HP Chrome OS - Een internetverbinding op uw HP Chromebook of Chromebox instellen

Dit document is van toepassing op HP computers met Chrome OS.
Voor het gebruik van een groot aantal functies op uw apparaat hebt u een internetverbinding nodig. De meeste apps werken bijvoorbeeld niet zonder internettoegang.
Een Chromebook of Chromebox kan meerdere actieve internetverbindingen hebben en zo onderbrekingen in de verbinding vermijden. Wanneer meerdere netwerkverbindingen beschikbaar zijn, kiest Chrome OS een netwerk op basis van prioriteit, en gebruikt alleen de verbinding met de hoogste prioriteit die op enig moment beschikbaar is. De eerste prioriteit is een Ethernet-aansluiting; de tweede prioriteit is veilige Wi-Fi-netwerken onthouden; en derde prioriteit is andere Wi-Fi-netwerken onthouden. Zie Netwerken beheren van Chrome OS Help voor informatie over de netwerkopties.
Volg de stappen in dit document om een internetverbinding op uw HP Chromebook in te stellen.
Een draadloze internetverbinding toevoegen aan uw Chrome OS
Gebruik de stappen in dit gedeelte om een nieuwe draadloze internetverbinding in te stellen op uw apparaat.
  1. Klik op het statusgebied van de taakbalk en klik vervolgens op Instellingen.
    Afbeelding : Instellingen
    Statusgebiedmenu waarin Instellingen is geselecteerd
  2. In het gedeelte Internetverbinding van de pagina Instellingen klikt u op Verbinding toevoegen en selecteert u vervolgens Wi-Fi toeovegen in het vervolgkeuzemenu.
    Afbeelding : Verbinding toevoegen
    Verbinding toevoegen in het gedeelte Internetverbinding van de pagina Instellingen
  3. Voer de netwerkgegevens in en klik op Verbinden.
    Afbeelding : Voorbeeld van Wi-Fi toevoegen: Verbinding maken met Wi-Fi-netwerk
    Venster Verbinding maken met Wi-Fi-netwerk
    U ziet het pictogram van het draadloos signaal in het statusgebied van de taakbalk om aan te geven dat uw apparaat is verbonden met internet.
    Raadpleeg voor meer informatie over een Wi-Fi-verbinding op apparaat met Chrome OS Verbinding maken met Wi-Fi van Chrome OS Help.
Een bedrade internetverbinding toevoegen aan uw Chrome OS
Sluit een Ethernet-kabel aan op de Ethernet-aansluiting van uw Chromebook als u een bekabelde internetverbinding wilt gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van een bekabelde netwerkverbinding op uw Chromebook Verbinding maken met een bekabeld netwerk van Chrome OS Help.
Een mobiele netwerkverbinding gebruiken op uw apparaat met Chrome OS
Mobiele netwerken bieden u toegang tot internet vanaf elke locatie, zonder dat u verbinding met Wi-Fi hoeft te maken of een kabel hoeft aan te sluiten. Zie Mobiele netwerken voor Chromebooks van Chrome OS Help voor meer informatie.
Een VPN-verbinding (Virtual Private Network) op uw apparaat met Chrome OS instellen
Een VPN-verbinding (virtueel particulier netwerk) wordt gebruikt om uw Chromebook op een privénetwerk aan te sluiten, bijvoorbeeld op uw werkplek of op school. Raadpleeg voor gedetailleerde informatie over het instellen van een VPN-verbinding, inclusief stappen om certificaten (indien nodig) te installeren, Set up virtual private networks (VPNs) van Chrome OS Help.
Proxy-instellingen configureren op uw apparaat
Als u uw Chromebook gebruikt op een werkplek die een proxyserver gebruikt, moet u mogelijk de proxyinstellingen configureren voordat u een internetverbinding tot stand kunt brengen. Voer de volgende stappen uit om de proxyinformatie in te voeren:
  1. Sluit de Ethernet-kabel op de Chromebook of Chromebox aan.
  2. Klik op het statusgebied van de taakbalk en klik vervolgens op Instellingen.
    Afbeelding : Instellingen
    Statusgebiedmenu waarin Instellingen is geselecteerd
  3. Plaats in het gedeelte internetverbinding van de pagina Instellingen een vinkje naast Proxy's voor gedeelde netwerken toestaan.
  4. Klik op Ethernet.
    Afbeelding : Ethernet
    Verbindingsinstellingen Ethernet-in-Internet
  5. Klik op het tabblad Proxy.
  6. Selecteer Handmatige proxyconfiguratie.
    Afbeelding : Handmatige proxyconfiguratie
    Handmatige proxyconfiguratie
  7. Plaats een vinkje naast Dezelfde proxy voor alle protocollen gebruiken.
    Afbeelding : Dezelfde proxy voor alle protocollen gebruiken
    Dezelfde proxy voor alle protocollen gebruiken
  8. Voer de HTTP-proxy en poortinformatie voor uw proxyserver in.
  9. De proxyinstellingen worden automatisch opgeslagen. Klik op Sluiten.
    Als u nog steeds problemen hebt bij het maken van een internetverbinding, kunt u contact opnemen met de IT-afdeling die uw bedrijfsnetwerk controleert.