• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printers - HP Printer Assistant opent het venster Printerinstallatie en software

Dit document is bedoeld voor HP printers die gebruikmaken van HP Printer Assistant software en Windows-computers.
HP Printer Assistant is software waarmee u uw printer kunt instellen, kunt scannen, benodigdheden kunt bestellen, inktniveaus kunt controleren en meer. Deze software wordt geleverd met HP printers die na 2009 zijn gemaakt.
Na het upgraden van Windows gaat de printerinformatie in de HP Printer Assistant en Windows verloren. Wanneer dit gebeurt, kunt u HP Printer Assistant gebruiken om uw printer als een nieuwe printer te verbinden.
Het venster Printerinstallatie en -software

Stap 1: De printer opnieuw aansluiten

Sluit de printer opnieuw aan om weer toegang te krijgen tot de hulpprogramma's van HP Printer Assistant.
  1. Klik op Een nieuwe printer verbinden.
  2. Selecteer het verbindingstype als u hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om de printer in te stellen.
    opmerking:
    Als een rode X wordt weergegeven en er wordt geen verbinding gemaakt, klikt u op Opnieuw proberen en gaat u verder met de volgende stap.
  3. Schakel de printer uit en start uw computer vervolgens opnieuw op.
  4. Schakel de printer in en open HP Printer Assistant.
    • Als HP Printer Assistant wordt geopend, is het probleem opgelost.
    • Als HP Printer Assistant niet wordt geopend of de verbinding mislukt, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: HP printersoftware verwijderen

Verwijder het HP printerstuurprogramma en de software voordat u het meest recente stuurprogramma installeert.
  1. Koppel de USB-kabel indien nodig los van de printer.
  2. Zoek naar Configuratiescherm in Windows en open dit.
  3. Klik op Programma's en onderdelen.
  4. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's op de naam van uw HP printer en klik op Verwijderen of Ja.
  5. Volg de instructies op het scherm om de software te verwijderen.
  6. Start de computer opnieuw op.

Stap 3: Het nieuwste stuurprogramma opnieuw installeren vanaf de website van HP

Na het verwijderen van de software, downloadt en installeert u de nieuwste versie van de software met volledige functionaliteit.
opmerking:
U kunt ook de installatie-cd gebruiken als deze de driver voor uw Windows-versie bevat.
  1. Zet de printer aan.
  2. Koppel indien nodig de USB-kabel los van de printer. De software-installatie vraagt u indien nodig om de kabel aan te sluiten.
  3. Als de pagina Uw product identificeren om aan de slag te gaan wordt weergegeven, klikt u op Printer, typt u het modelnummer van uw printer en klikt u vervolgens op Indienen.
  4. Als u het besturingssysteem wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen, selecteert u uw versie en klikt u vervolgens op Wijzigen.
  5. Klik op Downloaden onder het kopje Driver voor het volledige softwarepakket of klik op Basisdrivers voor andere driveropties.

Stap 4: De printer en de computer opnieuw opstarten

Start de computer en de printer opnieuw om de software in Windows te configureren.
  1. Schakel de printer uit en start uw computer vervolgens opnieuw op.
  2. Schakel de printer in en open HP Printer Assistant.
    • Als HP Printer Assistant wordt geopend, is het probleem opgelost.
    • Als HP Printer Assistant niet wordt geopend en het scherm Printerinstallatie en software wordt weergegeven, klikt u op Nieuwe printer aansluiten en volgt u de instructies op het scherm. Start de printer opnieuw op om de installatie te voltooien.

Stap 5: De printerdriver proberen die in Windows is geïntegreerd

Als het probleem na de vorige stappen voor probleemoplossing niet is opgelost, gebruikt u de driver die in Windows is geïntegreerd. Ga naar Het ingebouwde printerstuurprogramma van Windows installeren en gebruiken.