hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...

Welkom bij HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - Hoe vind ik het model- of printernummer?

Dit document is bedoeld voor HP Inkjet- en LaserJet-printers.
HP heeft honderden verschillende printermodellen uitgebracht. Als u weet hoe u uw HP printer kunt identificeren, kunt u eenvoudiger ondersteuningsinformatie vinden en indien nodig ook vervangende cartridges bestellen.
Er zijn ten minste vier soorten nummers voor de HP printeridentificatie:
  • Serienummer: Een groep met vergelijkbare printermodellen. De OfficeJet Pro 8720 printerserie bevat bijvoorbeeld de printermodellen 8720, 8725 en 8728.
  • Modelnummer: Dit is het nummer in de merknaam van een printer zodat deze te herkennen is in een serie printer. Veel printermodellen hebben dezelfde basiskenmerken voor afdrukken, scannen en kopiëren, maar aan sommige modelnummers zijn ook letters toegevoegd. Dit betekent dat er sprake is van extra kenmerken. De HP LaserJet Pro M125a printers bieden bijvoorbeeld mogelijkheden voor afdrukken, kopiëren en scannen én ze zijn voorzien van een USB-verbinding. De HP LaserJet Pro M125nw printers bieden mogelijkheden voor afdrukken, kopiëren en scannen én hebben verbindingsmogelijkheden voor draadloze en bekabelde netwerken.
  • Productnummer: In sommige gevallen is het noodzakelijk voor HP om een extra nummer te gebruiken om een printermodel een afzonderlijke identiteit te geven, zoals wanneer een model via speciale verkoopkanalen wordt verkocht. Het productnummer staat voor een verzameling van printers van hetzelfde model. De HP OfficeJet Mobile 250 printers hebben bijvoorbeeld de nummers 250, 250c, 252, 252c en 258. De HP OfficeJet Mobile 258 wordt alleen in China verkocht.
  • Serienummer: Een uniek nummer voor één printer. Elke printer die HP introduceert heeft een eigen, uniek serienummer. Voor meer informatie over de serienummers gaat u naar Het serienummer zoeken.
Gebruik een van de volgende methoden om het modelnummer, het productnummer of het serienummer van uw HP printer te zoeken.
Bekijk een video over hoe u de model-, product- en serienummers kunt vinden.
In de volgende video ziet u hoe u het juiste modelnummer, productnummer en serienummer van uw printer kunt vinden.
  opmerking:
In deze video ziet u een aantal printers, maar de informatie moet van toepassing op uw printer.
.
Als de video niet correct wordt weergegeven of als u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-online-communities-portlet

Acties
Bezig met laden...

Vraag het de community!


Ondersteuningsforum

Ondersteuningsforum

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken


hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...