• Informatie

HP ENVY 4500, Deskjet 3540 printers - De inktcartridges vervangen

Dit document is van toepassing op de volgende printers:
HP Deskjet Ink Advantage 3545 e-All-in-One printer
HP ENVY 4503 e-All-in-One printer
HP Deskjet Ink Advantage 3546 e-All-in-One printer
HP ENVY 4504 e-All-in-One printer
HP Deskjet Ink Advantage 3548 e-All-in-One printer
HP ENVY 4505 e-All-in-One printer
HP ENVY 4500 e-All-in-One printer
HP ENVY 4507 e-All-in-One printer
HP ENVY 4501 e-All-in-One printer
HP ENVY 4508 e-All-in-One printer
HP ENVY 4502 e-All-in-One printer
HP ENVY 4509 e-All-in-One printer

Video: De cartridges vervangen

In de volgende video ziet u hoe u cartridges vervangt.
opmerking:
In deze video ziet u de HP ENVY 4500 printer, maar de stappen zijn hetzelfde voor uw printer.
Als de video niet correct wordt weergegeven of als u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.

Stap 1: Papier plaatsen

Wanneer u een nieuwe cartridge plaatst, vraagt de printer u papier te plaatsen zodat u een cartridge-uitlijning kunt uitvoeren. Voordat u het uitlijningsproces begint, volgt u deze stappen om papier in de printer te plaatsen.
  1. Open de klep van de papierlade en trek de papierlade naar u toe.
  2. Trek het verlengstuk van de lade uit en til de papiervanger omhoog.
    Afbeelding : De papierlade en het verlengstuk van de papierlade naar buiten trekken
    Afbeelding: De papierlade en het verlengstuk van de papierlade naar buiten trekken
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar buiten schuiven
  4. Plaats een stapel gewoon wit papier in de papierlade met de korte kant naar voren en duw de stapel in de lade tot deze stopt.
    Afbeelding : Het papier laden
    Afbeelding: Het papier laden
  5. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de rand van het papier komen.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
  6. Duw de papierlade naar voren totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Duw de papierlade naar voren totdat deze vastklikt
    Afbeelding: Duw de papierlade naar voren totdat deze vastklikt

Stap 2: De cartridge vervangen

Voer de volgende stappen uit om een of beide cartridges te vervangen.
opmerking:
Als u zich hebt aangemeld voor het Instant Ink programma, ontvangt u speciale Instant Ink cartridges. Instant Ink cartridges zijn groter dan standaardcartridges, maar passen op dezelfde manier in de wagen.
    Afbeelding : Standaard en Instant Ink cartridges
    Afbeelding: Standaard en Instant Ink cartridges
  1. Standaardcartridge
  2. Instant Ink cartridge
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de scannerklep.
  3. Open de cartridgeklep. De wagen wordt verplaatst naar de cartridgetoegang.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  5. Ontgrendel de cartridge door de klep op de cartridgehouder op te tillen en de klep vervolgens voorzichtig zo ver mogelijk terug te duwen.
  6. Til de cartridge op om deze uit de houder te verwijderen.
      waarschuwing:
    Om risico op verwonding te voorkomen, vervangt u de inktcartridge binnen vijf minuten na het openen van de toegangsklep voor inktcartridges. Na vijf minuten beweegt de wagen automatisch naar de zijkant van de printer.
      Afbeelding : De cartridge verwijderen
      Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    1. De klep optillen
    2. De klep voorzichtig terug duwen
    3. De cartridge optillen
  7. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het treklipje om de plastic tape te verwijderen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: De plastic tape verwijderen
  8. Houd de cartridge vast onder een licht opwaartse hoek en met de contactpunten van de cartridge naar de achterkant van de printer gericht en schuif de cartridge in de lege houder.
  9. Sluit het deksel op de cartridgehouder om de cartridge op zijn plaats te drukken.
    opmerking:
    Plaats de kleurencartridge in de houder aan de linkerkant. Plaats de zwarte cartridge in de houder aan de rechterkant.
      Afbeelding : De cartridge plaatsen
      Afbeelding: Plaats de cartridge.
    1. De cartridge plaatsen
    2. De klep sluiten
    3. De kleurencartridge zit links, de zwarte cartridge rechts
  10. Herhaal de voorgaande stappen om, indien nodig, de andere cartridge te installeren.
  11. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  12. Sluit de scannerklep.
  13. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de uitlijning van de cartridges te starten. De printer lijnt de cartridges uit en drukt een uitlijningspagina af.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over het vervangen van de inktcartridges.