• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Opties voor softwareherstel (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 8.
Het doel van dit document is om u te helpen om beste methode te bepalen voor het herstellen van Windows 8-software.
Een HP computer wordt geleverd met verschillende hulpprogramma's die u kunt gebruiken om software op uw computer te herstellen. De namen van deze hulpprogramma's lijken op elkaar en het kan lastig zijn te begrijpen welk hulpprogramma u moet gebruiken. Gebruik dit document om beter te begrijpen welk hulpprogramma u in bepaalde situaties moet gebruiken om software te herstellen. HP en Microsoft bieden samen verschillende opties voor softwareherstel voor uw computer. Als u vooraf weet welke optie u het beste kunt gebruiken, kan dat u veel tijd en moeite besparen. Raadpleeg de volgende tabel om de verschillende opties voor softwareherstel te vergelijken.
Kenmerk
Beschrijving
Procedure
Gemiddelde duur
Herstelt systeembestanden vanaf een eerder tijdstip.
Gebruik:
  • U wilt dat de computer werkt zoals deze op een eerder tijdstip in het verleden.
  • U wilt Systeemherstel gebruiken om vastgelopen systemen te herstellen of om trage prestaties die optreden na de installatie van software of updates te verhelpen. .
  • In Windows treedt een probleem op dat nog niet eerder is opgetreden.
  • Uw computer loopt vast.
  • Er worden Windows-foutmeldingen weergegeven wanneer u de computer gebruikt.
  • De prestaties van uw computer zijn afgenomen.
  • Belangrijke systeembestanden zijn per ongeluk verwijderd of gewijzigd.
30 tot 45 minuten
Herstelt systeembestanden met behoud van uw persoonlijke bestanden, instellingen en toepassingen.
Gebruik:
  • Er treedt een probleem op in Windows en het probleem kan niet worden opgelost met Systeemherstel.
  • Het systeem is besmet geraakt met een virus of een ander beveiligingsprobleem en het probleem kan niet worden opgelost met antivirussoftware.
15 tot 20 minuten
Formatteert Windows en de gegevenspartitie. Herstelt de oorspronkelijke fabrieksimage van het systeem.
Gebruik:
  • U wilt alle software op de computer verwijderen en het systeem herstellen naar de staat waarin deze was toen u het systeem voor het eerst inschakelde.
  • U wilt uw computer verkopen of weggeven.
  • Het systeem is ernstig beschadigd door een virus of een ander beveiligingsprobleem en het probleem kan niet worden opgelost met een antivirusprogramma of met de optie 'Pc vernieuwen'.
  • Er treedt een probleem op in Windows en u kunt het probleem niet oplossen met Microsoft Systeemherstel of de optie 'Pc vernieuwen'.
Snel (aanbevolen): 30 minuten
Grondig: 2 uur of langer
HP Recovery Manager:
Herstelt een specifiek softwareprogramma of een specifieke driver.
Gebruik:
  • Gebruik deze optie wanneer een probleem optreedt met één soort software. Bijvoorbeeld: wanneer de toetsen voor volumeregeling op het toetsenbord niet meer werken, kunt u het probleem mogelijk oplossen door de HP toetsenbordsoftware opnieuw te installeren.
  • U wilt een softwareprogramma dat bij uw computer is geleverd, opnieuw installeren.
  • U wilt een driver opnieuw installeren.
3 tot 10 minuten
HP Recovery Manager:
Herstelt de oorspronkelijke systeemimage en de oorspronkelijke configuratie van de harde schijf vanaf een herstelpartitie voor de harde schijf.
Gebruik:
  • U wilt de volledige software-image herstellen naar de staat waarin deze was toen u de computer kocht.
  • De optie 'De pc opnieuw instellen' kan niet worden voltooid.
45 tot 60 minuten
HP Recovery Manager:
Herstelschijven / USB-hersteloplossing gebruikenHerstelschijven / USB-oplossing
Herstelt de oorspronkelijke systeemimage en de oorspronkelijke configuratie van de harde schijf vanaf optische schijven of een USB-poort.
Gebruik:
  • Gebruik deze optie alleen als u alle andere herstelopties hebt geprobeerd.
  • U wilt de volledige software-image herstellen naar de staat waarin deze was toen u de computer kocht.
  • U kunt de opties voor herstel van de harde schijf en/of "De pc opnieuw instellen" niet gebruiken.
  • De primaire harde schijf is vervangen.
Meer informatie
Zie Creating Recovery Discs or Saving a Recovery Image to a USB Flash Drive (Windows 8) (Engelstalig) voor informatie over het maken van herstelschijven of een USB-hersteloplossing.
Enkele uren