• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer of printer– Klik hier

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OFFICEJET PRO X476 AND X576 MFP SERIES - Scaninstellingen

Resolutie en kleur van de scanner

Als de kwaliteit niet aan uw verwachtingen voldoet wanneer u een gescande afbeelding afdrukt, hebt u in de software voor de scanner mogelijk een verkeerde instelling voor de resolutie of de kleuren geselecteerd. De resolutie en de kleur hebben gevolgen voor de volgende kenmerken van gescande afbeeldingen:
  • Helderheid
  • Structuur van kleurgradaties (vloeiend of ruw)
  • Scantijd
  • Bestandsgrootte
De Scanresolutie wordt gemeten in pixels per inch (ppi).
opmerking:
De scanresolutie in ppi is een waarde die niet uitwisselbaar is met de afdrukresolutie in dpi (dots per inch).
De instellingen voor kleur, grijswaarden en zwart-wit bepalen hoeveel kleuren beschikbaar zijn. U kunt de hardwareresolutie van de scanner instellen op maximaal 600 ppi.
De tabel met richtlijnen voor de resolutie en de kleuren bevat eenvoudige tips voor het uitvoeren van scantaken.
opmerking:
Wanneer u de resolutie en de kleuren instelt op een hoge waarde, kunt u grote bestanden verkrijgen die veel schijfruimte in beslag nemen en het scanproces vertragen. Voordat u de resolutie en de kleuren instelt, moet u bepalen hoe u de gescande afbeelding gaat gebruiken.

Richtlijnen voor de resolutie en de kleuren

De volgende tabel geeft een overzicht van de aanbevolen resolutie- en kleurinstellingen voor verschillende scantaken.
opmerking:
De standaardresolutie is ongeveer 600 dpi voor flatbedscanners en 300 dpi voor scannen via de documentinvoer.
Gebruik
Aanbevolen resolutie
Aanbevolen kleurinstellingen
Faxen
300 dpi
  • Zwart-wit
E-mail
300 dpi
  • Zwart-wit, als geen vloeiende gradaties vereist zijn
  • Grijsschaal, als vloeiende gradaties vereist zijn
  • Kleur, als de afbeelding in kleur is
Tekst bewerken
300 dpi
  • Zwart-wit
Drukwerk (afbeeldingen of tekst)
600 dpi voor normale afbeeldingen en tekst
  • Grijsschaal voor gearceerde of gekleurde afbeeldingen en foto's
  • Kleur, als de afbeelding in kleur is
Weergave op scherm
75 dpi
  • Zwart-wit voor tekst
  • Grijsschaal voor afbeeldingen en foto's
  • Kleur, als de afbeelding in kleur is

Lichter/donkerder

U kunt de helderheidswaarden instellen door de schuifregelaar te verplaatsen om uw gescande afbeelding lichter of donkerder te maken.

Scankwaliteit

Na verloop van tijd kan er zich vuil ophopen op de glasplaat van de scanner en de witte, plastic achtergrondplaat, wat een negatieve invloed op de prestaties kan hebben. Voer de volgende procedure uit om de glasplaat en de witte, plastic achtergrondplaat te reinigen.
  1. Zet het product uit met de aan-uitschakelaar en haal het netsnoer uit het stopcontact.
    Afbeelding : Voedingsaansluiting
  2. Open het deksel van de scanner.
  3. Reinig de scannerglasplaat en de witte, plastic achtergrondplaat met een zachte doek of een spons die is bevochtigd met een niet-schurende glasreiniger.
    Afbeelding : Te reinigen gebied
      let op:
    Gebruik geen schuurmiddelen, aceton, wasbenzine, ammoniak, ethanol of tetrachloorkoolstof op het product; deze stoffen kunnen het product beschadigen. Laat de glasplaat of de plaat niet rechtstreeks met vloeistoffen in aanraking komen. Deze kunnen onder de glasplaat terechtkomen en het product beschadigen.
  4. Droog de glasplaat en de witte, plastic achtergrondplaat met een zeem of spons om vlekken te voorkomen.
  5. Sluit het product weer aan het schakel het met de aan-uitschakelaar weer in.