HP OFFICEJET PRO X476 AND X576 MFP SERIES - Controlelijst voor het oplossen van problemen

Voer de volgende stappen uit wanneer u een probleem met het product probeert op te lossen.

Stap 1: Controleer of het apparaat is ingeschakeld

1. Controleer of de stekker in het stopcontact zit en of het apparaat is ingeschakeld.
  2. Controleer of het netsnoer stevig is aangesloten op het apparaat en op een goed functionerend stopcontact.
  3. Controleer het stopcontact door het netsnoer op een ander stopcontact aan te sluiten.
  4. Als de motoren van het apparaat niet draaien, controleert u of de inktcartridges zijn geïnstalleerd en of alle kleppen dicht zijn. Bij dergelijke problemen wordt een bericht weergegeven op het bedieningspaneel.
  5. Als de documentinvoermotor niet draait, opent u de klep van de documentinvoer en verwijdert u eventueel aanwezig verpakkingsmateriaal of transporttape.
  6. Als de scannerlamp niet brandt wanneer u een kopieer-, scan- of faxtaak uitvoert, neemt u contact op met de ondersteuning van HP.

Stap 2: Controleer op het bedieningspaneel of er een foutbericht wordt weergegeven

Als alles goed is, wordt op het bedieningspaneel aangegeven dat het apparaat gereed is. Probeer, als er een foutbericht wordt weergegeven, de fout op te lossen.

Stap 3: Test de afdrukfunctie

1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Instellingen aan.
  2. Open het menu Rapporten afdrukken en selecteer de optie Printerstatusrapport om het rapport af te drukken.
  3. Als het rapport niet wordt afgedrukt, controleert u of er papier in de lade ligt en of er geen papier is vastgelopen in het apparaat.
    opmerking:
    Zorg ervoor dat het papier in de lade voldoet aan de specificaties voor dit apparaat.

Stap 4: Test de kopieerfunctie

1. Plaats de configuratiepagina in de documentinvoer en maak een kopie. Als het papier niet soepel door de documentinvoer wordt gevoerd, moet u de invoerrollen en het scheidingskussen mogelijk schoonmaken. Zorg ervoor dat het papier voldoet aan de specificaties voor dit apparaat.
  2. Plaats de configuratiepagina op de glasplaat en maak een kopie.
  3. Als de afdrukkwaliteit van de gekopieerde pagina's onvoldoende is, reinigt u de glasplaat en de glasstrook.

Stap 5: Test de faxverzendfunctionaliteit

1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Instellingen aan.
  2. Open het menu Faxinstellingen en open vervolgens het menu Faxhulpmiddelen. Raak de knop Faxtest uitvoeren aan om de faxfunctionaliteit te testen.
  3. Raak op het bedieningspaneel van het apparaat de knop Knop Fax en vervolgens de knop Faxen starten aan.

Stap 6: Test de faxontvangstfunctionaliteit

1. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Instellingen aan.
  2. Raak het menu Faxinstellingen aan en raak vervolgens het menu Faxhulpmiddelen aan. Raak de knop Faxtest uitvoeren aan om de faxfunctionaliteit te testen.
  3. Gebruik een ander faxapparaat om een fax naar het apparaat te verzenden.
  4. Controleer en wijzig de faxinstellingen voor het product.

Stap 7: Probeer een afdruktaak vanaf de computer te verzenden

1. Gebruik een tekstverwerker om een afdruktaak naar het product te verzenden.
  2. Als de taak niet wordt afgedrukt, controleert u of u de juiste printerdriver hebt geselecteerd.
  3. Verwijder en installeer de productsoftware opnieuw.

Stap 8: Test de functie Afdrukken via USB-station met Plug-en-print

1. Kopieer een PDF-document of een JPEG-foto naar een USB-flashstation en plaats het USB-apparaat in de poort aan de voorzijde van het apparaat.
  2. Het menu Afdr. via USB wordt geopend. Probeer het document of de foto af te drukken.
  3. Als er geen documenten worden weergegeven, probeert u een ander USB-flashstation.

Factoren die de prestaties van het product beïnvloeden

De hoeveelheid tijd die nodig is om een taak af te drukken, is van verschillende factoren afhankelijk:
  • Het softwareprogramma dat u gebruikt en de instellingen daarvan
  • Het gebruik van speciaal papier (zoals transparanten, zwaar papier of papier van aangepast formaat)
  • Verwerkingstijd en downloadtijd van het product
  • De complexiteit en de grootte van afbeeldingen
  • De snelheid van de gebruikte computer
  • De USB- of netwerkverbinding
  • Of het apparaat in kleur of in zwart-wit afdrukt
  • Het type USB-station, indien van toepassing