HP 7, Slate 7 tablets - Apps installeren, openen en verwijderen op uw HP tablet (Android 4.1/Jelly Bean)

Dit document is van toepassing op HP tablets met het besturingssysteem Android 4.1/Jelly Bean.
Een app, of toepassing, is een softwareprogramma, bijvoorbeeld een game, ontworpen om op een mobiel apparaat te worden uitgevoerd, zoals de HP tablet. Apps kunnen verschillende doelen dienen, inclusief amusement, educatie, productiviteit en meer. HP tablets die het Android-besturingssysteem gebruiken kunnen alleen Android-apps uitvoeren, die beschikbaar zijn in de Google Play Store (in het Engels).
Dit document leert u de basis van het installeren, openen en verwijderen van apps op uw HP tablet.

Een nieuwe app installeren op uw HP tablet

Vind nieuwe apps voor uw tablet in de Google Play Store (in het Engels). U moet verbinding hebben met een draadloos netwerk en zijn aangemeld bij een Google-account voordat u toegang tot de Play Store kunt krijgen.
opmerking:
Bepaalde apps, zoals apps die GPS-functionaliteit vereisen, zijn mogelijk niet compatibel met uw tablet. Op de Google Play Store-pagina van een niet-compatibele app verschijnt een bericht dat uw apparaat niet compatibel is met deze versie en ontbreekt de optie Installeren. Android-apparaten die niet aan de vereisten of beperkingen voor een app voldoen kunnen de app niet installeren of gebruiken.
Google Play Store biedt zowel gratis als betaalde apps. Het proces voor het installeren van apps die gratis beschikbaar zijn, verschilt enigszins van het proces voor het installeren van een betaalde app. Voor informatie over het installeren van apps die betaling vereisen, raadpleegt u Get Help with Google Play (in het Engels) in de Help van Google Play.
Als de app die u wilt installeren een gratis app is, gebruikt u de volgende stappen om de app op uw tablet te installeren:
  1. Raak in het beginscherm het pictogram Alle apps aan en raak vervolgens de Play Store-app aan.
  2. Om naar een app te zoeken, raakt u het zoekpictogram boven in de pagina aan en typt u vervolgens de appnaam of een sleutelwoord.
    Afbeelding : Voorbeeld van het zoeken naar een Play Store-app
    Voorbeeld van het zoeken naar een Play Store-app
  3. Blader naar beneden om de beschikbare apps te zien en raak vervolgens een app aan om deze te selecteren.
    De app-pagina biedt details over de appfuncties, klantbeoordelingen en overige informatie.
  4. Raak Installeren aan.
  5. Lees de appmachtigingen en raak vervolgens Accepteren & downloaden aan. De app wordt gedownload en geïnstalleerd op uw tablet.
    Zodra deze is geïnstalleerd, wordt de app toegevoegd aan de lijst Alle apps en het beginscherm.

Een geïnstalleerde app op uw HP tablet openen

Apps kunnen worden geopend via de lijst Alle apps, het beginscherm, de lade met favorieten, Google Play Store of de lijst met recent gebruikte apps. Gebruik een van de volgende methoden om een app te openen:
  • Raak het pictogram Alle apps aan om een lijst met alle apps op uw tablet te zien. Raak een app-pictogram aan om de app te openen.
  • Raak een app-pictogram in het beginscherm of in de lade met favorieten aan om de app te openen. Voor informatie over het toevoegen en verwijderen van apps in het beginscherm en de lade met favorieten raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument Het beginscherm en navigatieknoppen op uw HP tablet gebruiken.
  • Raak het pictogram van de Play Store-app aan en raak vervolgens het downloadpictogram boven in de pagina aan om Mijn apps te bekijken. Raak de app in de lijst Mijn apps aan om de app-pagina te openen en raak vervolgens Openen aan om de app te openen.
  • Om een onlangs gebruikte app te openen, raakt u de navigatieknop Recente apps aan. Er wordt een lijst weergegeven met onlangs gebruikte apps. Raak een app in de lijst aan om de app te openen. Raak de app aan en houd deze vast en sleep deze weg van de zijkant van het scherm om de app uit de lijst met recente apps te verwijderen.

Een app op uw HP tablet verwijderen

Als u een app hebt geïnstalleerd op uw tablet die u niet langer wilt, verwijdert u de app uit de lijst Alle apps, het menu Instellingen of de Google Play Store. Verwijderde apps, inclusief betaalde apps die u eerder hebt gekocht, kunnen op elk moment opnieuw worden geïnstalleerd via de Google Play Store (in het Engels). Gebruik één van de volgende methoden om een app van uw tablet te verwijderen.
opmerking:
HP tablets worden geleverd met vooraf geïnstalleerde apps, systeemapps genaamd. Deze apps maken deel uit van het Android-besturingssysteem en kunnen niet worden verwijderd.