteerd
  4. Selecteer in het venster Deelnemers toevoegen extra contactpersonen in de lijst en klik vervolgens op de knop Toevoegen.
    Afbeelding : Deelnemers toevoegen aan een groepsgesprek
    Het venster Deelnemers toevoegen, met de knop Toevoegen rood omrand.
  5. Klik op het groene pictogram Bellen.
    Afbeelding : Het groepsgesprek starten
    Het venster Groepsgesprek met het groene pictogram Bellen rood omrand.
  6. Wacht tot de andere deelnemers antwoorden.
Overige opties
Skype-instellingen wijzigen, bestanden of videoberichten versturen naar contactpersonen.
Bestanden versturen in Skype
U kunt bestanden naar contactpersonen versturen zonder ze te hoeven bellen.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Open op de startpagina van uw account een gespreksvenster door een contactpersoon te selecteren.
  3. Klik in het gesprekvenster op het plusteken + en selecteer in de lijst Bestand versturen.
    Afbeelding : De optie om bestanden te versturen
    Een Skype-gesprekvenster, met een geopende lijst met opties en met Bestand versturen geselecteerd
  4. Blader naar de bestandslocatie, klik op het gewenste bestand en klik vervolgens op Versturen.
  5. Wacht terwijl Skype het bestand verstuurd.
    Afbeelding : Een bestand versturen in Skype
    De voortgangsbalk van een bestand dat wordt verzonden via Skype
Versturen van een videobericht
Gebruik de webcam en microfoon om een videobericht op te nemen en te versturen.
  1. Meld u aan bij Skype en klik op een contactpersoon.
  2. Klik in het gespreksvenster op het plusteken + en selecteer in de lijst Videobericht versturen.
    Afbeelding : De optie om videoberichten te versturen
    Een Skype-gesprekvenster, met een geopende lijst met opties en met Videobericht versturen geselecteerd
    Het venster voor het opnemen van het videobericht wordt geopend.
  3. Wanneer u klaar bent om uw bericht op te nemen, klikt u op de knop Opnemen onderaan het venster.
  4. Neem het bericht op en klik vervolgens op de knop Opnemen stoppen .
  5. Om het bericht te bekijken, klikt u op de knop Afspelen en klikt u vervolgens op de knop Versturen om het bericht te versturen of klikt u op de knop Annuleren om het bericht te wissen of opnieuw op te nemen.
Skype-instellingen wijzigen
Voer de onderstaande stappen uit om uw instelling en opties te wijzigen.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Druk in Skype op de toetsen Windows + C.
  3. Selecteer de charm Instellingen om de balk met instellingen te openen.
Kies een van de volgende mogelijkheden om een specifieke instelling te wijzigen:
Contactpersonen beheren
Gebruik de volgende stappen om contactpersonen in Skype voor Windows 8 te beheren.
Meerdere contactpersonen toevoegen aan de favorietenlijst
Voeg per keer meer dan één contactpersoon toe aan uw favorietenlijst.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Om contactpersonen toe te voegen aan uw favorietenlijst, klikt u op Favorieten op de startpagina van uw Skype-account.
    Afbeelding : De optie om contactpersonen aan te duiden als favoriet
    De optie om op de startpagina van uw Skype-account favorieten toe te voegen
  3. Selecteer in het venster Favorieten toevoegen de contactpersonen die u wilt toevoegen aan uw favorietenlijst.
    Afbeelding : Favorieten toevoegen
  4. Klik op Toevoegen in de hoek rechtsonder.
Individuele contactpersonen beheren
Voer onderstaande stappen uit om individuele contactpersonen toe te voegen aan uw favorietenlijst, profielinformatie van uw contactpersonen te bekijken, contactpersonen en/of contactverzoeken te blokkeren en bestaande contactpersonen te verwijderen.
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Selecteer op de startpagina van uw Skype-account een contactpersoon in de lijst Favorieten of in de lijst Alle.
    Er wordt een gespreksvenster geopend.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in het gespreksvenster om het optiemenu te openen.
  4. In het optiemenu:
    • Klik op het pictogram Favoriet om de contactpersoon aan de favorietenlijst toe te voegen of uit de lijst te verwijderen.
    • Klik op het pictogram Profiel bekijken om informatie over de contactpersoon en verbindingsopties te bekijken.
    • Klik op het pictogram Blokkeren om een contactpersoon en contactverzoeken te blokkeren. Selecteer in het pop-upvenster Verwijderen uit de lijst Alle en/of Rapporteren als spam; klik vervolgens op de knop Blokkeren.
    • Klik op het pictogram Verwijderen om een contactpersoon uit uw lijst Favorieten of de lijst Alle te verwijderen; klik vervolgens op de knop Verwijderen in het pop-upvenster.
      Afbeelding : Opties voor het beheren van contactpersonen
      De opties voor het beheren van de favorietenlijst, het bekijken van contactinformatie, contactpersonen/contactverzoeken blokkeren en bestaande contactpersonen verwijderen
    1. Contactpersonen toevoegen aan of verwijderen uit de favorietenlijst.
    2. Contactinformatie bekijken
    3. Contactpersoon/contactverzoek blokkeren
    4. Een bestaande contactpersoon verwijderen
Skype voor Windows-bureaublad installeren en instellen
Een bureaubladversie van Skype is beschikbaar voor Windows 8. Veel van de traditionele Skypefuncties die niet beschikbaar zijn in Skype voor Windows 8 zijn wel beschikbaar in Skype voor Windows-bureaublad. Voor het gebruik van de bureaubladversie is geen Microsoft-account nodig.
  1. Klik in het startscherm op de tegel Windows-bureaublad.
  2. Open op het Windows-bureaublad een webbrowser.
  3. Typ www.skype.com in de adresregel van de webbrowser en druk op Enter.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad downloads.
    Afbeelding : Het tabblad downloads op de website van Skype
    De Skypewebsite met het tabblad downloads rood omrand
  5. In het midden van de webpagina Gebruik één Skype-account voor al uw apparaten klikt u op de koppeling Meer over Skype voor Windows-bureaublad onder het kopje Windows-bureaublad.
    Afbeelding : Koppeling naar de downloadpagina van Skype voor Windows- bureaublad
    De koppeling naar de app Skype voor Windows-bureaublad
  6. Klik op de pagina Skype voor Windows-bureaublad op de knop Download Skype voor Windows-bureaublad.
    Afbeelding : Download Skype voor Windows-bureaublad
    De pagina Skype voor Windows-bureaublad, met de knop Download Skype voor Windows-bureaublad rood omrand.
  7. Wanneer de downloadbalk onderin uw scherm verschijnt, klikt u op Opslaan.
    Afbeelding : De downloadbalk
    De downloadbalk voor Skype, met de knop Opslaan rood omrand
  8. Klik op Uitvoeren, zodra het downloaden is voltooid.
  9. Meld u aan als administrator wanneer u daarom wordt gevraagd.
  10. Als het venster Gebruikersaccountcontrole verschijnt, waarin u wordt gevraagd of het programma wijzigingen aan de computer mag aanbrengen, klikt u op Ja.
  11. Klik in het scherm Skype wordt geïnstalleerd op de koppelingen gebruiksvoorwaarden van Skype en privacybeleid van Skype, bekijk de informatie en klik vervolgens op de knop Akkoord - Volgende.
    Het venster Skype Klik-en-bel wordt geopend.
  12. Als u deze functie niet wilt installeren, verwijdert u het vinkje naast Installeer Klik-en-bel met Skype en klik vervolgens op Doorgaan.
    De pagina Stel Bing in als uw zoekmachine en MSN als uw startpaginawordt geopend.
  13. Als u Bing niet als uw zoekmachine of MSN niet als uw startpagina wilt instellen, verwijdert u de vinkjes naast Maak Bing mijn zoekmachine en/of Stel MSN in als mijn startpagina.
    Afbeelding : De optie om Bing als zoekmachine en MSN als startpagina in te stellen
    Het venster met de mogelijkheid om Bing als zoekmachine en MSN als startpagina in te stellen, met de vinkjes voor beide opties verwijderd.
  14. Het Skype-installatieprogramma wordt geopend en installeert Skype.
  15. Klik desgevraagd op Toegang toestaan op het venster Windows-beveiligingsmelding.
  16. Als u zich niet automatisch wilt aanmelden bij Skype, verwijdert u het vinkje naast Aanmelden als Skype wordt gestart.
  17. Als u reeds een account heeft, meldt u zich aan door uw informatie in te voeren in de velden Skypenaam en Wachtwoord en klikt u op Aanmelden. Klik op de koppeling Maak een account aan om een nieuwe account in te stellen.
    Afbeelding : De aanmeldpagina van Skype
    De aanmeldpagina van Skype met de rood omrande koppeling Maak een account aan
      opmerking:
    Volg voor het aanmaken van een account de instructies op het scherm en ga verder met onderstaande stappen.
  18. Klik op Doorgaan op het venster Bijna klaar, nog een paar dingen.
  19. Op de pagina Skype instellen test u het geluid en de microfoon, bevestigt u dat de webcam werkt en klikt u vervolgens op Doorgaan.
  20. Klik op de pagina Skype instellen op Doorgaan.
    De pagina Skype instellen - Een profielafbeelding toevoegen wordt geopend.
  21. Klik op de knop Een foto maken om met de webcam van de computer een foto van uzelf te maken of klik op de knop Bladeren om naar een afbeelding op uw computer te navigeren.
    Afbeelding : Een profielafbeelding toevoegen
    Het Skypevenster voor het toevoegen van een profielafbeelding
  22. Zodra u de afbeelding heeft toegevoegd, klikt u op de knop Deze afbeelding gebruiken.
    Uw Skype-account wordt geopend.
  23. Om Skype voor Windows-bureaublad vanaf de startpagina te openen, klikt u op de tegel van de app Skype voor Windows-bureaublad.
    Afbeelding : De tegel van de app Skype voor Windows-bureaublad
    De tegel van de app Skype voor bureaublad wordt geselecteerd met de muisaanwijzer
Veelgestelde vragen
Raadpleeg dit gedeelte voor antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ's) over het gebruik van Skype in Windows 8.
Hoe kan ik de gesprekskwaliteit verbeteren en mislukte gesprekken vermijden?
Kan ik een andere app gebruiken terwijl ik een Skype-gesprek voer?
Kan ik contactpersonen van andere toepassingen, zoals Facebook, naar mijn account van Skype voor Windows 8 importeren?
Hoe kan ik zien of mijn Skype-contactpersonen geprobeerd hebben me te bereiken terwijl ik offline was?
Waarom ontvang ik geen meldingen voor voicemails die contactpersonen hebben achtergelaten?
Hoe kan ik zien hoeveel bandbreedte mijn gesprek gebruikt?
Overige verwante informatie
Bezoek voor meer informatie over het gebruik van Skype de website van Skype.